MENU‎ > ‎Aktualno‎ > ‎Objave-Aktualno‎ > ‎

Iztok Geister - prejemnik Zlatnika poezije 2020

objavljeno: 8. jul. 2020, 20:09 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 19. jul. 2020, 00:02 ]


Čestitke! V imenu celotnega uredništva in sodelavcev Spletnega časa čestitamo Iztoku Geisterju, letošnjemu dobitniku Zlatnika poezije za življenjski opus 2020. Nagrado je prejel za "strasten, najžlahtnejši pesniški zagovor narave". 


V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je bil med ustanovitelji konceptualistične umetniške skupine OHO. Leta 2001 je prejel nagrado Marjana Rožanca za najboljšo esejistično zbirko in žirija, leta 2004 pa je dobil tudi nagrado Prešernovega sklada za roman Pospala poželenja zaradi “izjemne jezikovne čistosti in nenavadnega slovarskega bogastva, ki vrača pozabljene slovenske besede v estetiko moderne literature”.  

Ponosni smo, da je del naše zgodbe, ko s svojimi nasveti in prispevki bogati spletni časopis. 

V Spletnem času smo pred kratkim objavili njegovo kratko zgodbo in tedensko objavljali njegova besedila in fotografije, ki jih lahko najdete v rubriki Selivke se vračajo


Foto: Nika Korsič, julij 2020
***

Snedene obleke 

 Iztok Geister


Če me že sprašujete, kakšno glasbo najraje poslušam, potem moram seveda priznati, da za sodobne slavne osebe iz sveta zabavne glasbe slišim največkrat prvič ob njihovem, pogosto preranem življenjskem slovesu.
(...) 


Selivke se vračajo 

Iztok Geister 


Majska ptica selivka 
Foto: Čebelar, Iztok Geister 
https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/favnistika/
favnistika@siol.net