April 2016

objavljeno: 18. apr. 2016, 01:57 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 18. apr. 2016, 02:02 ]
April 2016 

Vsako leto se aprila veliko dogaja. Vedno se stvari tako obračajo, da si komaj utrgam čas zase. Kljub vsemu drenu in kljub gori papirja, ki me čaka, pa si še vedno vzamem čas za sprehode v naravo in fotografiranje okolice in njenih detajlov. 

Tako kot se začne narava prebujati, popki odpirati, trava zeleneti in ptički prepevati, tako se v meni rojeva še več idej, zamisli in želja. Potrebovala bi dan, ki bi bil dolg še enkrat toliko, kot je in življenje, ki bi teklo bistveno bolj počasi. In seveda, brez vrst na uradih, trgovinah, poštah, brez pretirane birokracije in vseh natančnih zakonov, ki samo ovirajo posameznikovo produktivnost in neusmiljeno kradejo dragoceni čas in voljo. 

Trenutno se ukvarjam(o) z ustanavljanjem kulturnega društva, preko katerega bi še naprej delovali na uredništvu Spletnega časa. Vem, da nisem edina, vendar vem, da je to edina prava pot do vrabca, ki ni na strehi. Vem, da se vsi borimo na tak ali drugačen način, da bi bilo naše delo bodisi vidno, cenjeno, dragoceno ali le opravljeno v naši najboljši moči. Zato enostavno nekaterih stvari ne moremo kar zaobiti, enostavno jih moramo narediti. Tako, kot zahtevajo. Velikokrat se nam zdijo stvari enostavne, vendar pa, ko se jih dejansko lotimo, pokažejo svoje zobe in zamajajo zaupanje vase. 

Včeraj in predvčerajšnjim sem na blagajni na končnem izračunu dobila številke 6, 66. Rekla sem si, pa kaj je to, da me šestice zasledujejo. Angelsko sporočilo pravi, da nam želijo povedati, da se preveč obešamo na materialni svet in ne zaupamo v svoje sposobnosti. Besede, ki sem jih izrekla prijateljici: “Pa kaj se moram jaz ukvarjati s členi, ko pa imamo ljudi, ki so zaposleni, zato, da urejajo to področje …”, so se v trenutku razblinile v prah in moč in zaupanje vase in v okolico, sta se ponovno vrnila k meni v naročje. Nič me ne more ustaviti in naj tako velja tudi za vas. Enostavne besede za malo težja dejanja.

Fotografija: NK

April, april, muhasti mesec. Ima 30 dni in latinsko aperire pomeni odpreti in se najverjetneje nanaša na pomladno prebujanje in rast rastlin, živali in ljudi. Tudi aprila, čigar staro ljudsko ime je Mali traven, beležimo kar nekaj pomembnih in manj pomembnih dni. Naj izpostavim samo 1. april, ki je dan norcev, 22. april, ki je dan Zemlje, 23. april, ko je dan knjige in avtorskih pravic, ter 27. april, ko je dan boja proti okupatorju.

Glede na to, da vas želimo ob dnevu knjige razveseliti in opozoriti na pomembnosti tiskane knjige, vam ob naročilu knjige Narava, kot jo vidi narava v tem mesecu priznamo 50 % popust. Tako bo cena knjige namesto 50 eur le 25 eur + poštnina. Naročila sprejemamo na favnistika@siol.net

Naj vas še enkrat opomnim, zaupajte vase, bodite vztrajni in vse se bo, prej ali slej, obrnilo v tisto smer, ki si jo želite. S trdim delom, ampak nagrada bo velika in z vrednostjo, ki nosi težo še celo življenje. Berite, izobražujte se, ostanite pozitivni in 
Nika Korsič