MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Bralni klub KIRA KNJIGA vabi na skupno druženje, julij 2016

objavljeno: 23. jul. 2016 21:37 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 23. jul. 2016 21:53 ]


Četrtek 4. avgust 2016 ob 19.00: Srečanje bralnega kluba KIRA KNJIGA v knjižnici med oljkami v Arheološkem parku Simonov zaliv: Teofrast: Značaji

Mestna knjižnica Izola in Inštitut za arheologijo in dediščino Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem vabita na srečanje bralnega kluba KIRA KNJIGA v Knjižnico med oljkami v Arheološki park Simonov zaliv.

Poletni cikel srečanj bralnega klub KIRA KNJIGA posvečamo antični književnosti in odkrivamo, v kolikšni meri nas ta literatura, ki pomeni temelj naše civilizacije, nagovarja danes. V prvem srečanju smo se pogovarjali o ženski moči in seksualnem bojkotu v Aristofanovi komediji Lizistrata, v drugem smo se dotaknili čuteče poezije Sapfo, v tretjem srečanju v četrtek, 4. avgusta 2016 ob 19. uri bo beseda tekla o Teofrastovih Značajih, v katerih antični avtor hudomušno in karikirano obravnava trideset tipov neprivlačnih značajev ljudi, kot so npr. nečimrnost, nergaštvo, hinavstvo, prilizljivost, nesramnost, prepirljivost, pohlep … V srečanju se bomo pogovarjali tudi o tem, ali so se ljudje od antike do danes kaj spremenili – nemara celo na bolje, oziroma ali so še vedno takšni, kakor so zapisani pri Teofrastu? Velika škoda bi bila, če bi ostali zgolj pri opisih »neprivlačnih« značajev, tako da bomo skupaj presodili in ubesedili tudi njihova nasprotja.

Bralni klub vodi Diana Pungeršič, literarna kritičarka in prevajalka. Vabljeni torej v četrtek, 4. avgusta 2016, ob 19. uri v Knjižnico med oljkami v Arheološki park Simonov zaliv v Izoli.



Udeležba v bralnem klubu je brezplačna.




Zapisala: Ksenija Orel