MENU‎ > ‎Aktualno‎ > ‎Objave-Aktualno‎ > ‎

Pimp my Walls

objavljeno: 1. maj 2020, 00:57 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 1. maj 2020, 01:10 ]

Projekt Pimp my Walls 
aktivira armado ustvarjalcev v boju proti karanteni 
in dolgočasni steni 


Začela se je prva umetniška dražba za lepšo karanteno v sklopu novega prostovoljskega projekta. 

Kranj – 27 April, 2020 – Na dan boja proti okupatorju se je začela prva dražba v sklopu koronapitalističnega prostovoljskega projekta Pimp my Walls. Organizatorji akcije nameravajo vsak teden karantene prek Facebooka izvesti dražbo do 100 izdelkov slovenskih ustvarjalcev.

Projekt poteka na podlagi tedenskih dražb, na katere se lahko s svojimi izdelki prijavi vsak ustvarjalec. Edini pogoj za sodelovanje je, da lahko na dražbi ponudiš le izdelke, ki si jih ustvaril sam.

Iniciativa, ki se je rodila preko zapisa na Facebooku in hitro začela dobivati podporo s strani tako ustvarjalcev kot ljubiteljev umetnosti, je namenjena popestritvi spletnega življenja med karanteno, dviganju zavedanja o pomenu umetnosti ter lepšanju sten, med katere smo ujeti.


“Ideja je, da začnemo gibanje, ko naberemo neko kritično maso ustvarjalcev in kupcev, pa bodo ljudje hodili sami do nas, ker bodo vedeli da so izdelki kvalitetni ter gibanje vredno podpore,” pravi Jure Grahek, avtor ideje ter vodja projekta. “Lahko bi rekli, da se proti tegobam virusa borimo z viralnostjo.”


Relevantne povezave


Daljša izjava za medije

Opis projekta (informacije o poteku, navodila za sodelovanje)

Navodila za ustvarjalce (kako prijaviti izdelke)