Poletje 2018, napisala Nika Korsič

objavljeno: 11. jul. 2018, 10:17 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 11. jul. 2018, 10:21 ]
Poletje 2018


Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem si nazadnje utrgala nekaj časa za pisanje uvodnika - zakaj čas tako leti?! In če sem klišejska: ja, ko želimo, da se ure obrnejo, čas nikamor ne gre in obratno. Temu se prav čudim ...

V polni zasedenosti smo vsi. Mislim, da brez izjeme in včasih se mi zdi, da se najbolj mudi upokojencem. Kam? Po vsakodnevnih opravkih in v trgovino morajo ravno takrat, ko je čas malic in ob jutranjih konicah. Ampak kaj čmo. Lahko se samo čudimo.

Čudim se veliko stvarem, od tega, koliko je prometa na cesti, vremenu, koliko je onesnaženosti, koliko stvari se dogaja, ozaveščenosti, pa kako je svet še vedno lep in kako nam nihajo razpoloženja, kako rastejo rastline, pa tudi, kako čas hitro leti ... Nikoli se ne smem nehati čuditi. Včasih se čudim tudi naši vztrajnosti, ker kar porivamo tale naš spletni časopis naprej. Ne damo se. Prijavljamo se na razpise, ki imajo včasih nemogoče pogoje, ki se jim, seveda, skrajno čudim. Pa vendar, upanje zadnje umre in evo, pa smo le bili malo poplačani za trud.

Fotografija: Peresasta bodalica in drugo, Nika Korsič

Na razpisu Luke Koper, v okviru projekta Živeti s pristaniščem, so nas le podprli. Čudim se, očitno je ideja prava. Odločili smo se, da sredstva, ki so nam jih zagotovili, namenimo tistim, ki radi pišejo. Ki so ustvarjalni z besedami. Pripravili smo natečaj za kratko zgodbo, na temo PRISTANIŠČE. Vas zanima sodelovanje? Potem kliknite SEM. Upam, da se bom čudila, koliko se vas bo prijavilo! In da se bom čudila, koliko zanimivih stvari doživljate! Vabim vas k sodelovanju. Pišite. Bodite kreativni.

http://www.inovelmedia.si/home/natecaji/objave---natecaji/natecajzakratkozgodbo


Če ne veste, kje začeti, vam lahko ponudimo roko. Sodelavka Vanja Čibej je za nadobudne pisce pripravila tečaj kreativnega pisanja, ki se odvija v Izoli. Ker pa vemo, da niste vsi iz Izole in se vsi ne morete udeleževati tečaja, je Vanja pripravila tudi individualne tečaje preko spleta. Z jesenjo začenjamo tudi z literarno-likovnimi delavnicami za otroke, likovnimi tečaji za vse generacije, učnimi urami za osnovnošolce, šolo kreativnega pisanja za odrasle, kot sem že omenila, in pa nekaj čisto svežega: spoznavanje sveta fantazijskega romana, ki je namenjen mladi generaciji. Več o programih si lahko preberete na spletni strani našega društva - Kulturno društvo VNL - KLIK.

Poletje je tu. Bodimo ustvarjalni in ne nehajmo se čuditi. Če pa se vam kdaj zazdi, da čudežev ne opazite nikjer, globoko vdihnite,