MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Letos je 14. festival vrtnic v Novi Gorici posvečen Zarji Trkman

objavljeno: 18. maj 2019, 12:16 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 20. maj 2019, 06:05 ]

Ponosni smo na Zarjo O
d 27. marca do konca maja se v Novi Gorici odvija 14. festival vrtnic v Novi Gorici. 
  

Gre za osrednji pomladni, kulturno-turistični in poučni dogodek, ki že vrsto let poteka v organizaciji Goriškega društva ljubiteljev vrtnic (GDLV) v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, družbo Hit in Frančiškanskim samostanom na Kostanjevici. Tudi letos je, kakor vsako leto, razpet čez ves mesec maj, s pisano paleto dogodkov in doživetij, povezanih z vrtnicami. Posebnost letošnjega festivala bosta združena dogodka »Rožni dan v mestu vrtnic« in »Goriški dan prostovoljstva«. Letos je 14, Festival vrtnic posvečen Zarji Trkman, in ponosni smo nanjo in na to, da je naša sodelavka.  VSE ČESTITKE NAŠI ZARJI!
Taki pa so občutki Zarje, ko je Katja Kogej oznanila, da je festival vrtnic posvečen njen. 


14.14 

(Katja Kogej, ti že veš zakaj, kajne? … 14.14, ki ni slučaj in 14. Festival vrtnic … wau …ostala sem brez besed) …

14. Festival vrtnic v Novi Gorici se bliža koncu. Še dober teden dogajanja na kulturnem, kulinaričnem in sploh in oh festivalu.
Kljub obisku mojih petih najdražjih, ki se bolj redko oglasijo, me je kar povleklo v center mesta. Na dogodek (Goriški dan prostovoljstva), kjer so se predstavljali različni mali, malo manj mali, veliki ustvarjalci vsega in svačega - prostovoljci.


In glej sinhroniciteto, znajdem se tam ravno v trenutku, ko moja prijateljica Katja Kogej predstavlja vrtnice, take in drugačne. Na sceno pokliče mojo mlajšo prijateljico in njeni družini izroči sadiki vrtnice Prešeren in Trubar (upam, da sem si prav zapomnila).

Potem pa presenečenje: Katja pove, da bi rada še nekoga predstavila, omeni moje ime. »Bila je na potovanju okoli sveta, kar štiri mesece, doživela marsikaj. In 14. Festival je posvečen prav njej,« objame me, Katja in mi izroči prekrasen šopek vrtnic naše prijateljice cvetličarke Barbare. Ne morem verjeti svojim očem in ušesom.

Slišim prav, vonjam prav, božam cvetje, … v vidni zadregi sem. Še sonce je posijalo ter pozdravilo to srečo, to srečanje in srčnost moje Katje.

Draga Katja, kaj naj rečem, kaj naj napišem.
Lahko le to, da sem HVALEŽNA in DOŽIVETA ter ISKRENA in SREČNA!

Hvala, iskrena HVALA!