MENU‎ > ‎Urednica piše‎ > ‎

Objave-Ali lahko urednica nekaj pove?


Poletje 2018, napisala Nika Korsič

objavljeno: 11. jul. 2018 10:17 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 11. jul. 2018 10:21 ]

Poletje 2018


Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem si nazadnje utrgala nekaj časa za pisanje uvodnika - zakaj čas tako leti?! In če sem klišejska: ja, ko želimo, da se ure obrnejo, čas nikamor ne gre in obratno. Temu se prav čudim ...

V polni zasedenosti smo vsi. Mislim, da brez izjeme in včasih se mi zdi, da se najbolj mudi upokojencem. Kam? Po vsakodnevnih opravkih in v trgovino morajo ravno takrat, ko je čas malic in ob jutranjih konicah. Ampak kaj čmo. Lahko se samo čudimo.

Čudim se veliko stvarem, od tega, koliko je prometa na cesti, vremenu, koliko je onesnaženosti, koliko stvari se dogaja, ozaveščenosti, pa kako je svet še vedno lep in kako nam nihajo razpoloženja, kako rastejo rastline, pa tudi, kako čas hitro leti ... Nikoli se ne smem nehati čuditi. Včasih se čudim tudi naši vztrajnosti, ker kar porivamo tale naš spletni časopis naprej. Ne damo se. Prijavljamo se na razpise, ki imajo včasih nemogoče pogoje, ki se jim, seveda, skrajno čudim. Pa vendar, upanje zadnje umre in evo, pa smo le bili malo poplačani za trud.

Fotografija: Peresasta bodalica in drugo, Nika Korsič

Na razpisu Luke Koper, v okviru projekta Živeti s pristaniščem, so nas le podprli. Čudim se, očitno je ideja prava. Odločili smo se, da sredstva, ki so nam jih zagotovili, namenimo tistim, ki radi pišejo. Ki so ustvarjalni z besedami. Pripravili smo natečaj za kratko zgodbo, na temo PRISTANIŠČE. Vas zanima sodelovanje? Potem kliknite SEM. Upam, da se bom čudila, koliko se vas bo prijavilo! In da se bom čudila, koliko zanimivih stvari doživljate! Vabim vas k sodelovanju. Pišite. Bodite kreativni.

http://www.inovelmedia.si/home/natecaji/objave---natecaji/natecajzakratkozgodbo


Če ne veste, kje začeti, vam lahko ponudimo roko. Sodelavka Vanja Čibej je za nadobudne pisce pripravila tečaj kreativnega pisanja, ki se odvija v Izoli. Ker pa vemo, da niste vsi iz Izole in se vsi ne morete udeleževati tečaja, je Vanja pripravila tudi individualne tečaje preko spleta. Z jesenjo začenjamo tudi z literarno-likovnimi delavnicami za otroke, likovnimi tečaji za vse generacije, učnimi urami za osnovnošolce, šolo kreativnega pisanja za odrasle, kot sem že omenila, in pa nekaj čisto svežega: spoznavanje sveta fantazijskega romana, ki je namenjen mladi generaciji. Več o programih si lahko preberete na spletni strani našega društva - Kulturno društvo VNL - KLIK.

Poletje je tu. Bodimo ustvarjalni in ne nehajmo se čuditi. Če pa se vam kdaj zazdi, da čudežev ne opazite nikjer, globoko vdihnite,

Oktober 2017, napisala Nika Korsič

objavljeno: 16. okt. 2017 01:58 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 16. okt. 2017 02:00 ]

Oktober 2017

Mogoče je malo smešno, da v sredini oktobra omenjam poletje, a vendar ga, ker ga že zdaj pogrešam. Saj baje bomo še imeli indijansko poletje … Ampak, ne bom pisala o poletju, pisala bom o tem, kako smo že pošteno zakorakali v jesen in z njo, v novo šolsko leto in nove stare, resne službene obveznosti, ki so poleti počakale kje v predalu, v glavi ali kakšnem oškrbljenem zvezku. Kar naenkrat se ulice spraznejo in mesto je živahno le med malico in ob kakšnih sončnih dnevih, med vikendom. Tako vsaj velja za naša mala obmorska mesteca. V Ljubljani je drugače. Celo mesto poka po šivih in občutek imaš, da nihče ne hodi ne v šolo, ne v službo. Jeseni mi je v Ljubljani najbolj všeč tržnica, ker je pisana in ker diši po raznoraznih dobrotah kot so gobe, buče, kostanj, zelje, jabolka in hruške ... Branjevke so simpatične in nasmejane z rdečimi lički in čedalje več volnenimi puloverji, a še ne dovolj premražene, da ne bi bile vsaj videti srečne. Oktober je tako lep!

http://www.nikakorsic.si/Fotografija: NK

Oktober si, vsaj za moje pojme, zasluži največ všečkov! In no, končno sem prišla do teme, o kateri bom tokrat pisala. Všečki. So ti všečki „kar neki“?

