MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Koncert sinfoničnega orkestra Mitteleuropa v Novi Gorici

objavljeno: 20. apr. 2017, 03:31 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 20. apr. 2017, 03:35 ]XXXVI. sezona / 7 koncert 

Simfonični orkester Mitteleuropa 

Mojca Gal, violina 
Marco Guidarini, dirigent 

Ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 20.15 uri 

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica V ponedeljek, 24. aprila 2017 bo v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica predzadnji abonmajski koncert letošnje sezone. Simfonični orkester Mitteleuropa pod taktirko dirigenta Marca Guidarinija z uveljavljeno goriško violinistko Mojco Gal se bo predstavil s programom L. van Beethovna, G. B. Viottija in R. Schumanna. 

Vabljeni! 


Simfonični orkester Mitteleuropa je bil ustanovljen s podporo Furlanije - Julijske krajine z željo po vrednotenju poklicnih glasbenih talentov na tem območju. Pod taktirko dirigenta Marca Guidarinija bodo na odru velike dvorane Kulturnega doma Nova Gorica nastopili skupaj z mlado violinistko Mojco Gal. 


Mojca Gal, ki danes živi in ustvarja v Švici, se lahko pohvali z diplomo in dvema specializacijama: iz klasične violine je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani in opravila magistrski študij na Visoki šoli za umetnost v Bernu, kasneje pa še mojstrski študij iz baročne violine na sloviti Scholi Cantorum Basiliensis v Baslu, kjer študira tudi baročni ples. Na mednarodnih odrih se predstavlja na violinah v stari menzuri – med drugim igra v komornih skupinah Arabesque, Ad Fontes (Švica), Moments musicaux de Cacharel, Academie Bach d’Aix (Francija), Musica cubicularis (Slovenija). Concerto poetico, Cantus firmus in Allegria musicale pa je le nekaj baročnih orkestrov, kjer je dejavna kot violinistka ali koncertna mojstrica.

Vstopnina: 14 €, 10 €

    
Mojca GalNapisala: Barbara Poša Belingar,
koordinator in organizator kulturnih programovKoncertni list je pripet spodaj.


Ċ
Spletni čas,
20. apr. 2017, 03:31
Comments