MENU‎ > ‎Pismo samemu sebi‎ > ‎

Objave-Pismo samemu sebi

"Čar ljubimcev", napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: avtor: Spletni čas - InovelmediaSpicy Señorita presenta:

"Čar ljubimcev"Prijateljica me je vprašala:

"Daj Adry povej, kaj je fora imeti ljubimca? Zakaj si rajši ne najdeš fanta?"

Ste vedeli, da so ženske, ki imajo ljubimce, bolj zdrave ter precej bolj srečne? Ne bom vam
predstavljala raznorazne raziskave, ampak bom iz naftalina potegnila lastne izkušnje :).

https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/i-novel-media/home/pismo-samemu-sebi/objave-pismo-samemu-sebi/_draft_post-1/3a7836027f2073cacf01b2ac61baeb1c.jpg

Stara sem bila 22 let, ko sem se prvič resno srečala z pojmom "ljubimec". Kot neizkušeno ter pridno dekle sem začela spoznavati čare Ljubljane. Z bivšo sodelavko Majo sva postali neločljivi prijateljici in samo njej se lahko zahvalim, da mi je pokazala ter vodila skozi svet, ki ga preprosto dekle iz Škofje Loke ni poznalo. Meni je logika dopovedovala: po končani srednji šoli se boš vpisala na fakulteto ter imela fanta, s katerim boš hodila na zabave. Po končani fakulteti se boš redno zaposlila ter resno začela razmišljati o družini … Stara sem 33 let in še vedno žuriram kot v najstniških letih! In ko sem jih ravno omenila … Kot najstnica si odšla na zabavo, tam spoznala fanta, preživela nekaj ur z njegovim jezikom v ustih, izgubila sta nedolžnost nato pa:

1. nikoli več ga nisi videla,
2. naslednjič sta si po domače povedano vrgla "ignor",
3. sta postala fant in punca.
A ko v svojih 20ih začneš žurirati v velikem mestu, kot je Ljubljana, doživiš prvo
presenečenje. Vse ženske imajo ljubimce … kaj to zdaj pomeni … kako to zgleda … kaj je "fora"
imeti … ljubimca?
"Ali je to tako, kot da bi imela fanta, samo nista "uradno" skupaj in imata lahko še druge zraven?
"Pikica moja neizkušena … ljubimec je nekdo, s katerim imaš samo seks! Vse se vrti samo okoli seksa … družiš se z njim samo zato, da bo na koncu večera padel seks … ne hodiš sama na pijačo z njim ampak prideš k njemu na seks! Ne razlagaš mu o svojem življenju, to ni tvoj prijatelj in v njega se nikakor pod nobenim pogojem ne smeš zaljubiti!"


Meni se je to takrat zdelo kot nekakšna eksotična žival!
"Kaj?? Tukaj obstajajo celo pravila?"
"Ja, in tega se drži, ker če ne boš namesto dobrega seksa imela samo strto srce!"


In ko sem dobila vse potrebne informacije, sem se odločila da si ga najdem … ljubimca! Ker kot mlado in neizkušeno dekle si je treba nabrati čim več … izkušenj ;)!

"Čakaj malo, in kako to izpelješ?"
"Ja nič, začneš šarmirati nekomu, ki ti je všeč in ki ni pripravljen imeti resne zveze ter se prepustiš."

Pisalo se je leto 2007 … drugačni časi, kot sedaj, ko je najti ljubimca tako lahko kot oditi v trgovino po solato!

In tako se je začel … moj vstop v svet ljubimcev!

In stal je tam, ves izklesan kot nekakšen grški bog … poletje in morje je izpeljalo svoj načrt, da sem prvič v življenju tudi jaz okusila to"eksotično žival" :). Ne, ni bil slan, bil je strasten … pokazal mi je, kakšen seks bi morala imeti vsaka ženska!
Ko imaš ljubimca, nikoli ne veš, kdaj se to, karkoli že je, lahko konča. Zato vedno seksaš, kot da je zadnjič! Ker veš, da ta zveza ne bo trajala večno, lahko svoj živalski sexualni nagon izkoristiš maksimalno. Tukaj ni zadržkov, tukaj je samo goli seks! Adrenalin ter spontanost sta samo češnjica na kupčku smetane :).
Ko si najdete ljubimca, se morate obvezno držati in upoštevati najbolj pomembno pravilo:
"NE zaljubi se!"
Ljubimec ne bo postal tvoj fant, niti ne pričakuj tega! Povezuje vaju samo dober seks ter privlačnost in to ne more biti temelj za dobro in uspešno razmerje. Ne nasedajte romantičnim filmom, kjer se zaradi seksa razvije popolna zveza. Tega v realnem življenju ni! Ravno iz teh razlogov ni vsaka ženska zmožna imeti ljubimca. Dekleta, ki so čustvena ter se hitro zaljubijo naj si rajši iščejo fanta za resno zvezo, ter moške, ki se nočejo vezati, prepustijo nam, bolj hladnokrvnim puncam :). Igra je preprosta, če se držiš pravil. Igra je zelo zabavna in iz nje se lahko marsikaj naučiš, marsikaj doživiš. In v petih bistvenih točkah vam bom predstavila, zakaj sem vedno rajši imeli ljubimce kot resne fante ;):

1. Pridobite ogromno izkušenj na področju seksa ter spoznavanje moškega spola :)

Ženska mora znati zadovoljiti moškega, ker če zadovoljitev ne bo dobil pri vas, si bo to poiskal drugje … resnica, ki boli, a tako pač je! Moški zelo radi povedo in pokažejo, kaj hočejo in kaj jih spravlja v ekstazo, zato so toliko bolj hvaležni in pripravljeni narediti zelo veliko za žensko, ki jih zadovolji brez potrebnih razlag ;).

2. Posesivnost in ljubosumje ne obstajata!
Poznate tisti občutek, ko imate partnerja, ki se vas začne lastiti ter je ljubosumen celo na sosedovo mačko, ki se crklja na vašem dekolteju … in vse tiste minute, ko mu morate razlagati, da je blagajnik v Lidlu, ki vam je pohvalil kratko oblekico, drugače spolno usmerjen in raznorazne podobne neumnosti? Tega pri ljubimcih ni … zato me nimamo sivih las ter gubic, ker nam ni potrebo polagati računov, kaj delamo, saj on ni naš fant, kajne?!

3. Zabava!
To je smisel vsega … in najboljše zabave sem doživela z ljubimcem. Zabava do zgodnjih jutranjih ur, vmes je padel en seks na hitro, spet nazaj na zabavo ter za after party ljubljenje do časa kosila … on je oddaljen samo en klic, prav tako tudi ti … ko ti je dolgčas je on na seznamu za hitro klicanje! Hodita na zabave, za katere se fant ali mož pritožuje, da so: preveč razvratne, predaleč, preglasne, neumne, smo prestari, sem utrujen, gremo rajši samo na pivo in podobne bedarije :)

4. Tašča … kaj je to?
Tašča je trn v peti marsikateri ženski … tukaj s tem nimaš opravka! Ker je ne poznaš, ker je ne
spoznaš … moški nikoli ne bo pripeljal svoje ljubimke domov ter rekel mami: "to je moja seks frendica, ne naveži se in ne kuhaj kave!"

5. Bolje znaš ceniti razmerja!
Pride čas, ko tudi divjim dekletom zadiši resna zveza. In ljubimec je nekdo, ki ga v 99 % nikoli ne bi imela za fanta. Ne zato, ker ne bi bil dober, pošten in prijazen, ampak ker sta se spoznala in povsem napačnih razlogov ter vaju povezuje samo seks. In kljub temu, da enkrat prideta do točke, kjer se začneta postopoma pogovarjati in spoznavati, ugotoviš, da so to napačni moški zate. Ker ne razmišljaš z glavo, ko se zapleteš z njimi, razmišljaš z njo … in ona ne ve, kaj je dobro zate! Prej ali slej prideš do zaključka, da resna zveza ne more temeljiti zgolj samo na seksu. Ja, je pomemben, vendar za kvaliteten odnos je potrebno veliko več kot samo dobre igrice med rjuhami! Začneš opažati, kaj te moti na njem in si srečna, da ni tvoj fant in da ga tvoja mama ne pozna. Prav tako med ljubimci ni spoštovanja, saj te bo ali ga boš zamenjala že ob prvi manjši oviri … tukaj ljubezni ni, a tega smo željne prav vse ženske … in ko zaključiš z ljubimcem ter se po tem spustiš v resno zvezo, toliko bolj ceniš moškega, ki ti ponudi to, kar ti ljubimec ni … ljubezen, spoštovanje, ramo za jokanje, par ušes za poslušanje in močne roke za objemanje!


V letu 2017 je to postalo nekaj povsem normalnega. Imeti ljubimca je danes tako, kot imeti doma hišnega ljubljenčka. Nekateri to skrivajo, nekateri se hvalijo … a pozitivno izkušnjo doživijo samo tisti, ki se odločajo pametno, spoštujejo nenapisana pravila in … še 1x opozarjam, to ni za dekleta s slabim srcem ter za psihopatske ženske, ki spremljajo všečke žensk na Facebook in Instagram profilu svojih ljubimcev, kot vernik spremlja vero!
Zadnji dogodki v mojem življenju so me pripeljali k temu, da napišem nekaj o tem … ker kljub izkušnjam, ki jih imam, nismo nikoli prestari, da doživimo nekaj novega, kot na primer to, da končno, po 11ih letih najdeš popolnega ljubimca! Da, drage moje, obstaja … mit, ki je krožil po Ljubljani in okolici je resničen … in vsaka ženska bi ga morala imeti, preden se ustali! Zato vsaki ženski, predvsem samskim dekletom, z veseljem svetujem, naj spusti vse zavore ter si najde ljubimca … naj išče popolnost, ker obstaja, saj ti bo tak moški ponudil orgazme, ki te bojo pustili brez daha … včasih dobesedno ;)!

AdrijanaVir slik:"Jaz sem Dvojček, ti Vodnar … se poročiva?", napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 14. jun. 2017 07:39 avtor: Spletni čas - InovelmediaSpicy Señorita presenta:


"Jaz sem Dvojček, ti Vodnar … se poročiva?"
Malo za šalo, malo za res! Če hočemo imeti uspešno zvezo, se moramo zavedati svojih napak ter jih priznati. Kakšni smo, kot karakter se lahko zahvalimo našim genom, vzgoji staršev, vplivi okolja in družbe ter … astrološkem znaku! Kdaj nas je mati z vso silo in močjo spravila na svet nas zaznamuje, datum rojstva, na katerega smo prijokali, pušča velik pečat na našo osebnost.
In seveda vsi radi preberemo horoskop, kjer so nam zvezde naklonjene, evrov je vedno dovolj in ljubezen cveti na polno. In potem se seveda razburjamo, zakaj sploh beremo te neumnosti, ker ni nikoli tako kot piše!


