MENU‎ > ‎Dnevnik gospe Viktorije Wit‎ > ‎Dnevnik VW‎ > ‎

P kot populizem, napisala Viktorija Wit, februar 2017

objavljeno: 2. feb. 2017, 18:42 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. feb. 2017, 23:13 ]
Dragi moji! 

Moram se malo razvedriti. Kaj si morda tudi vi želite nekaj podobnega? 

Spremljala sem medije in ves pomp okoli prisege Donalda Trumpa in naše Melanie. Pa nikar ne recite, da smo 50 let za Ameriko, vsaj kar se tiče posnemanja populizma mi nič ne zaostajamo. Mi, pomeni mi, Slovenci in mi žlahtni Evropejci. 

In mi poskrbimo tudi za smeh. Najbolj sem se nasmejala velikanski novoletni smreki, ki je krasila našo prestolnico med božičnimi in novoletnimi prazniki. Nadalje sem se nasmejala torticam in ameriškim pitam, ki se odzivajo na ime prve ameriške dame, pa Trumpove kroglice so me spravile v najbolj iskren in glasen smeh. Ker ... ker sem na nekaj pomislila. Jah, ne morem si pomagati.

Ampak, kar je res je res! Slovenija je zelo lepa dežela. Poleg prelepe najbolj zelene narave, z morjem, na sončni strani Alp, s prostranim nižavjem na SV, s kotlinami in močvirji in pragozdom na Pohorju, krasnimi kraškimi jamami, človeškimi ribicami, s prelepimi rekami, tudi ponikalnicami in kočevskimi medvedi, ima Slovenija tudi prelepe ljudi. Vsaj v večini! Tudi naš predsednik je prelep in prva dama v ZDA tudi. Zelo se približujemo grškemu idealu lepote. Slovenija se resnično nahaja v zlatem rezu stare Evrope, ki utripa kot nekakšen svetel žarek, med problemi sodobnega evropejskega sveta, ki ne ve, kaj naj si misli o terorizmu, o islamizmu in o beguncih iz daljnega vzhoda.  

Slovenija je resnično pravcati paradiž. Ni mi jasno, kako tega tuji investitorji še niso opazili in ne vlagajo več novcev v našo deželico. Po mojem si bodo zaradi spregledane priložnosti še pulili svoje dlake (če jih še kaj premorejo).


Vaša, P.S. Populizem vedri in nas, če drugega ne, nasmeji.