MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Ljubezen na predzadnji pogled

objavljeno: 21. jan. 2019, 00:29 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 23. mar. 2019, 01:28 ]

Gledališka predstava v Izoli 

Ljubezen na predzadnji pogled 


V petek, 18. januarja 2019, smo si v izolskem gledališču ogledali gledališko predstavo Ljubezen na predzadnji pogled, ki jo je priredila Edita Frančeškin (režija, scenarij dramaturgija) po Miranu Gavranu (hrvaški dramatik). Komedijo so izvajali igralci gledališke skupine KD Domovina Osp: Darija Krkoč, Matjaž Skončnik in Mitja Cunja.


Živemu človeki se marsikaj zgodi ... Priletna Nineta po moževi smrti žaluje 10 let, potem pa v sanjah dobi napotek, da ... Začne se krog iskanja bodočega moža. Živemu človeku se vse zgodi ... in Nineta v pripetljajih s "snubci" končno doume, da sanjskih moških ni, so le tisti, otipljivi in resnični. Pa bo zadovoljna s takšnim? Eh, Nineta! Pamet v roke! 

Predstava je farsa, ob kateri se smejemo in hkrati z lahkotnim posmehom in gromkim krohotom skrijemo misel, da se to lahko zgodi tudi nam.



In naši vtisi? S predstave smo odšli prijetno razpoloženi, ogledali smo si dobro predstavo, se nasmejali in se zamislili: Ali se je/bo tudi nam zgodilo kaj podobnega? Iščemo idealne partnerje in sanjarimo, ne glede v katerem življenjskem obdobju smo?
Ni pomembno! Tudi sanjarjenje si lahko dovolimo, če nas slednje osrečuje. 

Predstavo si je ogledalo veliko ljudi, morda smo opazili, da med obiskovalci ni bilo veliko mladih in bi veljajo razmišljati o večji promociji gledališča. Kakorkoli že, Izolani potrebujemo še več takih kulturnih dogodkov in želimo si nov kulturni dom, kajti zdajšnji je, ob kritičnem pogledu na notranjost prostora in skoraj uro in pol sedenja na neudobnih sedežih, resnično dotrajan.  

O novem kulturnem domu Izolani "sanjamo", tako kot sanjari Nineta, že najmanj dve desetletji in projekt se nam vsako leto bolj odmika.


Spletni čas, V.Č.
povzetek zgodbe: gledališki list, Kulturni dom Izola, 2019