Ampak …, ko sem ob jutranji kavi naletela na članek imenovan: "The truth why you suck at relationships based on your zodiac sign", sem se odločila, da vam te "modrosti" moram posredovati. Moški ste verjetno sedaj nehali brati, ženske ste navdušene :).

Torej: povejte mi, kaj ste po horoskopu in povedala vam bom, kako boste "zabluzili" v razmerju, oziroma, spoznajte svoj astrološki znak ter si priznajte napake!

1. Oven (21.3 - 19.4) - Ovni so zelo pustolovski, nepremišljeni in vročekrvni, zato so alergični na dolgočasje. So izredno energični, zato postanejo nemirni, če ne morejo iz sebe spraviti vso odvečno energijo. Ravno zaradi tega so v razmerjih prava tempirana bomba, še posebno, če jih partner umirja. Zelo težko se sprijaznijo s tem, da v razmerjih včasih postane malo dolgočasno in monotono, zato jim skoki čez plot niso tuji in radi pogosto menjavajo partnerje ter niso sposobni imeti dolgega razmerja, v katerem bi bili zvesti.

2. Bik (20.4 - 21.5) - So izredno ponosni in dokaj zaprti vase. Ne prenesejo ničesar, kar bi lahko ranilo njihov ego ter se ne želijo čustveno izpostavljati ter se tako branijo pred ranljivostjo. So zelo posesivni, zato se njihov partner v razmerju počuti zadušljivo, ujeto. Svoja prava čustva izkažejo samo ljudem, ki jih imajo resnično radi in jim zaupajo, saj biki skrbno čuvajo svojo zasebnost.

3. Dvojček (22.5 - 21.6) - So izredno karizmatični, njihova osebnost fascinira, zato privlačijo ljudi kjerkoli se pojavijo. Kljub temu, da so zelo šarmantni in so vedno na osvajalskem pohodu, pa so zelo nezreli za razmerje. Nikakor ne želijo odrasti ter se obnašati kot zrela in odgovorna oseba. Zaradi svojega svobodnega duha se nikakor ne morejo navezati na samo eno osebo.

4. Rak (22.6 - 22.7) - So zelo občutljivi, naklonjeni ter ljubeznivi, ampak zelo radi v ljubezni pretiravajo. Pretirano izkazujejo svoja čustva do ljubljene osebe, zato morajo občutiti, da jih nekdo potrebuje. Prevečkrat se pustijo partnerju izkoriščati, zato so v razmerju največkrat označeni za "copato".

5. Lev (23.7 - 22.8) - So zelo ponosni in nikoli zadovoljni. Vedno znova potrebujejo potrditev od ljudi o njihovi vrednosti ter pri partnerju morajo biti v središču pozornosti. Imajo dokaj visoke zahteve, kako mora razmerje funkcionirati. Celo življenje samo hrepenijo po nečem ter vedno živijo z občutkom, da bi lahko dosegli več, zato so radi ljubosumni na uspehe drugih.

6. Devica (23.8 - 22.9) - Vedno jih privlačijo osebe, ki so napačne zanje. In vedno izberejo napačno osebo, ker ne vedo, kaj pri partnerju iščejo. So zelo trmasti in vedno zahtevajo, da obvelja njihova volja ter odločitev ter so izredno neprilagodljivi.

7. Tehtnica (23.9 - 22.10) - Nimajo ravno prav veliko sreče v ljubezni, čeprav imajo vse lastnosti, ki bi si jih partner lahko želel. So prijazni, pozorni, radodarni, razumevajoči. So zelo potrpežljivi ter strastni, vendar pa vedno izberejo partnerja, ki mu v glavi manjka en "ventil"! So fenomen za izbiro napačne osebe in njihov problem je, da vedno hočejo biti zaljubljeni.

8. Škorpijon (23.10 - 22.11) - So zelo seksualna bitja, ki morajo pri spolnem odnosu vedno nekaj raziskovati ter se predajajo čudnim fetišem. To je lahko za njihovega partnerja zelo zastrašujoče. Prav tako se morajo naučiti bolje izražati svoja čustva ljudem, ki so jim všeč. Ravno iz tega razloga njihov partner ni nikoli prepričan ali so njihove namere iskrene ter plemenite.

9. Strelec (23.11 - 21.12) - So preveč pasivni in flegmatični. Niso ravno osebe, ki bi se za ljubezen preveč trudile, saj vedno pričakujejo, da jim bo vse dano na pladnju. So zelo šarmantni ter imajo redek smisel za humor in ravno zaradi tega niso po godu konservativnim ljudem ter jih bližnji od partnerja težko sprejemajo.

10. Kozorog (22.12 - 20.1) - Od ljudi imajo nerealna in previsoka pričakovanja! Ljudi vedno postavijo v predal, ki si ga ne zaslužijo. Zato so velikokrat razočarani in odnos prekinejo. Vse to je pravzaprav krivda kozorogov, saj ljudi ne sprejemajo takšne, kakršni so. So izredno ponosni in egoistični ter ne prenesejo kritike na svoj račun.

11. Vodnar (21.1 - 18.2) - Preveč se cenijo ter povzdigujejo v oblake. V razmerju morajo vedno biti v središču pozornosti ter mislijo, da so boljši ter več vredni kot njihov partner. Morajo se naučiti spoštovati ljudi okoli sebe. Prav tako so preveč čustveni ter radi vlačijo čustveno prtljago iz prejšnjega razmerja v nova. Še preden prebolijo nekdanjega partnerja, so že v novem razmerju.

12. Ribi (19.2 - 20.3) - So zelo nedostopni. Ribe vedno mislijo, da so prijazne ter dovzetne, a to ni res. So zelo hladni in nenaklonjeni. Morajo se naučiti biti bolj sproščeni okoli ljudi. Zaljubijo se močno, kar jim zaslepi um ter se zaradi tega vedno odločijo, kar si srce želi, a ni nujno, da je to tudi tisto, kar si zaslužijo.


Bodimo iskreni, horoskop nima neke pomembne veljave, večinoma je napisan za zabavo, a vendar je v vsakem "hecu" nekaj resnice :). Zato si poglejmo, katera astrološka znamenja ustvarjajo najboljša ljubezenska razmerja:

1. Ribi in Bik - Ti dve astrološki znamenji združujeta globoko sočutje do partnerja, skupaj ju pripelje usoda. Njuno srečanje je vedno obdano s srečo in veseljem. Medtem ko znajo biti ribe zasanjane ter stremijo k idealom, stojijo biki močno na realnih tleh. Zato imata v razmerju popolno mero zasanjanosti ter resničnosti.

2. Ribi in Škorpijon - Ko se najdeta ta dva vodna znaka, je želja drug po drugemu izjemno velika. V astrološkem svetu sta znana kot sorodni duši. Njuno razmerje je izredno nežno, ko sta obdana z ljudmi, a ko ostaneta sama, ju je ena sama velika strast. Sta zelo romantična ter se v razmerju zelo spoštujeta.

3. Ribi in Rak - Rakova intuicija ter čut za skrb združena s čustveno in strastno Ribo, ustvarjata trdno vez. Sta zelo združljiva, njuna romanca je zelo cenjena, zato pri drugih povzroča zavist. Zasebnost v njunem razmerju je zelo pomembna!

4. Oven in Tehtnica - Prevladujeta jima planet strasti Mars in planet ljubezni Venera. Sta zelo družabna in zgovorna. Srečujemo ju na najbolj divjih zabavah ter sta vedno v središču pozornosti kjerkoli se pojavita. Njuno razmerje je polno nežnosti.

5. Oven in Dvojček - Ogenj in zrak. Ti dve astrološki znamenji skupaj izredno dobro sodelujeta. Sta optimistična ter dobro rešujeta življenjske težave. Njuna ljubezen je zelo strastna!

6. Oven in Kozorog - Težko se "najdeta" in umirita, a ko se združita, je njuna vez magična. Njuno razmerje je nepremagljivo, skupaj zelo dobro sodelujeta ter sta drug do drugega zelo zaščitniška.

7. Oven in Strelec - Ogenj med rjuhami :)! Oven in Strelec sta si usojena. Združuje ju strast, entuziazem in močna energija, ki se s časoma samo še stopnjuje. Skupaj se znata zelo dobro zabavati.

8. Oven in Vodnar - Puščata si svobodo ter razumeta, da vsak potrebuje malo časa zase. Ker sta oba zelo avanturistična, jima skupaj ni nikoli dolgčas. Vedno znova bosta preizkušala nove stvari ter sta skupaj izjemna ekipa. Sta par, ki vse počne skupaj in pri tem uživa!

9. Škorpijon in Rak - Ta par je na dobri poti, da postane sorodna duša. To je divja romanca med strastnima, posesivnima, a zvestima posameznikoma. Čeprav sta lahko zelo ljubosumna, njuna medsebojna zvestoba to čustvo pokoplje. Zelo rada javno izkazujeta svojo ljubezen ter naklonjenost, saj si tako "označujeta teritorij" ter preprečujeta dostop nezaželenim posameznikom do svojega partnerja.

10. Bik in Rak - Druži ju medsebojno spoštovanje ter se sprejemata takšna, kot sta. Ljubita se brezpogojno ter se zelo dobro znata spodbujati pri dosegu ciljev.

11. Kozorog in Bik - Skupaj sta kot Beyonce in Jay-z :). Imata popolno usklajen videz ter sta izredno močan par. V njuni družbi imate občutek, da poleg vas sedi kraljevi par. Sta zelo sposoben in občudovanja vreden par!

12. Devica in Vodnar - Sta si zelo različna, a nasprotja se privlačijo. Logično razmišljajoča Devica ter čustveno razmišljujoč Vodnar skupaj tvorita ob enem najboljše ter najslabše razmerje. Vendar pa ravno ta raznolikost v razmerju prinaša spoštovanje ter jima skupaj vedno uspe.

13. Dvojček in Devica - Si predstavljate prijatelja, ki vas pokliče ob treh popoldan samo zato, da bi se pogovarjal o tem, kako ga je padec prahu v oko spomnil na neizogiben konec sveta? No, predstavljajte si dva taka skupaj :). Dva intelektualca, ki s svojim razmerjem spominjata na debatni krožek. Pri izražanju svojih mnenj sta zelo trmasta, a dokler ga lahko svobodno izražata, je njuno razmerje popolno.

14. Dvojček in Tehtnica - Njun intelekt, ljubezen, harmonija ter združljivost so prava poslastica. Medtem ko dvojček namesto prepira raje argumentira, se tehtnica izogiba prepirom, zato težave rešujeta z lahkoto. V razmerju si puščata svobodo ter je to ljubezen, ki ima od vseh astroloških parov največjo strast.

