MENU‎ > ‎Aktualno‎ > ‎Objave-Aktualno‎ > ‎

Kmalu nova knjiga: 365 tem za kreativno pisanje

objavljeno: 23. feb. 2017, 01:08 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 27. feb. 2017, 00:23 ]
Kmalu nova knjiga: 365 tem za kreativno pisanje 365 tem je dnevnik za prostoročno pisanje in je razdeljen na štiri knjige, na štiri trimesečja. Prva knjiga je namenjena za prvo trimesečje - september, oktober, november in se zaključi s četrto - junij, julij, avgust. 

Dnevna vaja vsebuje uvodno besedilo, temo za razmišljanje in beležko za pisanje. Največkrat uvodno besedilo in tema nista neposredno povezana, ker je glavni namen dnevnika ročno, asociativno in sproščeno deset minutno pisanje, tako kot teče tok naših trenutnih misli. Dnevnik je namenjen za terapevtsko pisanje, po njem pa bodo zagotovo posegali tudi zahtevnejši pisci. 
365 tem so štiri knjige priročnega formata.


365 tem so štiri knjige, ki so peresno lahke.


365 tem lahko kupite v kompletu ali posamično.


365 tem je dnevnik za lastnoročno in intimno pisanje.Na idejo za kreiranje dnevnih vaj sem pomislila ob premišljevanju, kako popestriti delavnice kreativnega pisanja in na kakšen način sprostiti domišljijo in morebitne blokade, ki jih imajo začetniki pri pisanju. Želela sem kreirati motivacijski sistem, ki bi ljubitelje pisanja spodbudil, da storijo prvi korak in kasneje pri pisanju tudi vztrajajo. Sprva manj ambiciozen projekt je prerasel v večjega, začela sem pisati blog, teme sem dnevno objavljala in jih pošiljala članom delavnic kreativnega pisanja. Ti so vaje lepo sprejeli in mi svetovali, naj objavim knjigo. Tudi sama sem svoj sistem pisanja preizkušala. Rezultat me je presenetil, kajti ugotovila sem, da tovrstno pisanje blagodejno vpliva na moje počutje in da bi bilo tovrstno pisanje dobro ponuditi tudi širšemu krogu ljudi, tudi v terapevtske namene. Zdi se kot nalašč za te čase, ko se čuti porast notranjih stisk in depresije. Dnevnik je primeren za oba spola, v starosti od 15. leta dalje.

365 tem sem pisala tri leta. Knjige pa je oblikovala Nika Korsič. Izdali jih bomo v okviru Kulturnega društva VNL iz Izole.

Kupcem knjige bomo ponudili tudi možnost objave besedil (lahko anonimno), ki so bila pisana po priporočilih 365 tem. Ponujamo tudi individualne internetne tečaje kreativnega pisanja, glede na odziv pa bi si morda omislili terapevtske urice in k sodelovanju povabili strokovnjake na tem področju.

Kmalu bomo sprejemali prednaročila. 


Vanja Čibej
http://365tem.blogspot.si/


http://www.pisarnavnl.si/