MENU‎ > ‎In še kaj‎ > ‎Objave - In še kaj‎ > ‎

3. Istrski maraton, Nadaljujem s tekom, avtor: Vanja Čibej

objavljeno: 11. apr. 2016, 23:43 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 14. apr. 2016, 01:10 ]
V nedeljo, 10. 4. 2016,  se je na obali odvijal 3. Istrski maraton, ki povezuje vsa tri obalna mesta Izolo, Koper in Piran. Istrski maraton je postal množičen športni dogodek, ki promovira zdrav način življenja in predstavlja nekakšen uvod v turistično sezono. 

Tako se je tudi letos, zdaj že tretjič zapored, udeležila tudi Erna Čibej, "superavnateljica", kot so jo imenovali v intervjuju v reviji Tekac.si. Erna Čibej je ravnateljica Osnovne šole Dravlje v Ljubljani. S tekom se je začela ukvarjati šele pri svojih 57. letih, že lani, pa je pri svojih 60. letih pretekla tudi svoj 1. maraton. Posebnost njenega 1. maratona je, da se ga je udeležila v New Yorku in ga odlično pretekla v 4 urah, 41 minutah in 55 sekundah. 

Istrski maraton predstavlja zanjo uvod v predpriprave na naslednjo tekaško sezono. Tako kot lani je tudi letos tekla na rekreativnem teku. Letošnja trasa je bila dolga 11,5 km (Portorož-Strunjan-Piran-Portorož), pretekla ga je v 1 uri, 10 minutah in 17 sekundah. Odličen čas za njeno starost!

Letos je Erno spremljala tudi njena soseda, vrhunska triatlonka Nataša Nakrst, ki jo ves čas spremlja, spodbuja in motivira ter pripravlja program njenih treningov.Nataša Nakrst in Erna Čibej po teku
Tudi predsednika Slovenije Boruta Pahorja smo ujeli v objektiv
Boruta Pahorja je pozdravila Nataša Nakrst, ki je bila njegova sošolka v srednji šoli.
Čakanje na prve tekače 


 

Kolajne je delila mestna dama
Počitek po napornem teku
Zadnji metri

Navdušenje na cilju


Napitki za izčrpane tekače

Z
apisala: Vanja Čibej
Fotografije: Nika Korsič