Pomlad 2019

objavljeno: 12. maj 2019, 23:02 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 12. maj 2019, 23:04 ]
Pomlad 2019 

Nič kaj prijazna ni letošnja pomlad, vsaj na Notranjskem, kjer živim od januarja letos. Neskončno sem vesela, da imam končno čisto svoj balkon, kjer lahko počnem, kar želim; zimski plan o zasajevanju vseh mogočih cvetlic in zelišč in ustvarjanju zelene oaze je zaradi vztrajnih hladnih noči in juter prestavljen na dneve po Ledenih možeh.

Sicer občasni sončni in toplejši dnevi kar vlečejo ven, zato jih izkoristim za daljše sprehode v naravo, ki je končno začela dihati in zeleneti. Deževni dnevi so rezervirani za priprave na različne projekte, urejanje papirjev in ostalih zadev povezanih s sedenjem za računalnikom.

Fotografija: NK


S Kulturnim društvom VNL se pripravljamo na Teden ljubiteljske kulture, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturo. Predstavitev Izolskih društev bo v petek, 24. maja v parku Pietro Coppo v Izoli. Začnemo ob 16h in zagotovo bo zanimivo. Na naši stojnici bo prav zagotovo pestro, predstavili bomo svoje dejavnosti, pripravili kamišibaj predstave, slikali v živo in nudili vse informacije v zvezi z našim delom.

Pripravljamo pa tudi večji projekt, ki bo trajal kar tri dni. Predzadnji vikend v juniju bo rezerviran za Umetniški simpozij Likovni eko. Simpozij je namenjen umetnikom iz Slovenije in tujine. Tema simpozija bo ekologija: opozarjanje in ozaveščanje o pomembnosti ekologije, čim manjše produkcije odpadkov, zelene proizvodnje, pomembnosti narave, dreves in ogroženih živalskih vrstah itd ... Simpozija se lahko udeležijo vizualni umetniki, literarni umetniki, plesalci, glasbeniki … in vsi ostali, ki mislijo, da bi s svojim delom in znanjem lahko prispevali k bogatenju kulture in ozaveščanju o pomembnosti skrbi za okolje. 
Poskrbeli bomo za strokovna predavanja in mentorstvo. Udeleženci bodo deležni tudi določenih popustov in ugodnosti pri raznih storitvah, med drugim tudi pri nakupu umetniškega materiala v trgovini Dagal d.o.o. v Luciji. 
Srečanja, predavanja, delavnice in ustvarjalni prostor bodo v ateljeju LKD Marionette (Gregorčičeva ulica 21, Izola), ki se nahaja v samem središču starega dela Izole in je pomembno stičišče kulturnih in drugih društvenih dejavnosti. Naše skupno delo bomo predstavili v obliki javne prireditve in fizične razstave v galeriji v Sončni dvorani (Ulica Giordano Bruno 6, Izola) in v Virtualni galeriji tega spletnega časopisa.
Udeležba na simpoziju je brezplačna. Prijave so odprte, sprejemamo jih do 14. junija 2019 na info@inovelmedia.si. Program in več informacij lahko najdete tu.

Pripravljamo pa tudi nov literarni natečaj, vendar vam bomo podrobnosti razkrili kmalu. Naj napišem le, da se nagrajencem za najboljšo kratko zgodbo obetajo lepe knjižne nagrade.

Aktivnosti nam res ne zmanjka; kljub temu pa si želim, da bi pomlad v naše kraje prišla s polno paro - želim si še bolj uživati v sprehodih v naravo in tudi za računalnikom v svoji zeleni oazi.

Nika Korsič