So velik pokazatelj, da je neka vsebina dobra? In kvalitetna? In da si se s to vsebino prebil nekam, da si dosegel srca ljudi, da si zadel v terno? Najbrž res!

Vendar pa, kaj se še skriva za vsemi temi všečki? Vsak, ki ima vsaj nekaj v glavi, kar hitro lahko dojame, da so reakcije, kot so všeč mi je, obožujem, žalostno, ipd. Le še en pokazatelj morebitnim radovednežem, ki jih zanima naša identiteta ter osebnostne lastnosti in naša zanimanja. Saj ni težko, z zelo malo truda se da na tak način ugotoviti kar precej o posamezniku. Hitro lahko pogruntaš kakšna je njegova starost in celo spolna usmerjenost, kakšna so politična in verska prepričanja. Tovrstno reagiranje na družabnih omrežjih lahko razkrinka še tako skrivnostno osebo, torej osebo, ki se nerada izpostavlja in le redko objavi kakšno svojo fotografijo in npr. s širšo množico deli kakšen življenjski dogodek.

A vendar je, kljub neke vrste razgaljenju osebnosti, všeček še vedno zelo popularen. Ustvaril ga je Facebook, ki že od leta 2004 spreminja in spremlja identiteto človeštva. S tem družabnim omrežjem je tako všeček postal prava uspešnica, ki podira rekorde.

Všeček pa udejanja tudi druge razsežnosti, kot je všečkanje, npr. za namen dobrodelnosti, ali pa za doseganje točk na natečajih in tekmovanjih, ali pa za pridobivanje novih kupcev in strank, ali pa v primerih nagradnih iger.

Ja, všečkanje je tudi rahlo izkoriščevalsko. In priznam, lahko je tudi obsesija! "Ali imate kdaj občutek dolžnosti, da ti nekaj mora biti všeč? In se pol odločiš, da boš vse všečkal. Ali pa, da ne boš prav ničesar všečkal! Vse dokler ne naletiš na “post”, ki ti je res dober in se ne moreš premagati … in všečkaš! In potem … greš od štarta in všečkaš … vse!"

Nikoli ne bom pozabila, kako srečna sem bila, ko sem za eno svojo fotografijo zelenega gozda na Instagramu v roku parih ur, dobila kar 170 všečkov! Podrla sem osebni rekord! A kaj hitro je ta sreča postala bolečina, ker vse ostale fotografije niso niti blizu prišle tej količini všečkov. Pa sem razumna. Normalna … a vendar, ali sem postala zasvojena? A ne, jaz že ne … khmm, bi rekel moj partner, khmm … Priznam, že kar malo srhljivo je to, vse skupaj.


Najbrž ste že slišali za plačevanje všečkov s pomočjo lažnih profilov in celo računalniških programov … tako daleč gredo nekateri ljudje - in to vse za pet minut slave!

Pa je temu res tako? Razmislite in,Nika Korsič
Preberite še:


Spicy Señorita presenta: ''Julij Cesar nekoč: prišel, videl, zmagal … 93 milijonov ljudi danes: prišel, videl, naredil selfie, odšel!'' (Adrijana Mijatović)September 2017, napisala Nika Korsič

objavljeno: 1. sep. 2017 02:04 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 7. sep. 2017 01:55 ]

September 2017


Pa je prišel - težko pričakovani september in z njim dež. Kot zanalašč. Kot bi nekdo odrezal poletje in naštimal jesen. Saj, morda pa je kaj na temu ... ampak to temo pustimo raje za koga drugega, ali pa morda za drugič!

http://www.nikakorsic.si/
Fotografija: Nika Korsič

To poletje je bilo res, zelo vroče. Prav že preveč, vsaj za moje pojme. Tako utrujena in brez energije že dolgo nisem bila. Kar pa ne pomeni, da nisem bila aktivna. Uh, pa še kako! Še na dopustu se mi ni uspelo spočiti, kaj šele kakšno popoldan ali za konec tedna.

Čeprav smo si na Spletnem času vzeli odmor, smo bili super delavni. In neprestano se je kaj dogajalo.

