December 2016

objavljeno: 8. dec. 2015, 01:38 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 3. mar. 2016, 02:59 ]
December 2015  

www.nikakorsic.si  In že je tu čas, ki je za nekatere najlepši čas v letu, ko se prepustijo zabavam in obdarovanjem, za mnoge pa je to čas bridkih spominov, obupa, zaradi finančne stiske, soočenja s samim sabo in čas razmisleka. Spodobi se, da ta čas izkoristimo za druženje s svojimi najbližjimi, da se spomnimo na prijatelje in sorodnike, ki jih že nekaj časa nismo videli in ta čas izkoristimo za obujanje vezi.

Nenormalno potrošništvo nas kar sili, da moramo nekoga na nek način materialno obdariti, pa čeprav še sami ne vemo, kaj človek zares potrebuje. Trgovine in police so prepolne raznoraznih dobrot, luštkanih praktičnih in nepraktičnih pripomočkov, vse je po najnovejših trendih, lepo, bleščeče in nam, vsaj meni, prav daje občutek krivde, ko grem čisto ignorantsko samo mimo, ne da bi se mi ob tem pocedile sline, ali pa, da bi pri tem dobila nek čuden občutek v želodcu, podoben metuljčkom pri prvi zaljubljenosti. Vendar se, na koncu, vedno počutim kot zmagovalec, saj le nisem podlegla neverjetni vabljivosti produktov, več ali manj s Kitajske in tako podpirala korporacije, ki držijo vse vajeti v rokah.
Letos bo drugače, po tem nabito čustvenem letu, prepolnem mogočnih preizkušenj, vem, da so mi pomembnejše druge dobrine. Letos bom podarila urico več kot ponavadi, več toplega nasmeha in prijaznega stiska rok. Podarila bom iskrene besede, ki bodo spodbujale in zaupale, podarila bom moč in ljubezen. Ker to zmorem.
Naj tudi vaši prazniki minejo brez občutka krivde, če ne boste podarili najnovejšega puloverja znamke Lacoste, ali pa parfuma Hugo Boss, ali pa čokolade Lindt. Čudovito darilo je lahko okrasek za jelko, ki smo ga sami naredili. 5 eur pa raje podarimo sosedi, ki že nekaj časa ne je` drugega kot kruh in mleko ...

Predvsem pa privoščimo sebi in tistim, ki jih želite obdariti, čas. Morda je to tisto, ki najbolj potrebujejo.

Tudi v decembru:Nika Korsič

Fotografija: Iztok Geister, Kocjančiči, dec. 2015