15. Dvojček in Vodnar - Njuno razmerje je utelešenje norega razmerja. Skupaj sta čudaška, avanturistična, zabavna, vedno pripravljena na nekaj novega ter si ponujata vso zahtevano svobodo. Psihološko sta zelo povezana ter si velikokrat končujeta stavke.

16. Strelec in Lev - Ta par je pravi ognjemet. Ta dva ognjena znaka skupaj tvorita življenje polno ambicij, se zelo dobro znata spodbujati ter skupaj z lahkoto dosegata cilje.


Ljubezen je čudovita, če je iskrena in ni pomembno kdo si, kaj si ter kateri astrološki znak si, ker je ljubljena oseba veliko več kot samo dvojček po horoskopu ;).


Adry
Viri:
 • http://www.relrules.com/which-zodiac- sign-are- you-most- compatible-with/
Viri slik:
 • http://annietarasova.tumblr.com/post/142987789733/from-lecture- daydreams-to- ink-on-paper-a- newPreberite še:

Moški niso z Marsa in ljubezenska razmerja niso znanstvena fantastika!Razstava Nike Korsič v Brblarni

Moški niso z Marsa in ljubezenska razmerja niso znanstvena fantastika!, napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 31. maj 2017 04:17 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 31. maj 2017 04:20 ]


Spicy Señorita presenta:

''Moški niso z Marsa in ljubezenska razmerja niso znanstvena fantastika!''


Napisala sem naslov … sedaj že 15 minut buljim vanj in loteva se me glavobol! Vsakič, ko začnem razmišljati o moških ter o ljubezni, mi v glavi 'crkne' senzor za razmišljanje! Ko že misliš, da vse veš, dojameš, da nimaš pojma in ko misliš, da ti je že vse jasno, ugotoviš, da je vse zelo megleno!
Na Facebooku sem od 99 % všečkanih neumnostih našla stran, ki me je navdušila. Tako zelo, da sem izpraznila skoraj polovico baterije na Iphone-u ter pokurila kar precej mobilnih podatkov, ki jih drugače zelo po gorenjsko šparam :). Končno sem našla stran, ki dobro predstavi razmerja ter zna ponuditi kakšen dober nasvet. Ne delam nikakršne reklamo, a vseeno najdite 'Relationship Rules' stran ter si poiščite kakšen dober nasvet ;)! 
Torej, če izpostavim najbolj pomembno od vsega prebranega in zraven še vključim svoje mnenje ter razmišljanje, dobimo to: 

Naj vas najprej postavim na trdna tla: ne bodo vsa ljubezenska razmerja trajala do konca naših dni. In imeli bomo kar precej romantičnih, zabavnih in sexy trenutkov, ki se ne bodo nikoli prelevila v resno ljubezensko razmerje! To ni tragedija, ki jo piše življenje. Tako pač je. In če bi bili malo manj obsedeni z mislijo o resnem razmerju in veliko več uživali, bi bili precej bolj srečni! 
Ljudje smo zakomplicirana bitja, ki preveč razmišljamo, analiziramo vsako malenkost, negativno razmišljamo, takoj ko se naša verzija, ki smo si jo naredili v glavi ne uresniči ter iz muhe naredimo slona! Aja … čakajte malo … ne, ne ... ženske smo take, saj res ☺! 
Razmerje med dvema človekoma se lahko preneha iz številnih razlogov, a paranoično razmišljanje o vsaki najmanjši napaki, ki jo naredi partner/ica, bo razhod samo še pospešil. Kot sem zapisala že v prejšnjem članku: ''Smo ljudje in ne roboti, nismo programirani, da živimo po pravilih!''


Fotografija: internet


Ko pogledam okoli sebe, vidim, kar nekaj ljudi, ki se trudi v razmerju, ki je usojeno na propad! In še veliko več ljudi vidim, ki so skupaj samo zato, ker se bojijo biti ali ostati sami. Ne vem, kaj je huje, ali biti z nekom, ki ti ljubezni ne vrača v isti meri, ali biti z nekom, ker se bojiš samote??! Res je, da so mojo generacijo starši učili, da se za ljubljene stvari moraš boriti in ob prvi oviri ne smemo obupati, ampak nekatere ljubezni in razmerja se pač morajo končati … je samo pot v slepo ulico, in kaj narediš, ko prideš tja? Obrneš se in greš stran poiskat novo pot! Torej, si res pripravljen/a biti s komerkoli skupaj 40-50 let? Ali vas misel na vaše razmerje in na ljubljeno osebo žalosti, razjezi, privrejo na dan negativna čustva? Res je, da ne bodo vedno rožice in sončki, a negativnost ne bi smela biti prva misel vaše ljubezni! 

Prijateljica me je vprašala: ''Ti, ki vse veš in vedno pametuješ, kako veš, ali je moški s katerim se dobivaš, pripravljen na resno zvezo?''
Utišala me je … vprašanje me je pustilo brez besed in to mene, ki vedno na vse najdem odgovor! Ko sem prišla domov, sem ji poslala link do članka, ki je tudi meni odprl oči. Sicer sovražim članke tipa: ''5 dejanj, s katerimi ti dokaže, da te ljubi'' ali ''3 stvari, s katerimi ga bom omrežila tako, da me bo poročil …'' ter tako zapravim 3 minute in 26 sekund svojega časa za prebiranje neumnosti vseh neumnosti, a tole mi je dalo misliti! 
Ženske si v povprečju bolj želimo resne zveze in se zato hitreje spustimo vanjo kot moški. In največkrat je ženska tista, ki prva spregovori s svojim ljubimcem ali ''prijateljem'', ter ga mori z vprašanji: ''Kaj sva midva? Ali bi bila midva …''. Da ne boste tečnarile, sem naredila obnovo ter združila par nasvetov, ki sem jih našla, ter svoje lastne izkušnje, kako prepoznati moškega, ki ni pripravljen na resno vezo!

1. Kar precej ljudi se spusti v razmerje s svetlobno hitrostjo, čeprav niso pripravljeni sprejeti vse odgovornost, ki pride z njo! Biti moramo zreli, odgovorni ter čustveno stabilni, če želimo imeti uspešno vezo! 

2. Ali je on pripravljen skrbeti zate in te imeti rad? In ne govorimo o materialnih stvareh! Ali je pripravljen posvečati svoj prosti čas tebi, s tabo ustvarjati načrte, projekte, graditi dom; ali te je pripravljen poslušati in pomagati, ko imaš težave? Če na vsa vprašanje nisi odgovorila z DA, se zelo dobro zamisli! 

3. Drage moje, bodimo realne in iskrene. Moški nam že, takoj ko se zapletejo z nami, povedo, ali si želijo resno zvezo ali samo zabavo. Samo me to zelo rade preslišimo ter se dobivamo z njim v upanju, da si bo premislil. Ne, ne bo si! Če je že na začetku odločen, da te ima samo za zabavo, bo tako tudi ostalo. Zato se, ali s tem sprijazni ali takoj odidi stran. Moški, ki je zaljubljen v svojo žensko, je ne bo skrival ter bo jasno tebi, vsem tvojim prijateljicam in celo tvoji mački in morskemu prašičku da sta v razmerju! 

4. To velja za oba spola- če si ravnokar končal/a dolgoletno zvezo, absolutno nisi pripravljen/a na novo! Imaš goro prtljage, ki je ni potrebno pripeljati v novo razmerje. Bodi sam/a, preboli, začni živeti, bodi srečen/srečna … šele ko boš pustil/a preteklost za seboj, boš lahko novemu partnerju ponudil/a tisto kar si resnično zasluži/ta oba!

5. Ne zapletaj se z moškim, ki ima življenje v razsulu! Kako lahko pričakuješ, da se bo posvečal tebi in vajinemu razmerju, če se sooča s svojimi težavami? Lepo in prav da mu stojiš ob strani, a ne pričakuj srečnega in zdravega razmerje, če je njegovo življenje prava zmeda. Razmerja prinašajo tudi sitnosti in stres, kaj mu je res še to treba? Ne obrni hrbta človeku, ki ga imaš rada, pomagaj, če lahko, a pusti mu prostor, da zadiha in reši svoje probleme! 

6. Mamin sinček! A moram tukaj sploh še kaj dodati? Seveda lahko … ne obstaja hujšega kot moški v svojih 30-ih ali več, ki se še vedno drži mamine kikle, ter ne zna sprejemati življenjskih odločitev brez svoje mamice. To so odvisni in nezreli moški. Da, mamo je treba spoštovati, njeni nasveti velikokrat pridejo prav, ampak mama ga je rodila s svojo glavo, zato naj z njo misli sam! Biti v razmerju z maminim sinčkom je, kot da bi bila v razmerju z njegovo mamo! 

7. Ljubosumni moški- ne, niso zabavni in to vam lahko povem iz prve roke! Ja, seveda, čisto malo je lahko in tako je prav, saj se nam ženskam lepo zdi in nam s tem moški pokaže, da mu ni vseeno. A imeti moškega, ki je posesiven, paranoičen, spremlja vsak tvoj korak ter te zaslišuje za vsakega moškega, ki ti prekriža pot, potem imate ob sebi osebo, ki je negotova, polna kompleksov, je nezrela in ti si ne zaslužiš nekoga, ki bo dvomil v tebe, ker je on negotov vase! 
p. s: To prav tako velja za vse moške, ki imate ob sebi ljubosumno žensko!

In sedaj, ko vemo, kakšnih moških se moramo izogibati ter jim dati košarico ☺, mi na misel pride vprašanje, ki je bilo pri ženskah že v rekordnem številu izrečeno:
''Ali ti razumeš moške?''


Fotografija: internet


Moški in ženske smo si različni in pika! To je to … oni NE razmišljajo tako kot me, zato se jih niti ne trudi razumeti. Ne razmišljaj o tem, zakaj počnejo, kar počnejo! In ker so nam moški nerazumljivi in ker boste mnoge od vas še vedno vztrajale, da jih hočete razumeti, sem samo za vas naredila kratek, ampak res kratek seznam, kaj morate vedeti o moških. To je to, kar boste dobile, ker ne glede na vse prebrano in napisano, jih nikoli ne boste resnično razumele! ☺ 

1. Moški se radi crkljajo ☺. Ni vsak moški seksualni manijak! Tako kot ženske se tudi moški radi pocrkljajo na vsake toliko … na vsake toliko drage moje, ne jim zdaj težit prosim ☺! S tem ga potolažite ter mu dajete občutek varnosti, tako kot on vam, ko vas crklja. 

2. Zelo pogosto se ženske razburimo, ko nam na zastavljeno vprašanje odgovorijo z: ''Ma ne vem … mi je vseeno, ti povej (izberi) …''. Ni potrebno narediti cele revolucije ter temu posvečati statuse na Facebooku ter napisati prijateljici spis v 56-ih stavkih. Moški s tem odgovorom ne misli nič slabega, včasih pač res nimajo absolutno nobene ideje v tistem trenutku ☺. Če pa jih že hočete motivirati, da se bodo zanimali za vaše stvari oziroma plane, jim pa to predstavite bolj zanimivo ter kot izziv. Moški so kot mali otroci, če jim ni zanimivo, jih ne zanima ☺.