In evo, spet smo nazaj. Recimo, da smo polni elana in novega zagona. Vsekakor smo bogatejši za nove ideje, ki jih bomo tudi "step by step" realizirali. Spletni čas praznuje, letos bo že tretje leto, kar smo na sceni. Jah, leta kar tečejo in prav je tako. Lani smo vsebine kar precej popestrili in tako bo tudi letos. Še bolj drzni bomo!

Naj spomnim, ali pa opozorim nove (in stare) bralce, da so vaše vsebine zmeraj dobrodošle. Sprejemamo in tudi objavljamo skoraj vse, kar nam pošljete, tako da vas vabimo v svoje okrilje.


Tako, naj bo za 1. september, po dolgem premoru, to - to. Veselim se našega druženja in,

Nika KorsičPreberite še, kaj sem napisala o lanskem in predlanskem septembru:Preberite še:

Spletni čas je na dopustu, julij 2017

objavljeno: 12. jul. 2017 04:41 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 12. jul. 2017 04:43 ]

Tako, privoščili smo si dopust!

Kar pa še vedno ne pomeni, da ne delamo, smo namreč super aktivni! Zbiramo ideje, moči in srkamo inspiracijo pod sencami borovcev, v slanem in osvežujočem morju in si medtem privoščimo sladoled. Veliiiiko sladoleda!

Tudi vam želimo super poletje. Imejte se, kar se da najboljše, naužijte se poletnih radosti, da bo zima lažja ...

Vidimo se septembra!

https://www.instagram.com/nikakorsic/
Fotografija: Nika Korsič, Nad Belimi skalami - mojim poletnim radostim lahko sledite na Instagramu

Januar 2017, napisala Nika Korsič

objavljeno: 13. jan. 2017 04:08 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 13. jan. 2017 04:09 ]

Januar 2017 


Če se ozrem nazaj, se zavedam, da je za nami resnično zelo produktivno leto. Pridobili smo kar nekaj novih nadobudnih piscev, ki pišejo, soustvarjajo in verjamejo v Spletni čas. Dosegli smo tudi že neko prepoznavnost. Kako lahko to trdim? Naj vam povem eno kratko zgodbico …


Nekega poznega večera, pravzaprav je bila že noč, sem v prestolnici peljala na sprehod našega peseka. Najprej sem mislila, da bo to običajen, kratek nočni sprehod. Bila sva na “našem” travniku za blokom in videla sem, da me prosi, naj mu vržem storž in da se z njim igram. Vzdihnila sem in mu rekla: “Okeeeej, ajde, naj ti bo” ... in se že sklonila proti storžu, ko sem na drugi strani travnika zagledala dve temni senci - enega moškega in enega psa. Svojega kužka še nisem odvezala, samo prišepnila sem mu, da bo moral, vsaj dokler ne vidimo, kdo je ta kužek, malo počakati. Ko sta se nama približala, sem zaslišala: “Ali ju lahko spustiva, da se malo igrata?”

Bila sem prijetno presenečena, ker po navadi vsi vlečejo kužke k sebi in bohnedaj, da bi pustili, da se psi povohajo. Z odobravanjem sem pustila, da sta se srečna kužka nato prešerno igrala na tistem travniku. Z moškim sva se seveda začela pogovarjati, dokaj tipično: “… in, kako je pa tvojemu kužku ime ... ahaa, torej je punčka ... mhmm, in, koliko je stara ... ooo, naš je pa že devet …, a reeees, pa sploh ne izgledaaa … itd.”. Nato sva se začela pogovarjati o sebi, kaj kej počneva, nakar mi reče, da je svobodni novinar. Hitro sem zagrabila in pomislila, da je zdaj idealna priložnost, da naredim malo reklame za naš Spletni čas in ga vprašam, ali ga slučajno pozna … In niti v sanjah si ne bi predstavljala, da bo rekel ja. In res, rekel je JA!

Poskočilo mi je srce, on pa je bil presenečen, kako sem lahko bila tako šokirana in vesela. Kar brez besed sem ostala! Razložila sem mu, da je to MOJ oz. NAŠ spletni časopis in da je to zame ULTRA pohvala, da torej meni popolni neznanec in novinar pozna Spletni čas! Želela sem ga še vprašati, kakšen se mu zdi ta spletni časopis in seveda ali bi slučajno rad kaj sodeloval, vendar naju je zmotila še ena sprehajalka s psom, ki se s tem možakarjem očitno kar dobro pozna in smo se začeli pogovarjati druge stvari …, ker je bilo že zelo pozno in mrzlo, sem dokaj hitro popokala našega Arčija, se zahvalila za igro in z nekakšnim tihim upanjem, da bom tega moškega še kdaj srečala, odšla. Šele potem sem pomislila, da niti ne vem, kakšen je videti, saj smo stali v temi …


V glavnem to je bilo zelo zelo pozitivno presenečenje ob koncu leta. Ne bom več dolgovezila, se bom pa zahvalila vsem, ki sodelujete, in vsem, ki nas berete.

