MENU‎ > ‎Dnevnik gospe Viktorije Wit‎ > ‎Dnevnik VW‎ > ‎

P kot Pahor, avtorica: Viktorija Wit, december 2016

objavljeno: 4. dec. 2016, 01:04 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. dec. 2016, 01:14 ]
Dragi moji! 

Med sezonskim delom sem med eno in drugo izmeno preživljala čas v kavarni, kjer imajo poleg dobrih sladic tudi časopise, take s trači in tudi bolj resne. Naj kar takoj povem, da sem jih vso sezono z veseljem prebirala, saj časopisov že zdavnaj ne kupujem več. In tako sem v poletni vročini pila kavo z ledom, si kakšno cigareto zmotkala in brala vse po vrsti, nenazadnje, da bi dobila kakšen dober navdih za pisanje tega bloga.
Pri tem sem bila vedno pozorna na črko p. Evo, in naletim na Pahorja. Ne na katerega koli, ampak na našega predsednika. Takoj sem videla naslov v Spletnem času - Pahor je naš prelepi predsednik. Stavek vsebuje kar tri p-je. Ni slabo, kajne? 

No, in berem članek, saj je obetal dober trač. Naslov je bil namreč Od miške do delfina. Seveda sem takoj vedela, da gre za našega predsednika, saj se tiste dni za medije ni dogajalo kaj posebej pretresljivega, tako je za novinarje poskrbel sam naš predsednik, ki se je razgalil pred javnostjo in nam pokazal nekaj gole kože in svoj tatoo v obliki delfinčka (ko sem prebrala, da si je nadel samo obliž, sem bila globoko razočarana). 

Toda, ko sem brala trač, čeprav napisan nekoliko bolj intelektualno (pisala ga je diplomirana novinarka), me je vsebina malce razjezila. Pisala je o zlorabi medijske svobode, ki je baje prevelika, saj danes lahko že vsakdo javnosti sporoča karkoli, krivec pa je svetovni splet, ki nagrajuje uživače, samoopevane radostnike življenja. Vse skupaj pa pelje nikamor drugam kot v anarhijo in v razpad človeštva, celo v samo kugo. Kajti prav vsak si domišlja, da ima prihodnost, če se objavlja za vsako ceno. No, potem še nekaj piše o enosmerni komunikaciji, samo na daljavo itd itd in še veliko takih in podobnih - govori o patologiji, zasvojenosti z internetom, skratka, po njenem mnenju, človeški družbi grozi totalen propad in razpad.

Jaz pa sem bila tako vesela, ker sem se naučila blogati in ker se mi je ponudila priložnost, da tudi sama kaj napišem!? Novinarka mi niti tega ne privošči!

Ne vem, zakaj me ne bi smeli brati neznani bralci, čeprav nisem novinarka in sem samo pomivalka posode in občasno tudi čistilka? In zdaj berem, da sem bolna in celo kužna, ker moj blog morda bere kakšen Slovenec v daljni Avstraliji, čeprav ne dosegam pravih intelektualnih standardov? Pa še slavna bi želela postati!!! Kajne, da sem uživačica? Seveda sem! Priznam! Zaradi tega bi mi novinarka najraje prepovedala pisati te silne (ne!)pomembnosti, saj je potratno, nevzgojno in neprimerno, ko objavljamo svoje resničnostne face in vsesorte, običajno neprimerne pripombe. 

Ok. Pa zanemarimo mojo lastno užaljenost in preidimo na Pahorja, ampak tudi novinarka je tako začela, jaz pa se učim od nje :). Kajti po zelo dolgem uvodu, kjer sprosti svojo frustracijo, ker je nejevoljna zaradi internetne vsesplošne komunikacije med ljudsko množico, in se zdaj, kot novinarska elita, počuti nekoliko ogroženo, je tudi ona prešla na tistega, ki smo ga ves čas pričakovali, saj je naslov tako obetal. 

In pravi, da se za predsednika države, osebo, ki predstavlja našo ljubo Slovenijo, ne spodobi, da objavlja take fotke, kot je denimo tatoo in ljubki delfinček na predsednikovi rami. Take objave se ji zdijo bizarne in nje pač ne zanima, kaj ta in kaj oni hip počne. Ja, saj kdo jo sili, da take objave gleda in bere? Mirno lahko zamiži, se obrne stran, preskoči objavo, blokira vsiljivce, jih celo zatoži pristojnim institucijam ... in si prebere, na primer, kakšno bolj akademsko objavo.

Priznavam:

"Jaz, Viktorija, rada berem trače, in rada preberem kakšno sočno o osebnem življenju znanih in manj znanih ljudi. In rada pišem, predvsem o sebi."


In končno poglejte, kaj vse govori Donald Trump, ki v tem trenutku, ko to pišem, še ne ve, ali bo predsednik ZDA ali ne. Pa tudi gospa Hilary Clinton, ki prav tako še ne ve, ali bo postala prva ženska predsednica, ali ne, izjavi kakšno čudno. Pa novinarji tega sveta pridno vse to beležijo in vse, kar onadva, pa še naša Melany izdahnejo, komentirajo na tisoč in en način. 

Naš predsednik pa tega ne sme? Niti košček gole kože ne sme pokazati? Jaz sem vendarle ponosna nanj. Ko pa je tako zelo šik in moderen!


Vaša,
Vse objave te rubrike si lahko ogledate s klikom na sliko!
Preberite še:Cafee Kamelija, Niko Slana

Zaklenjene mavriceDolores Peroša

Čarobna megla, Lidija Polak

De mortuis, Andrej Kos

Dotore Rudi, Mojca Zelenko