3. MOŠKI NE ZNAJO BRATI MISLI!!!!!!!! Čeprav znamo ženske narediti celi psihološki profil na podlagi njegovih oblečenih nogavic, moški nimajo pojma, o čem me razmišljamo. Njim smo me jasne še manj kot oni nam! Zato, če ne mislite izgubiti živcev ter si pridelati kak sivi las, povejte moškemu direktno, kaj si želite, mislite, hočete! Druge ni, to je to! 

4. Moški so radi heroji, zato zakopljite svoja feministična prepričanja, da za nobeno stvar ne potrebujete moškega spola! 

5. Moškim gre na živce, da se delate težko dosegljive! Da, lov na žensko že dvigne adrenalin ter jim je lov blazno zabaven, ampak punce, ne pretiravajte. Če po petem zmenku ne boste dale, mi ne hodite jokat, zakaj ste še vedno same! In seveda, ne smete biti takoj na voljo, a jim vseeno ne otežujte osvajanja, če vam je moški všeč. Moška potrpežljivost ima meje, zato previdno ☺!

6. Moški si tudi želijo pozornosti! Niti za trenutek ne pomislite, da moškim ni všeč, če mu posvečate vso svojo pozornost. Tudi oni so krvavi pod kožo ter jim godi občutek, da so nekomu pomembni in všeč! 

7. Moški nas radi spravljajo v smeh ☺. Tudi če vas partner ni ravno nadarjen pri stresanju šal, se vseeno nasmejte, saj se fantje trudijo na vse pretege, da nas nasmejijo. Želijo si nas videti srečne in nasmejane! 

8. Moški se ne odzovejo dobro, če jih delate preveč ljubosumne! Tale tehnika je najslabša! Prenehajte takoj! S takšnimi otroškimi igricami ga boš samo odgnala od sebe. Če misliš, da si ''frajerka'', ker mu boš pokazala koliko moških si te želi, ter da si 'tražena roba u gradu' ter se šla neke bedne igrice z drugimi samo zato, da bi pritegnila njegovo pozornost ter vzbudila ljubosumje, se motiš. Izpadla boš bedno in obupano! 

9. Tudi moški so nesamozavestni. Tudi največji frajerji ter robustneži, ki nam dajejo vtis, da pokajo od samozavesti, imajo težave z samopodobo, tako kot ženske. In tako kot me, ki hrepenimo po lepih besedah in komplimentih in smo srečne, ko jih dobimo, so taki tudi oni. Zato vsake toliko poskrbite, da jim zraste ego ;).


Fotografija: internet


No, in sedaj, ko malo bolje razumete moške in ste izvedele, katerih se morate izogibati, si iskreno priznajte … koliko od vas je v svojem razmerju srečnih? Nikjer ni popolno in nikjer ni z rožicam postlano, ampak spati na kaktusu 40 let pa že ne more biti prijetno, kajne?! 

In naj zdaj vso svojo dozo pametovanja zaključim s citatom, ki bo vlilo pogum vsem tistim, ki so še vedno sami oziroma z napačnim! 

''Mogoče to ni leto, ki bi bil/a zaljubljen/a; mogoče je to leto, v katerem se moraš osredotočiti nase; mogoče je to leto namenjeno temu, da dozoriš, da iz življenja odstraniš vse negativne ljudi, ki si ne zaslužijo biti v tvojem življenju; mogoče je to leto, ko bi moral/a biti sebičen/sebična, ter skrbno čuvati svojo ljubezen, ter je ne bi smel/a razdajati nehvaležnim ljudem; mogoče je to leto namenjeno temu, da si ponovno narišeš nasmeh na obraz, sam/a poskrbiš za svojo srečo ter slediš svojim sanjam …!'' 


AdryViri:
Samske ženske v 30ih, napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 29. apr. 2017 01:09 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 29. apr. 2017 01:10 ]Spicy Señorita presenta: 

'' Samske ženske v 30ih

'' Ko sem bila stara 27 let in so me že vsi hecali da počasi vstopam v trideseta, sem se prestrašila. ''Oooo s#*!, staram se!'' mi je rojilo po glavi. Vedno sem se počutila mlajšo, kot sem imela let in nikoli se nisem znala obnašati letom primerno. In zakaj sem se ustrašila 'tridesetke'? Ko praznuješ 25-i rojstni dan in ugotoviš, da moraš začeti kupovati 2 zavitka svečk za na torto, ti na zabavi vsi veselo čestitajo ''četrt stoletja'' in ti v ''šali'' govorijo: ''Zdaj se boš pa počasi mogla že malo zresniti!'' … piše se leto 2017, čez dva meseca bom 33 in še vedno poslušam tisti stavek ☺. Da, enkrat, ko si star 25, ti 30ka prileti kot šus in v vseh ženskih revijah ter psiholoških knjigah ter v glavah naših mamic je zasidrano prepričanje, da ko na torti vpihneš vseh 30 je****h svečk, da vstopiš v svet, kjer:
 1. Moraš imeti resno službo, ki jo boš opravljala do upokojitve. 
 2. Moraš imeti resnega fanta, ki ga boš ljubila celo življenje. 
 3. Roditi mu moraš vsaj dva otroka. 
 4. Nore in divje zabave zamenjano otroške rojstnodnevne zabave ter vikend paket pri tašči. 
 5. Moraš biti dobra gospodinja, ki zna kuhati, pospravljati, prati moževe spodnje gate ter skrbeti za otroke in zlato ribico! 
In če o tem ne razmišljaš oziroma tega nimaš je s teboj nekaj ''narobe'', si čudna! No, jaz se s tem ne strinjam ☺. 


S prijateljico sva ne dolgo nazaj zapravili celo uro na telefonu, kjer sva se pritoževali, kako so moški neresni … ker midve jih imava že čez 30, ker midve rabiva prave moške in ne moškega, ki se obnaša kot otrok! Spraševali sva se v kateri votlini, v katerem gozdu se skrivajo! Rešili in našli nisva nič, sedaj po enemu mesecu od tega pogovora se še vedno sprašujeva isto!
Imam najboljšo prijateljico, ki ima družino, ki me podpira pri vseh mojih neumnostih, čeprav se obe zavedava, da je na vidiku katastrofa. Bestička, ki me zna umiriti in pokazati, da je tudi družinsko življenje lahko lepo in zabavno. A vsi ne moremo imeti vsega oziroma za vsakega pride pravi čas in oseba … baje! 


In naj vam predstavim 3 vrste samskih žensk v 30ih, s katerimi se soočam v svojem življenju:

1. Samsko dekle, ki pihne zadnjo svečko na torti in si močno zaželi, da bi v njeno življenje vstopil moški, ki si bo tako kot ona želel družinsko življenje. Ki bo med vikendom doma, z njo hodil po nakupih, jo peljal na izlet ter na tortico, kjer bo ona naredila 25 selfijev in to njemu ne bo šlo na živce in da bosta sama hodila na romantične dopuste. Da se bo zjutraj zbudil pred njo, skuhal kavo in pripravil zajtrk, medtem ko bo ona zrihtala otroke in da bo imela taščo, ki ji bo kot druga mama, da bo dobra žena in mati! 

Samska dekleta ki si to želijo z vsem srcem, velikokrat izvajajo obsesijo o družini ter o ''popolnem'' življenju, ki so si ga ustvarile na podlagi romantičnih filmov ter so obtičale v času naših staršev. Vse lepo in prav, če to dobiš, a ne moreš riti z glavo skozi zid. Ker nismo roboti, da bi vsi živeli enako ter imeli v sebi program, ki bi nas vodil skozi življenje, pridemo do zafrustriranih žensk, ki so zelo nesrečne, ker so v 30ih še vedno same. Zanje je to nenormalni pojav, zanje je to skoraj že sramotno ter jim kvari samopodobo. In zato v svoje življenje spustijo prvega moškega, ki pokaže resno zanimanje zanjo. Ne ve o njem skoraj nič, a ona si že predstavlja skupno življenje z njim, ker si to goreče želi! Zato je pripravljena sprejeti kateregakoli moškega, tudi če ni pravi za njo. Bolje to kot nič, pravi! In zato je toliko ljudi nesrečnih … zato je toliko ločitev. Ker ljudje hitijo, ker ženskam tiktaka biološka ura in ker moški ne znajo biti sami!

2. In sedaj pridemo do žensk, ki so v ''zakompliciranem razmerju''. Drage moje, če je zakomplicirano, ni razmerje! Ko sta dva človeka skupaj, vesta, zakaj hočeta skozi to življenjsko pot prehoditi z roko v roki, sta zmožna reševati težave … a obstajajo ženske, ki obtičijo v razmerju z moškimi, ki jim je življenje uganka oziroma se zaljubijo v moškega, ki jih ne ljubi in ne spoštuje dovolj, da bi si z njo ustvaril skupno življenje. Ne tolažite se ter ne iščite izgovorov zakaj ne hodita po poti, ki vodi v skupno življenje, v večnost … mu pač ni toliko do tebe, je najbolj iskren nasvet, ki sem ga nekoč prebrala v knjigi o ljubezenskih razmerjih. Če te ima moški resnično rad, bo naredil vse da te bo imel samo zase in te ne bo skrival pred drugimi, ker moški svojega plena ne deli in pika!

3. In kakšna je tretja vrsta žensk? V tej skupini se najdem jaz. In kako bi se opisala, kako bi se opredelila?
Dobra dekleta s slabimi izkušnjami, ki vedno izberemo tisto, kar nam bo zopet strlo srce … živimo po načelu: ''Lepa dekleta ljubijo barabe!'' In tukaj drage moje, je šele zakomplicirano ☺. Sem simpatična katastrofa na dveh nogah, samooklicana kraljica ignorja, ženska pametnega uma, a neumnega srca. V to skupino spadamo ženske, s katerimi ni prav nič narobe. Imamo redno zaposlitev, svoj avto in stanovanje, veliko prijateljev, hodimo na zabave, smo zelo družabne ter nas osvajajo vsepovsod, kjer se pojavimo ☺. Ampak … slabe izkušnje so nam odprle oči ter pokazale, da življenje nikakor ne more biti pravljica. S strtim srcem in izgubljenim zaupanjem v nasprotni spol, trdno stojimo na svojih nogah ter ne verjamemo v srečne konce. Ljubezen nam je sekundarnega pomena, kljub temu, da lahko moškemu ponudimo vse kar si želi. In prav v take ženske se družba najrajši ''vtakne''. Ljudem, ki živijo po načelih vaših babic in mater, ne razumejo, kako lahko živimo in preživimo same po lastni izbiri! Ko se v življenju naučiš biti samostojna, znaš poskrbeti za svoje potrebe ter probleme rešuješ sama, ne iščeš ter ne potrebuješ partnerja, ki bo skrbel zate, ampak iščeš osebo, ki te bo podpirala, te razumela, ne iščeš moškega, ki ti bo naredil otroka in ''dal'' družino, iščeš partnerja, ki te bo dopolnjeval ter bil močan tam, kjer si ti šibka! 
 

