Pomlad, že skoraj poletje 2020

objavljeno: 10. jun. 2020, 22:32 avtor: Spletni čas
Pomlad, že skoraj poletje 2020

Vsako pomlad se zgodi preporod. Tudi pri nas se je ...

Spletni čas, neodvisen medij, ki deluje že šesto leto pod okriljem Kulturnega društva VNL, se bo kmalu posodobil. V času, ko se zdi, da vse razpada, smo mi poželi nekaj uspeha in razširili svojo ekipo strokovnih sodelavcev. 

Slika: V zanosu, serija Lebdenja; 2018, olje na platnu, 100x200; Nika Korsič

Po nekaj zavrnjenih razpisih, nam je na enem le uspelo. Na javnem razpisu Ministrstva za kulturo za izbor operacij "podporno okolje za delovanje na področju kulture 2020", so nam omogočili zaposlitev dveh oseb za eno leto, kar bo zelo pripomoglo k izboljšanju videza in vsebin, ki jih nudimo na našem spletnem portalu. Posledično v našem biroju spet zelo brni in vse diši po delovni vnemi, visokih ciljih in viziji, ki sega daleč naprej v prihodnost. 

V biroju pravzaprav kar frči - perje - ponovno smo obudili rubriko "Selivke se vračajo", kjer avtor na poučen, preprost in zanimiv način opisuje kdaj in kako se ptice obnašajo v času, ko se spreminjajo letni časi. Dodali smo tudi novo rubriko "Vic kurnik"; to so odlomki in ilustracije iz knjige, ki je nastala več kot 10. leti in katere vsebina je napisana na humoren način, tema pa še vedno aktualna.

Žal smo se morali zaradi okoliščin, ki so prizadele cel svet, odpovedati projektu Umetniški simpozij Likovni eko 2, ki smo ga planirali letos junija. Morda ga bomo realizirali v jeseni, zagotovo pa naslednje leto. V tem času bomo zadevo še bolj poglobili in se maksimalno potrudili, da bomo gostujočim umetnikom in ostalim sodelujočim ponudili še več, kot smo si sprva zadali. Ideje, ki so že precej dozorele, bomo še razširili, tako da se bomo pereči tematiki o ekološkem pogledu umetnika lahko še bolj posvetili in še bolj poglobljeno razmislili o možnostih, ki nam jih nudi bližnja okolica ... torej, informacije sledijo ...

Sem že omenila, da imamo nova profila na Instagramu in Pinterestu? Že dolgo smo tudi na Facebooku in Twitterju in če nam še ne sledite, to lahko storite sedaj. Dobrodošli so vaši komentarji, delitve in všečki. Naj omenim, da nismo popolni in tu in tam storimo kakšno napako, tudi slovnično (žal v naši ekipi še nimamo lektorja) in veseli bomo vaših prijaznih opozoril in komentarjev. Lahko nam pišete na elektronski naslov info@inovelmedia.si. 

Tako. Mi šibamo naprej in veselim se vseh novosti, ki nas čakajo. Kot predsednica KD VNL in urednica Spletnega časa, vas ponovno vabim, da nas redno spremljate in naše objave, ki so pritegnile vašo pozornost delite med vaše prijatelje. Še vedno smo odprti za vaše predloge, mnenja in želje. Veseli bomo, če nas podprete z donacijami (z donacijami nas občasno podprejo naši člani, nazadnje nas je podprla prav Aljoša Križ, avtorica nove, že zgoraj omenjene rubrike Vic kurnik) in smo za sodelovanja, tudi v obliki sponzorstva in oglaševanja. 

Se beremo in 

Nika Korsič