MENU‎ > ‎Dnevnik gospe Viktorije Wit‎ > ‎Dnevnik VW‎ > ‎

P kot penzija, avtorica: Viktorija Wit, avgust 2016

objavljeno: 9. avg. 2016 02:30 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 9. avg. 2016 23:56 ]
Dragi moji! 

Se vam je že kdaj zgodilo, da imate občutek vakuma v glavi, ko bi želeli nekaj povedati ali napisati, pa preprosto nimate česa? Mene se že nekaj mesecev drži tale smola. In zdajle me je že začelo po malem skrbeti, kajti tega v preteklosti nisem bila vajena. Misli in ideje so kar vrvele iz mene, a očitno leta zahtevajo svoj davek, čeprav se je težko sprijazniti s tem. Povem vam, da se mi včasih niti ne da več! Ker se mi zdi vse nekako jalovo in brezupno, kajti pravih rezultatov ni in ni na obzorju. 

Obljubila sem vam, da bom pisala o nečem, kar se začne na p. Potem sem spoznala, da se na p ne spoznam prav veliko in da bi se spopad s p resnično lahko končal slabo.  

Zdaj se mi pred očmi okrašuje beseda penzija, ki se, kot vidite, začenja na črko PZ vsakim dnem je bolj privlačna, in kakor se mi je še pred kratkim zdelo, da lahko premikam gore, tako zdaj moja energija za delo ugaša. Tako postaja misel na neko denarno sigurnost vedno bolj prikupna. Toda, do takrat je vendarle še nekaj let pred mano in treba se je z nečim preživljati. Ker so vsi moji projekti popadali kot domine, vključno s kuhanjem marmelade, se trenutno preživljam kot pomivalka posode v enem znanem lokalu malega turističnega priobalnega mesta. Kmalu bom spoznala vsa težaška in najnižje plačana delovna mesta. Res, kar velika paleta poklicev! Toda poletje hitro mine in potrebe po pomivanju posode bodo tako hitro poniknile, prav tako kot so prišle. Pa ostajamo potem spet brez dela in pozimi bomo nekateri spet obsojeni na neplačilo vseh možnih položnic, ki so potrebne za tako udobje, kot ga imamo. Tako to pač je! To se po mnenju nekaterih dogaja lenuhom in nesposobnežem.

Pa vendarle:

Pomivalka posode na poletni dan čaka na privlačno in vedno bolj prikupno penzijo, da iz pojma postane meso.Vaša,P.S. Zdaj, ko je Spletni čas postal bogatejši za rubriko UTD - Denar za vse, se pa sprašujem, ali ga bom kdaj dočakala (priznajte, da je ideja privlačna!). Seveda, enako vprašanje velja tudi za penzijo. 

P.S. Penzija je lepša beseda kot pokojnina!