MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Rajanje Apokalipse ob jubileju, avtor: KUD Apokalipsa

objavljeno: 30. maj 2016 14:21 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 30. maj 2016 14:27 ]
Predstavitev jubilejne številke 
revije Apokalipsa št. 200 
april 2016 


Jubilejna, dvestota številka revije Apokalipsa prinaša zbirko najudarnejših tekstov globalnega premisleka dobe iz preteklih številk, na primer Baudrillardovega Iluzijo konca, pa Camusovega Umetnik kot pričevalec svobode, Ecovega Apokaliptični in integrirani intelektualci, pa po dva filozofska Lévinasa in Derridaja, ter izredno zanimivo besedilo Andreja Tarkovskega Pečatenje časa.

V bloku O Sloveniji Peter Kovačič Peršin, Miha Burger in Viktor Blažič razmišljajo o zablodah, stranpoteh ter novih usmeritvah slovenske samostojne poti.

Blok In Memoriam je posvečen našemu dragemu prijatelju in filozofskemu tovarišu Goranu Starčeviću, v katerem Janko Rožič predstavi svojo pričo prijateljstva, Primož Repar Goranov pogumni glas, Dean Komel avtentično eksistenco, zaključi pa se z Goranovim besedilom o Pomenu in mejah politike prijateljstva.

Film in intervju je naslednji blok, ki prinaša dva intervjuja/ pogovora s kultnima režiserjema Krzysztofom Kieślowskim ter Ingmarjem Bergmanom.

V Gender odseku Stanislava Repar predstavi Molčanja v luči feminističnih teorij, Iva Jevtić pa Telo ljubezni: žensko telo v srednjeveški mistični literaturi.

Glasbena scena je predvsem punkersko obarvana in prinaša tri pogovore Milka Poštraka z Borghesio, BuldO9i ter Kuzlami.

Kot v vsaki številki Apokalipse, tudi v tokratni jubilejni ne umanjka blok Kritike, ki zabeleži nekaj odzivov na aktualne izdaje založbe KUD Apokalipsa. 


KUD Apokalipsa

Ulica Lili Novy 25
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon +386 1 256 22 50, gsm 041 67 19 83
Fax +386 590 54 020
e-mail: apokalipsa@t-2.net 

internet: