MENU‎ > ‎Aktualno‎ > ‎Objave-Aktualno‎ > ‎

Prejeli smo ...

objavljeno: 16. apr. 2020, 02:09 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 16. apr. 2020, 18:00 ]


V uredništvo smo prejeli pismo, ki je posledica vladnega odloka za dezinfekcijo skupnih prostorov. Tega smo se bali in zdaj imamo, kar imamo. Vladni odlok je ZAKON! Človeška domišljija, prefriganost, zvitost, samooklicanost in pokvarjenost (kje bi se dalo še kaj iztržiti od takih, ki se komaj preživljajo iz meseca v mesec, ali pa tudi to ne!) ne pozna meja!

P.S. Oprostite, Spletni čas ne more več slediti pozitivni naravnanosti. Dejanja, ki smo jim priča, presegajo meje potrpežljivosti ljudi. Smo zares v brutalnem položaju. 

Nečemu pa zvesto sledimo. Objavljamo mnenja ljudi, ki se nahajajo v stiski in tistih, ki imajo še kaj moči za ustvarjanje. Brez cenzuriranja! Vsaj za zdaj nam to uspeva!

Spletni čas, 
LKD IZOLA MARI O NET.TE
Oktobrske rev. 1
6310 IZOLA
Zastopnica Križ Aljoša
Veliki trg 19
6310 IZOLA

HABIT d.o.o
PE Koper
Ulica 15. maja 19
6000 KOPER


Zadeva: DEZINFEKCIJA SKUPNIH PROSTOROV IN ČIŠČENJE PROSTOROV V ČASU OSAMITVE


V dopisu, ki sem ga od vas prejela 15.4. 2020 skupaj z računom stroškov za mesec april, sem prebrala, da ste nas, po sprejemu vladnega odloka o obveznem razkuževanju , obvestili v 12. urah in nam predlagali, da se odločimo za servis ali lastno razkuževanje skupnih prostorov zgradbe na Gregorčičevi 21. Naše društvo in jaz osebno nismo prejeli nikakršnega obvestila in nihče od vas nas ni kontaktiral, razen za odklop kurjave v prostorih (mail 18.3. od g. Petra Kolbeja), za kar smo se strinjali. Prejeli nismo nobenega dopisa, obvestila, maila ali česa podobnega in tako se nismo mogli odločiti za dezinfekcijo z lastnimi sredstvi in se odločiti, da jo izvajamo sami.

Od 15.4. ko ste nam dostavili obvestilo, da boste te storitve obračunali v maju 2020 in da ste sredstva za nabavo dezinfekcijskih pripomočkov nabavili sami, vam sporočamo, da mi ne bomo poravnali vaše samovoljne odločitve, in da dezinfekcijo prostorov mislimo opravljati sami s svojimi sredstvi, od tega datuma dalje.

Sicer pa nam je po vladnem ukrepu 13.3.2020 bilo odrejeno, da se umaknemo v osamitev svojih družin in zapovedano nam je, da prekinemo z našim delovanjem in smo prostor prenehali uporabljati.

V prilogi vam pošiljam fotokopijo računov za marec in april, kjer je razvidno, da pošta prihaja na moj domači naslov. Na ta naslov ni bilo dostavljeno nikakršno obvestilo o dezinfekciji z vaše strani, osebno sem ves čas osamitve doma in redno prejemam in pregledujem vso pošto.

Na marčevskem in aprilskem računu je tudi zaračunano čiščenje prostorov, kar smatram za nepotrebno v času osamitve in neuporabe skupnih prostorov. V tem času so vsi čistilni servisi prekinili pogodbe za čiščenje in zaposlene napotili na zavod ali jim nadomestili dohodek z pomočjo vlade. Marčevski račun do 15. 3. je bilo delo opravljeno normalno, po 13.3. bi še vedno bili pripravljeni poravnati račun, v kolikor bi opazili, da je bilo čiščenje opravljeno. Od pričetka uporabe našega prostora okna na skupnih hodnikih niso bila očiščena ( niti nekaj let pred tem) in v teh dveh tednih marca, ko ni bilo dela s hodniki in sanitarijami, bi čistilka, v kolikor je delala, lahko to opravila. Za april in maj vam čiščenja skupnih prostorov ne nameravamo poravnati, saj se prostori ne uporabljajo in čiščenje ni potrebno, in če niste (kot bi to dober gospodar naredil), kar je pravzaprav vaše delo, odpovedali čiščenja, je to vaše nekorektno opravljeno delo in tudi vaš strošek.

Za konec še nekaj besed. Kot ste seznanjeni, se v prostorih Gregorčičeve nahajajo večinoma društva in umetniki, ki so bo vladnih ukrepih bili prisiljeni prekiniti s svojim delom in so tako ostali brez prihodkov, pomoč vlade je samozaposlenim odrejena pogojno in v večini primerov zaradi tega nedostopna, so nam pa tudi javni zavodi za kulturo in Občina Izola prekinili izplačila pogodbenih sredstev, tako da smo ostali brez kakršnih koli prihodkov. Kot naš predstavnik za urejanje skupnih prostorov in delovanje zgradbe, bi lahko bolj dosledno, in kot dober gospodar, z dobrim delom in poštenim odnosom do vaših strank poskrbeli za zmanjševanje ali ne ustvarjanja nepotrebnih stroškov.

Lep pozdrav

Aljoša Križ

Izola, 16.4.2020