Tako, zdaj pa
 

Nika Korsič


December 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 21. dec. 2016 00:02 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 21. dec. 2016 00:03 ]

December 2016 


Mesec, ko se pisana jesen poslovi in na vrata potrka neusmiljena zima. Mesec, ki je čaroben, ki zasije v soju lučk, vonju po cimetu, kuhanem vinu in drugih dobrot, ko se police v trgovinah šibijo z razno raznimi stvarmi, ki spomnijo na darila in obdarovanje. Mesec, ki združi družine in prijatelje, da se znova srečajo, se povežejo in si povejo vse, kar si niso uspeli povedati tekom leta. Mesec, ko se spomnimo, kaj je v življenju zares pomembno.


Ime december ali izvorno gruden, izhaja iz latinske besede decem (ki pomeni deset), saj je bil po prvotnem, Romanskem koledarju, to deseti mesec v letu, saj se je leto začelo z marcem. Ko so letu dodali še meseca januar in februar, je december ohranil svoje ime do danes.
Astrološki znamenji meseca decembra sta ognejvit in optimistični Strelec, nato pa 22. decembra stopi v ospredje znamenje hladnokrvnega in ambicioznega Kozoroga. 

http://www.nikakorsic.si/
Fotografija: Decembrska bodeča lobodika in taščica, Ruscus aculeatus in Erithacus rubecula, NK


21. decembra je prvi dan zime - zimski solsticij. Takrat je dan najkrajši in je noč najdaljša. Sonce je nizko na nebu, na Zemljo pa pride v tem času najmanj sončne svetlobe. Začne se nov cikel, po tej prelomnici se začnejo dnevi končno spet daljšati in vlivati nove moči in energije.
Ta čas je najbolj primeren, da razmislimo kaj bomo počeli v prihodnje in da se rešimo bremen iz preteklosti, se očistimo, odpustimo sebi in drugim za vse neprijetne stvari, ki so nas doletele, jih prerastemo in s polno paro zazremo v novo luč, si ustvarimo nove cilje in s še močnejšo motivacijo sledimo že začrtanim.


Pojdimo, pogumno in modro. Vse je odvisno od nas samih. Bodimo močni in neustrašni.
Naužijte se decembrskih dobrot, pa ne pozabite, 

Nika Korsičhttp://www.pisarnavnl.si/Preberite še:

Kenge, Niko Slana

Ženska prtljaga, Mojca ZelenkoNenormalnost v normalnostDolores Peroša

Jadranje, Mojca Zelenko

Na vsakem listu strup, Lidija Polak


November 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 18. nov. 2016 01:21 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 19. nov. 2016 04:09 ]

November 2016 

Izvirno slovensko ime za november mi je celo bolj všeč kot aktualno: listopad. Celo bolj primerno se mi zdi, saj je ta mesec prav tako. Listje pada. 

Do nedavnega so drevesa še krasile čudovite jesenske preobleke, vse od zlatih, rumenih, oranžnih, do rdečih, škrlatnih in vijoličastih odtenkov. Vsako drevo se je pokazalo v svoji najlepši večerni toaleti. Listopada pa je že tako mraz, da so listnata drevesa že skoraj povsod na severni polobli odvrgla svoje tančice skrivnosti in nam skoraj brez sramu že kažejo svoje gole veje, ki prav tako spreminjajo barvo in teksturo lubja, saj se pripravljajo na zimsko spanje, ko bodo debla žarela v odtenkih bele, sive, srebrne in črne.

Fotografija: Arhiv Društva VNL

Jeseni ni lepšega kot tistega zvoka suhega listja, ki šelesti pod nogami, vonja vlažnih gozdov, ki v nosnicah spominja na gobe, in toplega puloverja, ki ga končno spet potegnemo globoko z omare. Letošnja jesen je, pravzaprav kar tipično, bila kar burna. Ameriške volitve je spremljal cel svet in zdi se, kot da je izid prinesel olajšanje, a hkrati še večjo napetost. Tudi pri nas je človeštvo v precej nestrpnem stanju, a o tem pišejo že drugi, tako da ne bom zgubljala besed. November je tudi v znamenju spomina na mrtve in ob tem se spominjamo oseb, ki so nam bile blizu in tudi, da je življenje minljivo. Zato uživajmo življenje z veliko žlico.

In bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. In ne prenehajmo se čuditi lepotam narave, spremembam, ki jih v hitrem tempu življenja marsikdaj spregledamo. In tu pa tam se posladkajte, 


Nika Korsičhttp://www.pisarnavnl.si/


Preberite še:


Sevanje nenavadne energije, napisala: Dolores Peroša

Zdravniki pa stavkajo, napisala: Vanja Čibej

Rojstvo in zavest, napisal: Svit Valovnik

Incident z bombami, napisala: Mojca Zelenko

Daoud contra Camus, napisal: Iztok Geister

P kot pet evrov na uro, napisala: Wiktorija Witt

Vena ne more po stopnicah, napisala: Alenka Prelc

Oktober 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 12. okt. 2016 06:37 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 19. okt. 2016 13:48 ]

Oktober 2016 

Za deseti mesec v letu je značilno, da jesen in s tem hlad že konkretno zavijeta v naše kraje in domove. Večina pridelkov obdarjenih z vročim poletnim soncem je že pospravljenih v shrambah ali pa vloženih v kozarčkih. Na nekatere stvari, kot so npr. kaki, olive, buče, pa še čakamo. Narava je bogata z dobrotami, na jesenskem sprehodu se lahko posladkamo z jabolki, robidnicami, šipkom, pa še kaj bi se našlo. Ciklus, ko nam narava daje, se počasi zaključuje.  

Fotografija: arhiv Spletnega časa, Šipek po prvi pozebi 

Tudi pri Spletnem času smo v fazi zaključevanja. Energija, ki smo jo vlagali skozi leto, se počasi kopiči in sestavlja v eno celoto, na pravo mesto. Odprli smo Kulturno društvo VNL in uredili novo spletno stran (za ogled spletne strani kliknite TU). Ena faza je zaključena, kar pa še ne pomeni, da smo naredili vse, kar smo želeli. Daleč od tega je, pravzaprav. Ustvarjeno delo je samo odskočna deska za nadaljnje izzive, naloge in projekte. Idej nam ne zmanjkuje, z motivacijo se pa vsake toliko borimo, ampak se ne damo. Sledimo svojim sanjam in želimo deliti lepe stvari.  

Naš moto je še vedno: učinkovite misli, izrazit stil in edinstven pogled. Še vedno zbiramo najrazličnejše informacije, objavljamo različna mnenja, pišemo leposlovna besedila, bloge in dnevnike, delamo intervjuje, lovimo misli, tipkamo reportaže, potopise, ter s svetlobo ujemamo fotografije, kdaj pa kdaj se igramo tudi z barvicami.

Neprestano se razvijamo in dodajamo nove vsebine. Najnovejša rubrika, s katero se Spletni čas hvali, je Prilike in neprilike, kjer svoj svet z nami deli Andrej Kos. Med novejšimi vsebinami je tu tudi rubrika Dogodivščine Janeza Keka in prijateljev, kjer nas spravlja v smeh z resničnimi dogodki iz preteklosti Mojca Zelenko. Kmalu bomo bogatejši še za eno rubriko, s prvimi športnimi vsebinami. Pri tem pa pokukaj-te v naše Portrete - TU! Ta rubrika prav tako kot Spletni čas praznuje že dve leti. Ob novostih je pomembno, da ne pozabimo na začetke, kajne? Tu je znamenita gospodična Viktorija Witt, ki še kar vztraja, kar nam je seveda v veselje, prav tako Zarja z Vse-eno, pri tem pa tudi navdihujoče besedilo s spremljavo privlačnih fotografij mežikajočih rubriki Mehurčki. Bližje popolnosti bomo, če se še bolj podrobno seznanimo s spletnim časopisom, ob tem pa lahko spremljamo Dogodke, pokukamo v rubriko Pismo samemu sebi, se prepustimo Poeziji, domišljijo prepuščamo trenerju dobrega pisanja, modrost iščemo v Stenju časa in s tem najdemo vsebine za Popotniški kotiček. Na koncu pa, če že imamo dovolj časa, preverimo, kaj se skriva v arhivu

In kar je aktualno, je pa vedno zanimivo. 

