MENU‎ > ‎Dnevnik gospe Viktorije Wit‎ > ‎Dnevnik VW‎ > ‎

Sreča je v majhnih stvareh, avtor: Viktorija Wit, 7.9.2015

objavljeno: 7. sep. 2015 05:12 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 7. sep. 2015 05:18 ]Dragi moji!


Nedavno tega smo sedeli za okroglo mizo: znanec, znanka in seveda jaz, ko znanec, vidno slabe volje, reče: "Sem v popolni depri!".

Znanka se takoj odzove, le da je bila ona vidno dobre volje in odlično razpoložena, saj je pravkar zaključila svojo dnevno etapo na kolesu, in odvrne: "Dragi moj, sreča je v majhnih stvareh."

"Lepo te prosim, na živce mi gredo ti klišejski reki. Ne morem biti zadovoljen z malimi stvarmi! Potrebujem več, ne zgolj pehanje za vsakdanji kruh, ko ne vem, kako bom preživel jutrišnji dan!" zarobanti znanec. 

Znanka ga pomenljivo pogleda in se mu nasmehne. Seveda ne more razumeti vseh njegovih skrbi, vidi le, da mu posel trenutno cveti, ne vidi pa problemov jutrišnjih dnevov, kajti poletna sezona se nemilostno zaključuje in življenje se nadaljuje v zimsko mrtvilo.

"Kaj pa ti praviš?" se naenkrat obrneta name.

"Eeee, kaj pa jaz vem ..." in mrzlično premišljujem, kdaj sem bila nazadnje srečna, ko se spomnim, kako sem poklicala po telefonu prijateljico in ji rekla:

"Ne boš verjela! Plačala sem nekaj položnic in tako zelo mi je odleglo, da sem tako zelo srečna! Si predstavljaš? Srečna sem, ker sem plačala položnice!?!" in pri tem sem začutila neznansko radost, da bi objela mimoidočega, če me ne bi tako mrko pogledal. Seveda moje sreče ni skalil niti on, in ne njegov ubijalski pogled.

Tisti dan je bil dan posut z zlatim prahom, celo s prijateljico sva odšli na kofetkanje ob obali in moja veselost se je počasi razširila tudi nanjo in okoli mene so sedeli sami prijazni ljudje in morje je postajalo vedno bolj modro in nebo je bilo brez enega samega oblačka.
Moja evforija sreče je trajala kar nekaj časa, vse do tedaj, ko sem se vrnila domov in odkrila prepoln poštni nabiralnik reklamnih časopisov. Saj ne, da so reklamni časopisi skalili mojo srečo, nenadoma so me zaskrbele podolgovate amerikanke in njih vsebina. Lepo sem jih zložila in jih odložila na preostali kupček. Ja, življenje res poskrbi za ravnovesje!

Pa naj kdo reče, da nisem za vse življenje priskrbljena za ščepec sreče! Veliko denarja res ne prinese sreče! Samo pomislite - če bi ne imela težav s plačilom položnic, ali bi občutila zgoraj opisano srečo?Vaša,