Oktober 2016, napisala: Nika Korsič

objavljeno: 12. okt. 2016, 06:37 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 19. okt. 2016, 13:48 ]
Oktober 2016 

Za deseti mesec v letu je značilno, da jesen in s tem hlad že konkretno zavijeta v naše kraje in domove. Večina pridelkov obdarjenih z vročim poletnim soncem je že pospravljenih v shrambah ali pa vloženih v kozarčkih. Na nekatere stvari, kot so npr. kaki, olive, buče, pa še čakamo. Narava je bogata z dobrotami, na jesenskem sprehodu se lahko posladkamo z jabolki, robidnicami, šipkom, pa še kaj bi se našlo. Ciklus, ko nam narava daje, se počasi zaključuje.  

Fotografija: arhiv Spletnega časa, Šipek po prvi pozebi 

Tudi pri Spletnem času smo v fazi zaključevanja. Energija, ki smo jo vlagali skozi leto, se počasi kopiči in sestavlja v eno celoto, na pravo mesto. Odprli smo Kulturno društvo VNL in uredili novo spletno stran (za ogled spletne strani kliknite TU). Ena faza je zaključena, kar pa še ne pomeni, da smo naredili vse, kar smo želeli. Daleč od tega je, pravzaprav. Ustvarjeno delo je samo odskočna deska za nadaljnje izzive, naloge in projekte. Idej nam ne zmanjkuje, z motivacijo se pa vsake toliko borimo, ampak se ne damo. Sledimo svojim sanjam in želimo deliti lepe stvari.  

Naš moto je še vedno: učinkovite misli, izrazit stil in edinstven pogled. Še vedno zbiramo najrazličnejše informacije, objavljamo različna mnenja, pišemo leposlovna besedila, bloge in dnevnike, delamo intervjuje, lovimo misli, tipkamo reportaže, potopise, ter s svetlobo ujemamo fotografije, kdaj pa kdaj se igramo tudi z barvicami.

Neprestano se razvijamo in dodajamo nove vsebine. Najnovejša rubrika, s katero se Spletni čas hvali, je Prilike in neprilike, kjer svoj svet z nami deli Andrej Kos. Med novejšimi vsebinami je tu tudi rubrika Dogodivščine Janeza Keka in prijateljev, kjer nas spravlja v smeh z resničnimi dogodki iz preteklosti Mojca Zelenko. Kmalu bomo bogatejši še za eno rubriko, s prvimi športnimi vsebinami. Pri tem pa pokukaj-te v naše Portrete - TU! Ta rubrika prav tako kot Spletni čas praznuje že dve leti. Ob novostih je pomembno, da ne pozabimo na začetke, kajne? Tu je znamenita gospodična Viktorija Witt, ki še kar vztraja, kar nam je seveda v veselje, prav tako Zarja z Vse-eno, pri tem pa tudi navdihujoče besedilo s spremljavo privlačnih fotografij mežikajočih rubriki Mehurčki. Bližje popolnosti bomo, če se še bolj podrobno seznanimo s spletnim časopisom, ob tem pa lahko spremljamo Dogodke, pokukamo v rubriko Pismo samemu sebi, se prepustimo Poeziji, domišljijo prepuščamo trenerju dobrega pisanja, modrost iščemo v Stenju časa in s tem najdemo vsebine za Popotniški kotiček. Na koncu pa, če že imamo dovolj časa, preverimo, kaj se skriva v arhivu

In kar je aktualno, je pa vedno zanimivo. 

 
To je 8tober.Nika Korsičhttp://www.pisarnavnl.si/