 
To je 8tober.Nika Korsičhttp://www.pisarnavnl.si/ 


September 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 23. sep. 2016 01:21 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 12. okt. 2016 06:45 ]

September 2016 

September … september je čas, ko se plaže izpraznijo. Ko ni več vrveža brezskrbnih ljudi, ki se sprehajajo po mestu in se velikokrat obnašajo, kot da so sami na svetu. Je mesec, ko si ljudje zopet nadenejo resnejši izraz na obrazu in hitijo tisočerim opravkom naproti.

Otroci in mladostniki hitijo v šolo, odrasli v službo. In kot da to ni dovolj, imajo še cel kup popoldanskih obveznosti, ki jih izčrpajo, a hkrati dajejo moči za življenje. Rekreacija je zakon in mora bit! Obstranski hobiji prav tako, saj le-ti dopolnjujejo vsakdanjo rutino, ki tako prazni človeka. Hobiji polnijo človekovega duha, da lažje preživijo stresne dneve, od ponedeljka do petka. Da nekako prebrodijo dneve do vikenda, ko je čas za družinske obveznosti in pospravljanje doma. In tako znova sledi ponedeljek in tako dalje in tako dalje. Fajn, a ne, v kakšni družbi živimo. Mislimo, da smo svobodni, a vemo, da ni tako. Čedalje bolj se zavedamo, v kakšnem novodobnem suženjstvu živimo. Ampak, mi smo tiho. Večini ljudi to ustreza, saj nimajo lastnih idej. Lažje je iti v službo in delati, kar ti rečejo drugi. Sem pa čedalje bolj polna upanja, ko vidim, da se stvari počasi obračajo. Da se ljudje počasi obračajo k sebi. Vse lepo in prav, vendar tudi to, vsaj tako se zdi, prerašča v čedalje večji egoizem in skrb samo zase in za svoje najbližje. Vsi ostali so nepomembni. To opažam vsak dan: v trgovini, na cesti, po televiziji, spletnih forumih … Razmišljam, da bi se, v primeru npr. velike naravne nesreče, vojne ali česa podobnega, ljudje še med sabo pobili. Sosed soseda.

http://www.inovelmedia.si/home/blizje-popolnosti
Fotografija: Iztok Geister, Velerilec na lepljivem omanu, ki cveti septembra

Včeraj je nastopilo jesensko enakonočje. Jesen je morda čas grajenja lepih odnosov za krepitev prijateljstva in prijaznosti. Stopimo skupaj. Sodelujmo. Tudi kritizirajmo, vendar na konstruktiven način. Pogovarjajmo se, poslušajmo s srcem in razumevanjem in sprašujmo. Saj si ne želimo postati stroji brez duše (ker za preživetje v današnji družbi moraš biti hladen kot špricer, da te stvari ne prizadenejo), ki hitijo svojim opravkom naproti, tudi če pri tem pohodijo sočloveka.

Spletni čas praznuje! Na spletu smo pred dvema letoma, natanko na enakonočje, objavili prve vsebine. Zadovoljna sem, da smo ti dve leti vztrajali in ohranili začetno navdušenje ter povečali prvotno vsebino. Gremo dalje! Širimo lepo besedo in prizadevamo si za višjo kakovost komunikacije. Pridružite se nam.

In ne pozabite, 

Nika Korsič


Avgust 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 18. avg. 2016 01:42 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 18. avg. 2016 01:54 ]

Avgust 2016 

Kakšen je avgust? Oranžen? Kot Saharski pesek v sončnem zahodu? Rdeč, kot morska vetrnica, ki je z okroglo bunko prilepljena v skritih kotičkih grobih skal? Azuren ali turkizen, kot osvežujoče morje tam, kjer je na dnu pesek ali drobni beli kamenčki? Siv, kot so visoki vrhovi gora? Zelen, kot so bujne smreke in reke, ki so umirile svoj tok? Temno moder, skoraj črn, posut z drobnimi žmikajočimi pikami, kot je nočno avgustovsko nebo? 

http://www.nikakorsic.si/
Fotografija: Nika Korsič

Avgust je pisan! Pisan kot plaža, kjer mrgoli veselih otrok v kopalkah vseh barv, ki se igrajo z žogami, vodnimi balončki in napihljivimi blazinami. Pisan, kot skrinja s sladoledom vseh možnih oblik in okusov, ali sadna kupa, ki kar žari od pestrosti vitaminov. Ja, avgust je pisan. Živo pisan! Naužijte se ga! 

... in , saj veste, 


Nika Korsič

1-10 of 25