MENU‎ > ‎Dnevnik gospe Viktorije Wit‎ > ‎Dnevnik VW‎ > ‎

P kot Pero, napisala: Viktorija Wit, marec 2017

objavljeno: 3. mar. 2017, 20:27 avtor: Spletni čas
Dragi moji! 

Navdih, ki me pripravi k pisanju bloga, včasih presenetljivo hitro pride, včasih pa še hitreje poide. 

Za današnje pisanje sta me doletela kar dva: intervju Vesne Milek s Petrom Lovšinom, ki sem ga gledala na tv in članek Spicy Señorita presenta, s podnaslovom: Povej mi, kaj poslušaš in povem ti, kaj si. Če sem prav iskrena, bolj kot navdih, me je navdihovalo naključje podobne tematike - glasbe, namreč, in trdi, grobi, ostri rock in še bolj kot podobnost, Perov navedek, v že omenjeni pogovorni oddaji. Glasil se je približno tako: "Danes je tričetrt Slovencev, starih nad 55 let, na borzi dela in je danes odpisana generacija."
Moram povedati, da me je prizadel, ne glede, kako mi je bil všečen, ko je bil v vrhu jugoslovanske punk rock scene in ne glede na 8. dan, ko 'Zato je osmi dan ustvaru rock, ja, osmi dan je bog ustvaru rock' in ne glede na to, da je diplomiral na temo "Pornografija - družbeni pojav" na FDVju. Ker, jaz sem, po njegovem mnenju, docela pogreznjena v ta njegov predalček - v tako imenovano odpisano generacijo! 

Povedek: 3/4 Slovencev nad 55 let je danes odpisana generacija, je, emmm, kako bi rekla, nekoliko prenapihnjena, čeprav ... 

Se pa strinjam, da je zelo prikladno povedal, da je danes Slovenija porušena in prodana. Jaz dodajam, da seveda ni to, kar sem si pred osamosvojitvijo predstavljala. 

Vsekakor bi potrebovali še ene takšne Pankrte, ki so baje predstavljali največjo bombo, ki je padla v dolino Šentflorjansko. 
Vaša, 
P.S. In če vam moji pppp-ji že najedajo živce, obljubim, da se bom naslednjič spomnila kaj drugega. Pero je že namočeno v črnilo in pripravljeno na nizki štart. Tričetrtinka me je namreč spomnila na peron 9 3/4 pri Harryu Potterju in očitno bo treba po navdih v London.