Težko je biti pameten o razmerjih, o tem kdo je pravi zate, kako je prav živeti. A če sem se kaj naučila v življenju, je to, da nikogar ne moreš prisiliti, da te ima rad. Ni ljubezen zakomplicirana, zakomplicirani so ljudje in življenja ne moreš načrtovati, moški so kot otroci, ženske preveč razmišljamo kar povzroča slabo voljo in probleme ter … življenje je lahko lepo, če se odločiš, da ga boš tako živel. Problemi in težave so del vsakdanjika, a to ne pomeni, da ne moremo biti srečni. Ni pomembno, ali ste poročeni, ločeni, samski ali v vezi, življenje držite v svojih rokah in zato, če ste nesrečni, spremenite to, kar počnete in kar vas onesrečuje. In tisti, ki ste srečni, bodite hvaležni, saj je sreča danes redek pojav!


Adrijana

Vir slik:

http://fitbitchybecky.tumblr.com
http://bridalmusings.com/2012/10/playful-intimate-beach-bicycles-swings-engagement-shoot-the-red-balloon-photography/#_a5y_p=3628386
http://ethnobot.tumblr.com/post/2605836628/photography-by-sarah-maingot


Preberite še:


Maja Marčič

Dan za spremembe


Kako piti in se ga ne napiti, napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 12. apr. 2017 00:43 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 12. apr. 2017 06:30 ]Spicy Señorita presenta: 

'' 

Kako piti in se ga ne napiti ... to je sedaj vprašanje?

'' 


Ko žuram, žuram brutalno! In tako že skoraj 16 let (ooo s#**!). In če v spomin prikličem vse zabave katere sem obredla, je 30 % njih zavitih v meglo … kako sem prišla tja, kaj se je dogajalo, kako sem prišla domov- megla! In po internetu kroži šala, ki pravi: ''Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si!'' Ooojoj, alkoholičarka! ☺
Ja, za vso meglo v glavi je kriv alkohol. In hvala Odinu, da ni nikjer zabeleženo, koliko vsega smo spili, saj bi bili v sramoto celotni družini ter fenomeni pri AA-ih ☺.
Zdaj, ko smo malo starejši, smo se za malenkost zresnili. Moji prijatelji, ki to berejo, se smejijo na ves glas, ostali ste nasedli. In po nekem precej pijanskem vikendu se resno vprašam: Ali gremo lahko žurat ter ostanemo trezni? Oziroma naj vas vprašam tako: Se lahko zabavamo brez alkohola? Odgovor je zelo jasen: NE! 
Alkohol žal postavlja temelj, na katerem je zgrajen celoten današnji sistem zabave, ki vključuje socializiranje. Z alkoholom so vse prigode in nezgode enostavno lažje in lepše, ker kot pravijo Američani: ''Nobena dobra zgodba se ni začela z: se spomniš takrat, ko smo jedli solato …'' In velikokrat ne manjka mnogo, da postanemo fenomen na youtube s posnetkom, ki nosi naslov: ''Pijani Slovenec se je poškodoval z vloženo kumarico itd…'' ter najbolj lajkana slika na Facebook-u. A velikokrat se odločimo, da se gremo zabavati in ne bomo spili veliko oziroma nič, ker:
1. Vozim,
2. zjutraj imam službo,
3. nisem razpoložena za pijančevanje,
4. ni denarja,
5. imam menstruacijo (pijanost in menjava tampona ni prav nič zabavno- preverjeno!),
6. punca mi ne pusti … 

… in kako to, da po tej odločitvi ob petih zjutraj pojemo 'Brzi- podigla me iz pepela' in znamo celoten tekst na pamet, pa čeprav sovražimo Balkan glasbo?Glavni krivci so:

1. Vzdušje: Medtem ko porabiš uro in pol, da se našminkaš za večer, kjer boš ob petih zjutraj videti kot Killer Clown, se samozavestno odločiš, da danes ne boš pila … vsaj preveč ne;). Prideš v lokal, kjer te že čakajo prijatelji, na mizi seveda alkohol. Pride natakar in te vpraša:
''Kaj boš pila?''
''En gosti sok!''
Na sebi začutiš poglede prijateljev, nekateri imajo začuden in rahlo šokiran izraz na obrazu, drugi se smejijo z natakarjem vred, ki te ponovno vpraša:
''Resno, kaj boš pila?''
In sedaj si ti tista, ki butasto bulji in reče:
''Ma, ok, daj en špricer!''
In tako se začne, ker vsi vemo, da ena ni nobena, si po par urah in po konkretni dozi alkohola kot spackani klovn, poješ Balkan glasbo, čeprav si rokerica! In za to so krivi prijatelji, ki ti vedno ''pozabijo'' naročiti sok, kriv je lokal, kjer te natakar ne jemlje resno, ker te predobro pozna, krivi so ljudje, ki so vsi okoli tebe veseli, ker imajo v roki alkohol! In lahko je še huje ☺. Stavek, ki me vedno znova prestraši, je: ''Adry, pejt z nami na čifurko!''
Tukaj že vem, da bom nabita … tukaj se zna zgoditi, da bom na youtubu ali vsaj na Facebooku! Vsi vemo, kako se Balkanci zabavajo! In ker se tudi po mojih žilah pretaka njihova kri, naj vam na hitro razložim: kozarček rakije zjutraj na tešče, ker je to dobro za pritisk in prekrvavitev, ena rakija dopoldne, ob kavi s sosedo, ker domačo pač moraš probati - tako pravi nenapisano in izmišljeno pravilo, ena po kosilu, da te ne peče zgaga zaradi hrane, ena po večerji, da bomo lažje spali in ena pred spanjem, da zaspimo ☺. Včasih imam občutek, da se mi po žilah pretaka šljivovica in ne kri ter zato pisno izražam spoštovanje bajkerju, ki vztrajno pije z mano to ''domače zdravilo'' ter ima upanje, da me bo napil! In zdaj si predstavljajte 5 punc na kupu, vse čifurke. Vse znamo dobro piti in ker pesmi, ki jih pojejo raznorazne pikapolonice iz Srbije, v treznem stanju nimajo smisla, spijemo par kozarčkov, da pridemo 'v pravo razpoloženje' za žurat! Dokaj žalostno kajne? In tako so zopet krivi prijatelji, diskoteka in obstoj Balkan glasbe!

2. Alkohol nam vlije pogum: Bivši fant me ne more pogledati v oči, ne da bi spil kar precej kozarčkov, slaba vest je cel hudič. In da o osvajanju ter izkazovanju čustev ne govorim. Ko se napije moški spol, alkohol v njem najde nežno bitje, ki zna izražati čustva. Slišiš besede, kot so: rad te imam, všeč si mi, nočem, da te ima on, te objame, poljubi in pred vsemi pokaže, da si pomembna oseba v njegovem življenju. Seveda, naslednji dan, ko alkohol zapusti moški spol, se pretvarjate, da se ne spomnite ničesar in seveda … spet je kriv alkohol! Tako, da na vsake toliko časa vas ženske rade vidimo pod vplivom ☺. Druga vrsta pijanih moških pa postanejo nekakšni neandertalci, ki so preživeli 30 let v jami ter se obnašajo, kot da prvič vidijo žensko ter civilizacijo. Taki bi morali malo večkrat presenetiti svoja jetra z vodo! In ženske? Oh, da ne govorim o pijanih ženskah. Ni večje katastrofe, kot so:
 
1. pijana ženska v visokih petah (idealna reklama za Gardaland in vlak smrti),
2. pijana ženska z rdečo šminko in črnim eyeliner-jem (Killer Clown ☺),
3. pijana ženska, ki še vedno ljubi bivšega fanta (17 sporočil in neomejeno število klicev ter teženje celo noč, kako ga ljubi, čeprav je kreten!).

Videti eno od zgoraj naštetih žensk, je še huje kot gledati posnetek "Resnica o Nutelli''.

3. Mogoče ste pa samo vikend oziroma žurerski alkoholiki, ki se brez opojnih substanc ne znate zabavati ter v žlahtni kapljici, slabi glasbi in dobri družbi pozabljate na probleme sveta!

Ker vam po svojem pametovanju vedno ponudim kakšen dober nasvet, sem na internetu izbrskala nekaj predlogov, kaj narediti pred pijančevanjem, da ne boste slučajno nekega dne postali youtube posnetek ☺

1. Jetra lahko prebavijo samo določeno količino alkohola v določenem časovnem obdobju. V eni uri lahko prebavi eno malo pivo, 0,33 dl žgane pijače ali en kozarec vina. Vsaka večja količina, od prej naštete, deluje kot strup ter začnemo čutiti opojnost oziroma pijanost. Zato naredite 'računico' (tukaj nam matematika pride celo prav ☺). Izkušeni pivci, ki pijejo po cele noči, spijejo na začetku 2 pijači ter vsako naslednjo pijačo šele čez eno uro.

2. Jejte mastno hrano: Dieta gre tako ali tako k vragu, če greste ven pit, zato si pred zabavo privoščite okusen in masten obrok. Zakaj? Pijanstvo je pravzaprav posledica izparevanje alkohola v našem organizmu. Vsi vemo, da maščoba plava na vodi, zato bo tudi v našem želodcu maščoba delovala kot neka zapora na površini, ki bo preprečila, da bo alkohol izpareval ter nas tako rešil pred pijanstvom.

3. Pijte mineralno vodo, ker vsebuje ogljikov dioksid, ki preprečuje alkoholno izparevanje ter njihovo pretvorbo v nevarne aldehide, ki nam 'zameglijo um'. Če pijete mineralno vodo med 'pijančevanjem', bo prepolovila učinek alkohola. In čeprav obstaja kar nekaj vrst gaziranih pijač, ostale vsebujejo sladkor, ki pa se z alkoholom zelo slabo razume, zato vsi tisti, ki pijete 'jack-kolo' ali 'jegr-kolo' zdaj veste, da je kriva Coca-Cola, da ste pijani ☺.

