November 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 18. nov. 2016, 01:21 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 19. nov. 2016, 04:09 ]
November 2016 

Izvirno slovensko ime za november mi je celo bolj všeč kot aktualno: listopad. Celo bolj primerno se mi zdi, saj je ta mesec prav tako. Listje pada. 

Do nedavnega so drevesa še krasile čudovite jesenske preobleke, vse od zlatih, rumenih, oranžnih, do rdečih, škrlatnih in vijoličastih odtenkov. Vsako drevo se je pokazalo v svoji najlepši večerni toaleti. Listopada pa je že tako mraz, da so listnata drevesa že skoraj povsod na severni polobli odvrgla svoje tančice skrivnosti in nam skoraj brez sramu že kažejo svoje gole veje, ki prav tako spreminjajo barvo in teksturo lubja, saj se pripravljajo na zimsko spanje, ko bodo debla žarela v odtenkih bele, sive, srebrne in črne.

Fotografija: Arhiv Društva VNL

Jeseni ni lepšega kot tistega zvoka suhega listja, ki šelesti pod nogami, vonja vlažnih gozdov, ki v nosnicah spominja na gobe, in toplega puloverja, ki ga končno spet potegnemo globoko z omare. Letošnja jesen je, pravzaprav kar tipično, bila kar burna. Ameriške volitve je spremljal cel svet in zdi se, kot da je izid prinesel olajšanje, a hkrati še večjo napetost. Tudi pri nas je človeštvo v precej nestrpnem stanju, a o tem pišejo že drugi, tako da ne bom zgubljala besed. November je tudi v znamenju spomina na mrtve in ob tem se spominjamo oseb, ki so nam bile blizu in tudi, da je življenje minljivo. Zato uživajmo življenje z veliko žlico.

In bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. In ne prenehajmo se čuditi lepotam narave, spremembam, ki jih v hitrem tempu življenja marsikdaj spregledamo. In tu pa tam se posladkajte, 


Nika Korsičhttp://www.pisarnavnl.si/


Preberite še:


Sevanje nenavadne energije, napisala: Dolores Peroša

Zdravniki pa stavkajo, napisala: Vanja Čibej

Rojstvo in zavest, napisal: Svit Valovnik

Incident z bombami, napisala: Mojca Zelenko

Daoud contra Camus, napisal: Iztok Geister

P kot pet evrov na uro, napisala: Wiktorija Witt

Vena ne more po stopnicah, napisala: Alenka Prelc