MENU‎ > ‎Dnevnik gospe Viktorije Wit‎ > ‎Dnevnik VW‎ > ‎

P kot puran, avtorica: Viktorija Wit, julij 2018

objavljeno: 8. jul. 2018, 02:57 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 8. jul. 2018, 08:21 ]
Dragi moji! 

Bom takoj prišla na bistvo, zakaj neki bi dolgovezila. Moj vrat je v tem trenutku tako rdeč, rdeč kot puran. Pa ne zaradi tega, ker bi se šopirila, sicer bi bila kot pav, temveč ker me določena dejstva, v tem trenutku močno jezijo.  

Poletje je in s tem priložnost za sezonsko delo. Vsaj tako sem si mislila. Če sem prejšnje poletje kot mravljica, pridno delala, in seštevala evre ter kalkulirala, seštevala, množila, delila in spet računala, koliko časa moram delati, da si lahko privoščim eno kremšnito v kavarni, to poletje nič ne kaže, da bi sploh pomislila na slastni okus vaniljeve kreme ali na kaj takega podobnega. Moj lanskoletni delodajalec me je spravil v skrajno neugoden položaj. Malo pred turističnim navalom, me je tudi letos testiral in ocenil, da me delo, ki mi ga je naložil, preveč utruja, ker je pprenaporno za moja leta in se boji, da me zadene še kakšna kap. Kdo bi vedel, ali sem bila res videti kot poscana kokoš tik pred tem, da izdihne zadnjo kapljico moči iz sebe, ali sem se mu s čim zamerila, ali pa je enostavno dobil nekoga, ki je pripravljen delati še za manj denarja. Skratka, malo direktno, malo po ovinkih, mi je dal vedeti, da me ne rabi več. Imam 60+. Nihče me več noče. Od vseh dobim košarico. Do upokojitve me čaka še nekaj let, prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje ... in zdaj strahoma poslušam prioritete reform, ki se naj bi jih lotila bodoča politična elita. Prosim, samo pokojninsko reformo naj pustijo še malce ob strani, če mislijo dvigovati upokojitveno starost, vsaj tu naj pelje voda na moj mlin. Res sem že zdelana/kronično utrujena/izčrpana/izmozgana/pregorela/naveličana od tega družbeno priznanega (ne)vrednotenega (ne)dela!

Po mojem bo vsak od vas razumel, da si ne želim imeti več rdečega vratu kot puran?!


Vaša,


https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/i-novel-media/home/dnevnik-gospe-viktorije-wit/dnevnik-vw/_draft_post/viktoriaWit_podpis.png


P.S. Upam, da me vsaj uredništvo Spletnega časa ne bo dalo na čevelj, ker samo jamram, rečeno pa mi je bilo, naj bom pri pisanju prispevkov optimistična, vedra in zazrta v lepo prihodnost.