4. Eden od ustanoviteljev podjetja 'Boston Beer', Jim Koch, je odkril svojo skrivnost, kako mu uspe spiti največ od vseh, ne da bi se napil. Skrivnost je v kvasu. Da, prav ste prebrali! Jim je, preden je začel piti, pojedel 1 žličko kvasa za vsako pijačo, ki jo je planiral spiti. Cel kvas lahko zmešate tudi v jogurt in spijete, če vam je tako lažje. Kvas razbije alkohol v organizmu na osnovi molekule - vodik, kisik in ogljik, tako da ne pride do izgorevanja, ter nas zato 'ne prbije' ☺


5. Če vam ne tekne mineralna voda oziroma mehurčki, pijte vodo med vsako pijačo ... NA LITRE vode! 


Glavno pravilo pijančevanja je: TELO NIKOLI NE SME BITI DEHIDRIRANO! 


5 minutno branje o zaupanju, napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 16. mar. 2017 13:44 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 19. mar. 2017 02:58 ]Spicy Señorita presenta:

'' 

5 minutno branje o … zaupanju!

''


Zaupanje je v teh časih beseda, ki ji pripisujemo velik pomen in ji dajemo veliko težo. Človeštvo temelji na zaupanju, hkrati pa ne moremo mimo dejstva, da je zaupanje zelo krhka stvar. Ko je izgubljeno, ga je zelo težko spet dobiti nazaj.

Ljudje potrebujemo zaupanje, saj zmanjšuje občutke anksioznosti ter skrbi za ohranjanje pozitivnih medsebojnih odnosov. 

Fotografija: Par,  Svetlana Jovanovič


In zakaj sem se odločila pisati o dokaj občutljivi temi? Zato, ker ljudje velikokrat pozabijo na temelj vsakega odnosa: zaupanje! Ali lahko dva človeka v ljubezenskem razmerju funkcionirata brez zaupanja? Lahko prijateljstvo? Ali lahko katerakoli vez med živimi bitji deluje brez zaupanja? Sami sebe vprašajte, zakaj ste zapustili nekoga, oziroma ga odstranili iz svojega življenja … Kolikokrat je bil vzrok nezaupanje?
No, pa se osredotočimo na ljubezensko področje. Zakaj? Zato ker mi je 14 dni nazaj pisala prijateljica: ''Daj, prosim, ugani, kaj je bedak spet naredil??!'' … in ker sem ženska in pri ženskah je moški glavni vzrok, da smo nezaupljive 😊.

Tole se bo najbolj dotaknilo deklet, ki so, kot pravi Facebook, v zakompliciranem razmerju. Vsi vemo, kaj to pomeni: dobivata se že nenormalno veliko časa, vsi prijatelji vedo za vaju, seks je božanski, ti si zatrapana vanj, on ''noče'' resne zveze, dopisuje se še z drugimi ženskami in … mu NE zaupaš! Nezaupanje je najboljši prijatelj strahu, saj se bojiš, da te bo oseba zapustila, prizadela, razočarala. In ves ta strah in nezaupanje preneseš na naslednjega moškega v svojem življenju, čeprav ni storil ničesar slabega ter nezaupanja vrednega!
Torej, ali lahko pridobiš zaupanje nazaj? Baje da se ljudje lahko spremenijo, a najprej moramo vprašati sebe, ali si želimo, ali lahko to osebo spustimo nazaj v svoje življenje, ali smo lahko s to osebo zopet sproščeni? Ali bo na naša vprašanja odgovoril iskreno? Ali smo pripravljeni na možnost, da bomo še enkrat razočarani, prizadeti? In največja težava je, ker nikoli nimamo zagotovila, da se to ne bo ponovilo!

Ko od nekoga zahtevamo, da si mora pridobiti naše zaupanje, dejansko pričakujemo, da ta oseba ne bo delala nobenih napak ter da ob njej ne bomo občutili negativnih občutkov. In to je misija nemogoče! V ljubezni se bodo vedno našli občutki razočaranja, jeze, strahu, samote, to naj bi bil sestavni del ljubezenskega razmerja. In do tega ne prihaja zato, ker smo z osebo, ki ni vredna zaupanja, ampak zato, ker smo preprosto ljudje. Moramo se zavedati, da pri zaupanju ne gre za iskanje popolnega partnerja, ampak, da gre za trud ter reševanje problemov, ko/če zaslutimo nezaupanje oziroma negativna čustva. Ko si priznamo in začnemo verjeti, da zmoremo premagati vse ovire, nas to obda z občutkom moči (postanemo malo bolj zaupljivi in malo manj boječi). Ko uporabljamo svoje pretekle izkušnje kot izgovor za nezaupanje, potem zares škodujemo samo sebi. Vsi imamo razloge za nezaupanje, vendar, se obdati z zidom okrog, nas samo še utrjuje problem - ne ohranja nas varne, naredi nas osamljene.

Fotografija: Trust, Kasia Derwinska 

Torej, če se bojiš znova zaupati, kaj lahko storiš? Preprosto, lahko se zavestno odločiš, da boš zopet zaupala in to je to! Zaupaj znova in imej vero!
Ko ste se odločili nekomu zaupati, to pomeni, da verjamete v njegovo poštenost, verodostojnost. Zaupanje je zavedanje, da so namere te osebe dobre in prav tako pomeni, da se zavedate, da bo oseba prej ali slej naredila napako.
Ko nas je strah, delamo napake (kot napake mislimo na to, da prizadenemo druge ljudi). Zaradi strahu počnemo neumnosti. In če smo s seboj povsem iskreni, smo tudi mi naredili kar precej bedarij. Na žalost je res! Če bi se tega bolj zavedali, ter se ljudem približali s sočutjem, ko se iztirijo iz prave poti, raje, kot da jih obsojamo, bi bil ta svet popolnoma drugačen in naša razmerja bi bila bolj zaupanja vredna. Če najprej zaupamo sebi, nam to dovoljuje, da se soočamo z napakami drugih z večjo milostjo in enostavnostjo. Če veste, da ne glede na vse, ne glede na to, kaj vaš partner naredi, ne glede na to, s kakšnimi izzivi se soočate, boste v redu, potem zaupati ne bo težka naloga.
Zavedamo se, da pri zaupanju ne gre za to, da nikoli več ne bomo občutili negativnih čustev, gre za zavedanje da lahko premagamo vse ovire ki nam pridejo naproti. To je pravo zaupanje.
Zaupanje ni izbiranje popolne osebe, je sicer možnost, zato vseeno ne izbirajte na slepo. A zapomnite si, niste v razmerju z robotom, ampak s človeškim bitjem in vsi delamo napake! 

Fotografija: Citat3

In tukaj vas zapuščam s tem angleškim citatom:

''Trust that. Believe that. Know that.''


Adrijana
Fotografije: Arhiv avtorice

Viri slik:
1www.darkbeautymag.com, Svetlana Jovanovič photography (par)
2www.saatchiart.com, Kasia Derwinska photography (trust)
3www.rd.com, Ernest Hemingway


Spicy Señorita presenta: ''Povej mi, kaj poslušaš in povem ti, kdo si!'', napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 26. feb. 2017 00:03 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 26. feb. 2017 03:40 ]Spicy Señorita presenta:

''Povej mi, kaj poslušaš in povem ti, kdo si!''''In sedmi dan je Bog zaključil z delom ki ga je ustvarjal. In sedmi dan je počival od vsega dela ki ga je storil. In medtem ko je Bog počival, je hudič ustvaril HEAVY METAL!''


Heavy metal (pogosto ga imenujemo samo 'metal') je žanr rock glasbe, ki se je razvil med leti 1969 in 1974. S koreninami ki segajo v blues ter psihodelični rock, so skupine ki so ustvarile heavy metal razvile težak zvok, kjer so bile v ospredju kitare in bobni ter uporabljali popačen zvok z amp-om ter hitrimi solažami. 

Glasbena spletna stran 'Allmusic' pravi:
''Od vseh nešteto oblik rock 'n' rolla, je heavy metal najbolj ekstremen v pogledu zvoka, mačizma in teatralnosti. 

Leto 1970 - 'Rojstvo' heavy metala:
Tako kot v fizikalni kozmologiji znanstvena teorija o nastanku vesolja pravi, da naj bi nastala z velikansko eksplozijo prostora in snovi v nekem končnem času v preteklosti (veliki pok), lahko določimo točen trenutek ter mesto, ko je heavy metal vskočil v ospredje na glasbeni sceni. Tisto mesto in čas? West Midlands, Birmingham, Anglija, leta 1968. In kaj se zgodi ko imate generacijo, ki prihaja iz gospodarsko omrtvičenega industrijskega mesta v dobi izgubljene nedolžnosti? Black Sabbath se zgodi! Kvartet je skoval zvok, ki je spominjal na zvok v jeklarni (Iron Man pesem), ki je prevladoval pokrajini ter v njihovem domačem mestu. V procesu so sprožili zvočno revolucijo, saj so združili zvok zgodnjega rock 'n' rolla ter ostro usmerjenega bluesa (pesem Fairies Wear Boots). Black Sabbath so skovali povsem novo in edinstveno glasbeno pot, zaznamovano s kitarskimi riffi Tonyja Iommi, inteligentnimi besedili Geezer Butlerja ter njegovim grmljajočim bassom, Bill Wardovimi razbijajočimi bobni ter Ozzyjevimi … no Ozzy kot Ozzy pač 😊. Glasba je bila temačna in zlovešča, ki se je soočala z 'flower power' pop glasbo sodobih glabenikov. Z besedili so Black Sabbath odkrito obravnavali tabuje družbe, vse od politične korupcije (pesem War Pigs) do rekreativnih uporab drog (pesem Sweet Leaf), do socialnega ostrakizma - izgona (pesem Children of the Grave). V primerjavi z glasbeniki hard rock glasbe v poznih 60ih, so bile kompozicije in nastopi Black Sabbath minialistični v izgledu ter izvedbi. Kar jim je manjkalo pri raznolikosti, so nadomestili z močjo in intenzivnostjo. Kljub temu so Black Sabbath postavili standard prve spodobne heavy metal skupine.

