Umetniški simpozij Likovni eko

objavljeno: 11. feb. 2020 15:41 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 11. feb. 2020 15:44 ]
http://www.pisarnavnl.si/umetniski-simpozij-likovni-eko-2


V našem biroju kar brni. Zelo smo vznemirjeni, ker smo v Kulturnem društvu VNL končno ponovno začeli z realizacijo projekta Umetniški simpozij Likovni eko, ki smo ga lani zaključili nadvse zadovoljni in zelo uspešno. Tudi letos se bomo za en vikend podali v ustvarjalne vode in preživeli za razmišljanje o ekologiji, tokrat na temo ekompromis - eko kompromis, razmerje med gospodarstvom in naravo in kritični vpogled v situacijo v Tržaškem zalivu in bližnji okolici. 

Imeli bomo možnost prisluhniti zanimivim predavanjem, ki bodo, tako kot lani, motivirala, navdušila in pred premnoge vprašaje postavila udeležene umetnike. Letošnja novost bodo umetniške delavnice, ki se jih bo lahko udeležil kdorkoli - prav tako tudi predavanj. Atelje v centru Izole bo odprt tako za ustvarjalce, kot mimobežne obiskovalce. To smo poimenovali odprti atelje KD VNL. Ekipa strokovnih sodelavcev se je močno povečala, ponosni smo, da imamo kuratorja.

Vabimo umetnike, da se prijavijo. Vabljeni so umetniki vseh zvrsti umetnosti, vse ki bi radi prispevali bodisi likovni, glasbeni, literarni, multimedijski ali plesni delež in s tem postali del ekipe letošnjega umetniškega simpozija. Vabimo pa tudi morebitne predavatelje in mentorje ustvarjalnih delavnic, ki mislijo, da bi s svojim sodelovanjem prispevali k še kakovostnejšemu programu simpozija in k še večjemu ozaveščanju.

Da bo naš projekt še privlačnejši - se lahko malo pohvalimo - lani je naša razstava v Sončni dvorani tako navdušila organizatorje glasbenega festivala Jeff, da je naša zaključna razstava potovala v Koper in se pokazala v vrtovih Pokrajinskega muzeja. Naš letošnji cilj je, da bo razstava, ki bo nastala letos, razstavljena še po drugih galerijah po Sloveniji. Mar ni to super?

Točen program bo znan naknadno, okvirje pa smo že zasnovali in si več lahko preberete na spletni strani KD VNLPrepričana sem, da bo letos še boljše in prav že komaj čakam!

Lep pozdrav, 
Nika Korsič


FOTO arhiv NK
Comments