MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Nova Gorica - naslednjih 70 let

objavljeno: 16. apr. 2017, 01:07 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 16. apr. 2017, 01:08 ]


»Nova Gorica – naslednjih 70 let«

Javna razprava ob 70. obletnici Primorskih novic in začetka gradnje Nove Gorice

Sreda, 19. aprila 2017, ob 19. uri

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica


Vodi: Vesna Humar

Sodelujejo: Uroš Fakuč, Kaja Širok, Suzana Pavlin, Martina Murovec, Edvin Sever in Iztok Bizjak

Vstop prost, brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur.
Nova Gorica, Kulturni dom Nova Gorica – Ob 70. obletnici Primorskih novic in začetka gradnje Nove Gorice, bo v mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, v sredo, 19. aprila 2017, ob 19. uri javna razprava, ki jo organizirajo Primorske novice v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica.


Javna razprava z naslovom »Nova Gorica – naslednjih 70 let«, bo prva od dveh javnih razprav, ki jih osrednji primorski medij posveča svoji 70. obletnici in 70. obletnici gradnje mesta. Okrogla obletnica je lepa priložnost za pogled v preteklost in prehojeno pot, še lepša pa je za pogled v prihodnost in mnogoterih možnosti, ki jih le ta prinaša našemu mlademu mestu.


Voditeljica večera, novinarka Vesna Humar, je razpravo zastavila  'vizionarsko', v želji po konstruktivni razpravi med gosti in obiskovalci: »Pesimistično gledanje v preteklost nas ne bo pripeljalo nikamor. Zavedanje o tem kaj vse smo kot mesto izgubili ne bo rešilo odsotnosti skupne vizije Nove Gorice in njenega prebivalstva. Prav zato sem želela prekiniti tok razprav, ki se sučejo okrog preteklosti, in vse skupaj usmeriti v prihodnost, tudi z izbranimi gosti iz področja gostinstva in turizma, visokih tehnologij in male industrije, ki so z oranjem ledine danes močno odmevni onstran meja našega mesta in njegove bližnje okolice.«


Kam bomo torej v naslednjih desetletjih hodili v službo? Kako bomo k nam privabili obiskovalce? S čim se bomo vpisali na zemljevid Slovenije in srednje Evrope? Okrog teh in drugih aktualnih vprašanj bo tekla razprava, pri kateri bodo sodelovali: Uroš Fakuč (vrhunski kuhar in podjetnik), Kaja Širok (zgodovinarka, direktorica Muzeja novejše zgodovine in snovalka strategij o dediščninskem turizmu), Suzana Pavlin (vodja trženja družbe HIT d. d.), Martina Murovec (izvršna direktorica »superračunalniške družbe« Arctur), Edvin Sever (generalni direktor največjega »preživelega« tradicionalnega industrijskega kompleksa, Mahle Letrika) in Iztok Bizjak (direktor prodornega in uspešnega srednje velikega podjetja Gonzaga).
Zapis pripravila: Barbara Poša Belingar,
koordinator in organizator kulturnih programov