MENU‎ > ‎Mehurčki‎ > ‎Objave-Mehurčki‎ > ‎

Razglednica s Krka, avtorica: Lidija Polak, junij 2016

objavljeno: 17. jun. 2016 22:46 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 18. jun. 2016 00:30 ]

Krk   Lani sem dobila drugo nagrado na foto natečaju Solzice, tema je bila Uršlja gora; štiri dni najema apartmaja, za štiri osebe. Ker se takrat ni izšlo s prevzemom nagrade, sem ga izkoristila v teh dneh, konec maja. Je pasalo ... 

Podale smo se na Krk. Jaz, s svojo poškodovano nogo, sem se raztegnila na zadnjem sedežu, garminki sta pa, poleg tega, da sta izbirali smer vožnje, vmes tudi malicali.  

In tako smo prispele. Tri literatke na Krk, v kamp na Njivicah. Kaj smo te dni napisale, sledi v zgodbi. Apartma je ležal v senčki in je bil pravi bonbonček, kuhinja z dvema spalnicama in veliko teraso.  
Hipoma smo se udomačile v prijetnem okolju. Vreme je bilo pravšnje. Ne prevroče ne premokro. Kaj smo počele tiste štiri dni na Krku? Uh ... poleg tega, da smo se namakale v morju, smo si izvajale ročno kamnoterapijo, talasoterapijo, blatoterapijo. Naj povem, da smo marsikaj iznašle in poskusile še

marsikaj, kar so že iznašli ...

 

Koliko smeha smo se zraven naužile, je videti iz posnetkov. In kadar se nismo le smejale, smo nabirale šparglje in gobe, se potikale po otoku in iskale zaklade skritih zalivov. Povsod smo vtaknile svoje radovedne noske.

 
 

Vmes smo malicale in občudovale rožice, ruj, valove ... in klepetale. Našle jezero, kuščarje, kačje pastirje ... in sebe. Srečne.

 
 
 

Tudi kuhale smo. Same dobrote. Ko tri ženske stopijo v kuhinjo, je v desetih minutah na mizi pojedina. V petnajstih je že vse pospravljeno in pijejo kavo in domačega jegra.

  
  
  
Ko pa sta punci počivali svoje napete trebuščke po slastnem obroku, sem se izmuznila. Čakalo me je nekaj trenutkov meditacije; barve peska in morja, valovi, metulji, mesto z lučmi, sončni zahod ...

  
 

Da pa ne bi bilo videti, da so prišle tri piratke na otok, naj povem, da smo bile tudi čisto običajne turistke. Pretaknile smo Njivice in tudi mesto Krk.

 
  

Kupile domače oljčno olje in se fotografirale za spomin. Kot prave turistke.

 

Tako, to bo vse za danes. Lep pozdravček s Krka.

preslikava časa


si se prepoznala
v podhodu
v ozkih ulicah
prelizanih s koraki
tlakovano
v zbiti zemlji
med nasadi oljke
v zelenogostem olju
z okusom prebičanega polja
med drstenjem kamnov ob obali
na mokrih stezah krka
v govorici domačinov
med dotiki v klepetu dragih
slika
rahlo zamegljena v barvah
si se našla
opolzko skrito med pročelji
mestnih hiš
rdeče rjava
v baraki
med zelenim ločjem
vrh globeli
ki je segla v morje
v čereh

in v nasmehu

preslikava
freska krka
kratka slika
z dopusta


Napisala in fotografija: Lidija Polak