MENU‎ > ‎Dogodki‎ > ‎Objave-dogodki‎ > ‎

Štiri za trio - Večer komorne glasbe »par excellence« v Novi Gorici

objavljeno: 6. maj 2017, 01:40 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 6. maj 2017, 01:43 ]

XXXVI. sezona / 8 koncert


Štiri za trio – Večer komorne glasbe »par excellence«


Irena Grafenauer, flavta

Mate Bekavac, klarinet

Sergio Azzolini, fagot

Robert Levin, klavir


Ponedeljek, 8. maj 2017, ob 20.15 uri

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
V ponedeljek, 8. maja 2017 bomo z zadnjim koncertom v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica sklenili abonmajsko glasbeno sezono 2016/17. Najbolj prepoznavni slovenski flavtistki Ireni Grafenauer so bodo na odru pridružili fagotist Sergio Azzolini, klarinetist Mate Bekavac in pianist Robert Levin. Koncertni program pod naslovom Štiri za oko – Večer komorne glasbe »par excelence« bo zaobjel dela L. van Beethovna, C. M. von Webra in M. Glinke. Vabljeni!


Po dolgi odsotnosti z glasbenih odrov se v Kulturni dom Nova Gorica vrača morda najznamenitejša slovenska glasbenica današnjega časa, flavtistka in profesorica na salzburškem Mozarteumu Irena Grafenauer. V našem abonmaju bo zaigrala skupaj s karizmatičnim klarinetistom Matetom Bekavcem in vodilnim italijanskim fagotistom Sergiom Azzolinijem, ob klavirju pa bo njihovo muziciranje zaokrožil pianist Robert Levin.


Redko slišimo štiri glasbenike, ki svoje solistične sposobnosti, profesionalne usmerjenosti in ne nazadnje tudi karakterne različnosti na tako prefinjen način vtkejo v govorico komorne glasbe ter jo povzdignejo v vrhunec glasbenega muziciranja in komuniciranja. Z interpretacijami klasično-romantičnega programa z deli L. van Beethovna, C. M. von Webra in M. Glinke presegajo do sedaj slišano in transcendirajo kakršnokoli etiketiranje.Vstopnina: 14 €, 10 €Dodatne informacije:

Barbara Poša Belingar, odnosi z javnostmi

E pr@kulturnidom-ng.si, T 05 335 40 13, M 041 775 089Koncertni list je v priponki!


Ċ
Spletni čas,
6. maj 2017, 01:41