MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

RAZPIS: Raziskava zvoka (»Sound research«)

objavljeno: 20. sep. 2018, 01:58 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 2. okt. 2018, 00:22 ]GLASBENIKOM, PLESALCEM, LIKOVNIKOM IN VIZUALNIM UMETNIKOM

RAZPIS

 Raziskava zvoka (»Sound research«)

nedelja, 21. oktober 2018

10:00 – 18:00

Sončna dvorana IzolaVabljeni k udeležbi v prvem delu projekta raziskave zvoka (»Sound research«), ki odpira prostor ustvarjanja na področju glasbene, plesne, likovne in vizualne umetnosti. Enodnevni umetniško-raziskovalni laboratorij predstavlja individualen in/ali skupinski ustvarjalni preizkus, ki se bo udejanjil skozi glasbo, ples, likovno dejavnost in skozi druga vizualna sredstva (fotografija, video, idr.).


Opis projekta: Projekt »Sound research« se je porodil kot iskanje smisla v glasbeni produkciji in kot iskanje ločnice med pravim umetniškim izrazom in tehniko, ki glasbeno produkcijo spremlja. V želji, da producent razume, kdo je glasbenik kot človek in kaj izraža, se podrobno raziskovanje zvoka zvede na snemanje glasbe z enim mikrofonom. To pomeni vrnitev na izhodišče, saj producent Išče čistost in neposrednost sporočila brez olepšav. Glasbenik se tako pogleda v ogledalo. Opazi, kako igra, kako poje in kako lahko sam vodi igro interpretacije.


Izvajalec projekta Sound research: Gaber Radojevič, glasbeni producent (Studio Parametrik).

Več o projektu si lahko preberete na spodnjih povezavah:


Projekt se iz glasbe širi na druga umetniška področja: ples, likovna dejavnost in vizualna umetnost. Dogodek bo zajemal snemanje glasbe posameznih glasbenikov ali glasbenih skupin, medtem ko bodo ostali ustvarjalci (plesalci, likovniki idr.) podali svoj odziv na glasbo ali situacijo skozi lasten medij umetniškega ustvarjanja.K sodelovanju v projektu ste vabljeni:

  •  glasbeniki vseh zvrsti, ki ste pripravljeni na izziv snemanja kot nekoč – na en mikrofon. V sproščenem in spontanem snemanju boste oblikovali dinamiko, lasten izraz in lovili neponovljivo energijo, ki bo ostala zapisana na glasbenem posnetku in video posnetku na youtube;

  • plesalci vseh zvrsti, ki ste pripravljeni na izziv plesne improvizacije in se prepustiti energiji glasbe v živo. Vaš ples bo zapisan na video posnetku na youtube;

  • likovniki in drugi vizualni ustvarjalci, ki želite glasbo, ples ali celoten proces raziskati skozi svoj medij. Izbrana dela bodo razstavljena na skupni tematski razstavi (Raziskava zvoka) v Sončni dvorani v Izoli in v Kobaridu.


 KOTIZACIJE NI! Udeležba je brezplačna.

Potrebna oprema za delo: S seboj prinesite vso opremo, ki jo potrebujete za izvedbo svojega dela (glasbila, likovni pripomočki,..).

Lokacija: Sončna dvorana, Giordano Bruno 8, Izola

Čas: nedelja, 21. oktober 2018, 10:00 – 18:00

Potek dela: Glede na število in profil prijavljenih bomo pripravili delovni urnik, po katerem bodo skupine in posamezniki prihajali na snemanje. Vsak glasbenik oz. glasbena skupina bo imela na voljo cca. 1 uro za snemanje svojega dela.

Rok za prijavo je odprt do zapolnitve razpisanih mest, najkasneje pa do 23. septembra 2018.


Prijave (prijavnica je v priponki) in dodatne informacije: E: nika.pegan@jskd.si / T: 05 663 13 90 / M: 030 700 354

Za več informacij o dogodku in predstavitev projekta vas lahko obiščemo na vaših vajah, zato vsi zainteresirani čimprej stopite v stik z nami. 
Natečaj za kratko zgodbo

ĉ
Spletni čas,
20. sep. 2018, 01:59
Ċ
Spletni čas,
20. sep. 2018, 01:59