Black Sabbath

Medtem pa se je nekaj 'varilo' v Hertfordu, severno od Londona. Fantje, ki so svojo skupino poimenovali Deep Purple, so eksperimentirali z skoraj večina enakimi vplivi kot njihovi rojaki na SZ. Vendar pa za razliko od amaterskih mojstrov Black Sabbath, so Deep Purple snovali zbirko poklicnih glasbenikov, vsak od njih visoko usposobljen ter željan instrumentalne hrabrosti (pesem Space Truckin). Sledila je težka, melodična, mistična ter simfonična glasbena oblika prototipa heavy metal-a, podžgan s kitaro Ritchija Blackmore-a ter naraščajočim vokalom Iana Gilliana. Pesmi so bile prav tako intenzivne kot pri Black Sabbath, a bolj dopolnjujoče s številnimi instrumentalnimi virtuoznostmi (pesem Burn). Navsezadnje, Deep Purple so pomagali oblikovati in opredeliti heavy metal kot žanr, medtem ko so hkrati izzivali svoje meje, navade in pravila.
S postavljenimi temelji Black Sabbath ter Deep Purple, je bilo samo še vprašanje časa kdaj se bo našel nekdo, ki bo heavy metal dokončno oblikoval v popolno obdelano in dostojno strukturo. Dobrodošli Judas Priest. Kot Black Sabbath pred njimi, so Judas Priest pridrveli iz Birminghama ter prav tako tudi zveneli. A Judas Priest so vključili veliko glasbenih elementov v začetnih ustvarjanjih Deep Purplov. Fantje so uspešno združili temačnost in intenzivnost (pesem Dissident Aggressor) Black Sabbathov z muzikalnostjo in raznolikostjo (pesem Tyrant) Deep Purplov. Z dvojnih napadom kitaristov Glenna Tiptona in K.K. Downinga kot tudi nezemeljska vokalna sposobnost Roba Halforda, so Judas Priest popeljali heavy metal v neznano ozemlje (pesem Exciter). Vendar pa, njihova trajna zapuščina je bila uvod v neizbrisano podobo heavy metala: usnje in neti. Kot del londonske gay scene, je Rob Halford (ki je odkriti gay) vključil to modo na njihovih nastopih v poznih 70ih. Nihče ni mogel pričakovati, da bo ta videz postal sinonim za heavy metal. A kljub vsemu je metal sedaj imel videz, ki se je ujemal z intenzivnostjo njegovega zvoka (pesem Metal Gods).

S prebujanjem 1980ih, je prišlo do rojstva druge heavy metal generacije. Še vedno osredotočena na ozemlje Anglije, je ta zbirka bendov zaslužila vzdevek 'New Wave British Heavy Metal' (NWBHM). Avantgardne glasbene skupine, kot so Iron Maiden, Motorhead, Saxon in Diamond Head, so razvili izrazit novi zvok ter novo različico heavy metala. Čeprav težko inspirirani od začetnih heavy metal skupin, je glasba teh novih akterjev učinkovito odpravila vpliv bluesa, namesto tega je vključevala elemente britanskega punka iz poznih 70ih. Rezultat le-tega je bil hitrejši ter bolj agresiven zvok. Z besedili so vstopili v novo področje. Pesmi so raziskovale domišljijo in mitologijo (pesem Rime of the Ancient Mariner), hkrati pa tudi ohranile socialno jezo svojih predhodnikov. Na podlagi tega ustvarjalnega raziskovanja, so bendi NWBHM, zlasti Iron Maiden, začeli izvajati zapletene ter gledališke odrske nastope, ki so tematsko dopolnjevale njihovo glasbo (album Powerslave). Ti novi elementi glasbe so prevzeli oboževalce onkraj Evrope. Do sredine 80ih, je heavy metal doživljal sprejemanje in priljubljenost v Evropi, Severni in Južni Ameriki.

Pa malo bolje spoznajmo to 'zloveščo' glasbo…Hrbtenica heavy metala je električna kitara. Metal je glasen in intenziven, hiter ter agresiven. Vokalni stil sega od melodičnega petja do agresivnega in nerazumljivega vpitja, odvisno od podzvrsti. Teme besedil so temačnost, zlo, moč ter apokalipsa, s katero naslavljajo vsakdanje probleme. Kot odziv na 'peace and love' hipi kulturo v 60ih, se je heavy metal razvil kot kontra-kultura oziroma kot alternativa, kjer svetlobo izpodriva tema ter srečen konec v pop glasbi heavy metal zamenja z golo resnico, da se vse ne konča srečno. Ta temačnost je tarča kritikov, ki obtožujejo to zvrst glasbe, da poveličujejo negativne poglede življenja. Vizualnost ter slike so velik del te zvrsti glasbe. Naslovnice albumov ter odrska scenografija so prav tako del predstavitve ustvarjanja kot sama glasba. Izgled metal skupine je povezan s tematiko besedil ter je izražen v naslovnici albuma, izgledu odrske postavitve, v besedilih, v stilu oblačenja skupine ter seveda v zvoku glasbe.

Izvor izraza 'heavy metal' v povezavi z glasbo je negotov. Zgodnja uporaba izraza v moderni in popularni kulturi je bil s pisateljem William S. Burroughsom, v romanu iz leta 1962 'The Soft Machine', kjer predstavi karakter po imenu 'Uranian Willy, the Heavy metal kid'. V knjigi pisatelj heavy metal uporablja kot sinonim za droge.
Prva zabeležena uporaba fraze 'heavy metal' v pesmi pa je bila leta 1968, ko so Steppenwolf prepevali 'Born to be wild' in sicer: ''I like smoke and lightening, heavy metal thunder, racin' with the wind and the feeling that I'm under…''
'Creem' kritik Lester Bangs je bil kasneje zaslužen za popularizacijo izraza v začetku leta 1970 pri opisovanju skupin kot so Led Zeppelin in Black Sabbath. 'Heavy metal' izraz je bil pri kritikih prvotno uporabljen kot zbadljivka, kot rugajoč izraz za to zvrst glasbe, vendar so privrženci te zvrsti hitro posvojili ta izraz.
Izrazi 'heavy metal' in 'hard rock' se pogosto uporabljajo izmenično, zlasti ko omenjamo skupine iz leta 1970, v obdobju, ko so bili izrazi še sinonim. Vendar pa, večina od prvih heavy metal skupin- vključno z Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep in UFO med drugimi, se pogosto ne štejejo kot heavy metal skupine v sodobni metal skupnosti.
Heavy metal je ena od najbolj napačno razumljena zvrst glasbe v današnjem času. Žal je to pogosto posledica nevednosti o temi glasbe in besedil, ki jih prinašajo nekateri mediji, družba ter ljubitelji glasbe. Metal je resnično raznovrstna zvrst glasbe, zato si na kratko poglejmo njegove najbolj razširjene podzvrsti:

Na začetku je bil samo tradicionalen heavy metal, a kmalu zatem se je razvil ter razčlenil v različne podzvrsti. Nastalo je več kot 100 podzvrsti, a naštela jih bom samo nekaj, najbolj razširjene in priljubljene:

 • Black Metal - značilen visok, grob ter skoraj zlovešč vokal z pogansko/satanističnimi besedili. Black metal je podzvrst, ki v svoji glasbi uporablja klaviature ter ima bolj melodičen zvok. Tako glasbo ustvarjajo 'bendi' kot so: Bathory, Burzum, Emperor, Mayhem, Venom, Dimmu Borgir …
 • Death Metal - skrajna oblika podzvrsti, ki s kitaro ustvarja umazane ter intenzivne in popačene zvoke s kričečim vokalom ki mu pravimo 'grovlanje' ali znan kot 'monster cookie' glas 😊. Predstavniki te podzvrsti so: Cannibal Corpse, Death, Deicide, Morbid Angel, Behemoth, Amon Amarth, Opeth …
 • Doom Metal - podzvrst, ki uporablja počasnejši tempo in poudarja temačno, melanholično vzdušje v glasbi. Obstaja kar nekaj podzvrsti doom-a kot so npr. drone, epic, industrial, sludge in stone. Tako glasbo ustvarjajo Candlemass, Pentagram, Saint Vitus, Solstice …
 • Gothic Metal - kombinacija temačnosti in melanholije goth rock-a in heavy metal-a. Besedila so navadno epska in melodramatska. To je podzvrst, ki velikokrat uporablja kombinacijo moškega in ženskega vokala. Moški vokal je bolj agresiven, ženski glas pa prepeva v sopranu. Predstavniki goth metala so: Within Temptation, Lacuna Coil, Leaves Eyes, Theathre of Tragedy, Tristiana, Nightwish, Type O Negative …
 • Grindcore - to je podzvrst, ki je nastala pod vplivom trash in death metala. Svoje ime je dobila po zvoku kitarskih riffov združenimi z močnimi zvoki bobnov. Vokali so podobni kot pri death metalu. Grindcore bendi so: Carcass, Napalm Death, Nasum, Pig Destroyer, Terrorizer, Repulsion …
 • (Hair) Glam Metal - prav tako imenovan pop ali 'hairspray' metal. Ta podzvrst metala je zelo melodična in privlačna množici zaradi videza glasbenikov. Nekateri, od najbolj komercialno uspešnih ter od kritikov zaničevanih skupin, prihaja iz te podzvrsti. Nosili so veliko ličil ter imeli 'natupirane' lase. Radio postaje so zelo rade vrtele tako glasbo, imeli so veliko uspeha na glasbenih lestvicah v poznih 80ih in zgodnjih 90ih, dokler ga grunge rock ni izpodrinil. Najbolj znani predstavniki glam metala so Poison, Ratt, Warrant, Motley Crue, Skid Row …
 • Metalcore - podzvrst je trenutno zelo popularna ter združuje heavy metal z hardore. Uporabljajo glasbeni stil heavy metala, še posebno melodični death metal ter kričeč vokal hardcore-a. Primeri bendov: As I Am Dying, God Forbid, Killswitch Engage, Shadows Fall, Suicide Silence,…
 • New Wave of British Heavy Metal - bili so pionirji metala, ki je povzel originalen zvok skupin kot so Black Sabbath ter odvzel rock ter blues vplive, da so ustvarili tradicionalen metal zvok katerega poznamo danes. Predstavniki so Deff Leppard, Diamond Head, Iron Maiden, Judas Priest, Saxon …
 • Nu-metal - z združitvijo heavy metal riffov z vplivom hip hop glasbe, je ta podzvrst postala zelo popularna v poznih 90ih in zgodnjih 2000ih ter nato povsem izgubila veljavo. Sicer obstaja še nekaj skupin, ki so še vedno uveljavljene, a jih je večina vseeno čisto poniknila. Skupine, ki so ustvarjale nu-metal so Korn, Limp Bizkit, Papa Roach, Slipknot, Linkin Park, System of a Down, Deftones …
 • Progressive Metal - mešanica heavy metala ter progresivnega rock-a, ta podzvrst uporablja veliko karakteristik avantgarde ter power metala (melodičen metal z besedili o mitologiji, fantaziji) in agresijo. Predstavniki te podzvrsti so Dream Theater, Evergreen, Fates Warning, Queensryche …
 • Trash Metal - ta podzvrst se je razvila iz 'New Wave of British Heavy Metal' ter postala težja in bolj ekstremna. Zvok kitar in bobnov je hiter, vokal je agresiven in razumljiv. Nekateri od najbolj popularnih bendov v metal glasbi so začeli kot trash bend, čeprav se jih je večina razvijala naprej s časom. Slavni trash bedni so Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer, Kreator, Pantera, Sepultura, Voivod …


Dobra stran heavy metala je, da se vedno znova spreminja, razvija in izboljšuje. Zato metal ostaja, tako na glasbeni sceni, kot v naših srcih 😉. Upam, da vas je tale mala učna urica kaj naučila, in da boste vsi, ki tako radi obsojate, tole zvrst glasbe spregledali, da so/smo metalci tako kot vi, ljubitelji dobre glasbe, res včasih malo divji, a zelo prijetni in nič kaj strašni😊!

Adrijana


Vir:

*http://heavymetal.about.com/od/heavymetal101/a/101_history.htm
*http://study.com/academy/lesson/heavy-metal-history-genres-artists.html
*http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Heavy_metal

Slike:
*http://www.blacksabbath.com/
*http://ironmaiden.com/
*http://www.deathmetal.org/faq/


Spicy Señorita presenta: ''Zgodovina tetoviranja'', napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 15. feb. 2017 17:10 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 15. feb. 2017 17:31 ]


Spicy Señorita presenta: 

''Zgodovina tetoviranja'' 

Obožujem tetovaže! Telo mi krasijo že tri in če pogledam svojo listo želja, mi bodo v prihodnosti telo krasile še vsaj sedem! In ker so tetovaže pri nekaterih ljudeh še vedno nesprejemljive ter se še vedno spopadamo z obsojajočimi pogledi, sem se odločila da vam na kratko predstavim zgodovino tetoviranja 😊
Etimološki izraz besede ''tattoo'' se domneva, da ima dve glavni izpeljavi: prva je iz polinezijske besede 'ta', ki pomeni 'nekaj udariti' ter druga beseda 'tatum', ki izvira iz Tahitija ter pomeni 'označiti nekaj'. Prve tetovaže so najverjetneje nastale nehote. Nekdo si je z umazano roko, prekrito z sajami ali pepelom drgnil z roko v majno rano ali zarezo. Ko se je rana zacelila, so ugotovili, da se je koža zacelila preko pepela ter da je 'ta oznaka' postala stalen dodatek.

Naše znanje o tetoviranju v Evropi se začne z Antičnimi Grki ter rimskimi zgodovinarji. Edini vir informacij pred tem so arheološke najdbe, ki so jih izkopali z veliko truda in iznajdljivostjo ter so odprte za interpretacijo.

Verjetnost je, da je kultura tetoviranja obstajala v Evropi že pred zadnjo ledeno dobo, 12.000 let nazaj. Sklede s sledovi črnih in rdečih pigmentov, skupaj z instrumenti z ostro konico so bile odkriti v Grotte des Fees (Chatelperron, Francija) leta 1867 ter v jamah na Portugalskem in Skandinaviji. Oblike ter velikosti orodij napeljujejo, da so bili uporabljeni za tetoviranje. Podobe ljudi okrašenih z kar naj bi se zdelo kot vtetovirane štiri vodoravne črte na obeh straneh nosov, so bili najdeni na prazgodovinskih kamnitih stebrih v Aveyron-u in Tarn-u v Franciji. Clay Cucutenijevo odkritje figur iz leta 5000 pr.n.št imajo sledi tetovaže, ki so bile odkrite v regiji romunske Donave. 
Ljudje označujejo svoja telesa s tetovažami že več tisoč let. Te stalne poslikave, včasih enolične, včasih dodelane a vedno osebne, so služile kot amuleti, statusni simboli, kot izkaz ljubezni, znak verskih prepričanj, nakit ter kot oblike kaznovanj. Joann Fletcher, raziskovalka na oddelku za arheologijo na Univerzi York v Veliki Britaniji, opisuje zgodovino tetovaž ter njihov kulturni pomen ljudem po svetu, od slavnega ''Iceman-a'', 5000 let staro zmrznjeno mumijo, do starih ljudstev Majev. Joann pravi:

''V pomenu tetovaže na telesu so najstarejši znani primerki Egipčanov, saj so tetovaže bile prisotne na večina ženskih mumijah, ki segajo v leto 2000 pr.n.št.. Vendar po najnovejši raziskavi iz leta 1991 na ''ledenem možu'', ki so ga našli na italijansko- avstrijski meji, so njegovi vzorci tetovaž datum potisnile nazaj za nadaljnih tisoč let, saj je bil ogljik ki so ga našli na mumiji datiran na okoli 5200 let starosti. ''

Na vprašanje, kakšno funkcijo so dotične tetovaže imele, kdo jih je imel ter zakaj, je raziskovalka Fletcherjeva odgovorila: ''Ker se je to zdela kot izključna ženska praksa v starem Egiptu, so bile tetovirane ženske dvomljivega slovesa ter so jih v nekaterih primerih opisovali kot 'plesoča dekleta'. Moški so se jih zato velikokrat izogibali ter jih zavračali. A ženske mumije so kljub temu bile pokopane v Deir el- Bahari (nasproti modernega Luxorja), na območju ki so ga povezovali z grobovi kraljev ter elite tedanje družbe, in vemo, da je vsaj ena od žensk, ki je opisana kot 'verjetna kraljeva konkubina', bila pravzaprav visoko situirana svečenica imenovana Amunet, kar je razvidno iz nagrobnih zapisov. In čeprav se je dolgo domnevalo, da so tetovaže pomenile oznaka za prostitucijo ali kot talisman (zaščita) proti spolno prenosljivim boleznim, sem osebnega mnenja, da je tetoviranje egipčanskih žensk pomenilo terapevtsko vlogo ter je delovala kot stalna oblika amuleta v zelo težkem obdobju nosečnosti in poroda. Ta teorija je podprta z porazdelitvijo vzorca, predvsem okoli trebuha, na vrhu stegen ter prsi. Čeprav nimamo izrecnih dokazov v primeru starodavnega Egipta, domnevamo, da so starejše ženske v skupnosti ustvarjale tetovaže mlajšim, kot se je to dogajalo v 19. st. v Egiptu ter še danes v določenih krajih sveta.''

Verjetno se sprašujete kakšne instrumente so uporabljali? Najbolje ga lahko opišemo kot 'ostra konica postavljena v leseni ročaj, datiran 3000 let pr.n.št', ki ga je odkril arheolog W.M.F. Petrie v mestu Abidosa (eno izmed najstarejših mest v Egiptu). Petrie je prav tako našel še set manjših bronastih instrumentov iz leta 1450 pr.n.št- ki spominjajo na široko, sploščeno brezigelno orodje, ki če bi jih zvezali skupaj v kup, bi zagotavljali ponavljajoč vzorec pik. Ta orodja so bila neverjetno podobna kasnejšim pripomočkom za tetoviranje, ki so ga uporabljali v Egiptu v 19.st.. Angleški pisatelj William Lane (1801- 1876) je svoje opazovanje opisal tako: ''Operacija se izvaja z veči iglami (navadno 7) zvezanih skupaj. Z njimi je koža prebodena v željenem vzorcu. Barvo dobijo iz črnega pepel lesa zmešanega z materinim mlekom. Običajno se izvaja pri starosti od 5 ali 6 let, s strani ciganske ženske. Vzorci so bili največkrat v obliki pik, diamantov ter figure preprostih oblik.''
Tetovaže so zasledili tudi v drugih kulturah, kot npr. pri Skitih (iransko nomadsko ljudstvo), ki so živeli okoli leta 700-300 pr.n.št.. Leta 1948 so v Sibiriji našli 2400 let staro telo moškega spola, ohranjenega v ledu, kjer je imel truplo prekrito s tetovažo mistične živali. Grki in Rimljani so uporabljali tetoviranje kot 'stigmate', saj so z njimi označevali pripadnost ljudi določenim religijam in sektam, status v družbi (sužnji) ter kriminalce. Sledi tetovaž so našli tudi v starodavnih kulturah v Južni Ameriki, v Peruju in Čile. Živali ter različni simboli so krasile spodnji del trupa, roke, prste ter obraz. Tako rekoč ni bilo ljudstva, pri katerem ne bi našli kakršnekoli sledi poslikave telesa. Zato lahko zaključimo, da so imele tetovaže skozi stoletja močan pomen pri izražanju statusnega simbola ali verskega prepričanja.


In kaj tetovaže pomenijo danes? 

Danes poslikave na telesu ne nosijo samo poredni fantje, kriminalci, pripadniki tolp, ampak tudi glasbeniki, mamice, ljudje na visokih položajih, zdravniki, itd. Tattoo jim pomeni nekaj osebnega v življenju saj zaznamujejo pomembne dogodke (npr. letnica rojstva, portreti,…). S tetovažami tudi izrazijo svojo osebnost, prepričanja, tattoo kot simbol jih lahko spomni na notranjo moč ter duhovnost. Ljudje se radi tetovirajo, želijo vedno s seboj nositi spomine. 
In tukaj se vprašamo, kako med tolikimi umetniki tetoviranja izbrati najboljšega, kvalitetnega mojstra poslikave na telesu. Iz lastnih izkušenj prisegam na osebna priporočila znancev in prijateljev, portofilo, urejenost studia ter odnos in svetovanje tetoverja! In zapomnite si: Dobra tetovaža ni poceni!
Tetovaže že dolgo časa niso več tabu, a raziskovanja ter rezultati različnih anket vseeno prikazujejo, da večina ljudi še vedno skriva svoje poslikave pod oblačili ter da potetovirani ljudje še vedno težje dobimo zaposlitev. Vendar smo si ljudje s tetovažami in piercingi enotni da, če delodajalci želijo zadržati sposobne in pametne ljudi, se morajo otresti stereotipa o tattoojih ter si postaviti vprašanje: ''ali tetovaže in piercingi res vplivajo na kakovost dela ter ugled podjetja?''Adrijana

Viri: *www.smithsonianmag.com/history/tattoos
*www.powerverbs.com/tattooyou/history.htm


Slike:  *Slike tetovaž: moji tattooji 😊 ki so delani pri: John The Tattooator (metulj), VILLA Flamingo (napis) ter Edin Art Tetoviranje (Thor's hammer) 

Preberite še:

Spicy Señorita presenta: '''In vino veritas!''', napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 2. feb. 2017 03:52 avtor: Spletni čas - Inovelmedia

Spicy Señorita presenta: 

''In vino veritas!''


''Ali se dobimo ta vikend na vinčku?''

Vprašanje, ki me veseli ter vzbuja strah … ker nikoli ne spijemo samo kozarček, dva … ampak steklenico ali dve!
Zakaj sem se odločila pisati ravno o vinu? Iz preprostega razloga, ker ga spijemo veliko preveč. Zato sem na svoja kolena položila lap top, imenovan Gertrud, in se odpravila na Google raziskovat! In ko je mojo mamo že malo zaskrbelo, koliko njena hčera spije, me je internet danes razveselil … branje o pozitivnih učinkih pitja vina me je blazno zabavalo ter vlilo pogum, da si natočim kozarček.
Torej, če vas zanima, zakaj bi morali vsak dan spiti en do dva kozarčka vina, ste vabljeni k branju :).

Poleg tega, da radi pijemo, še rajši jemo, zato naj vas spodaj napisano opogumi, da vino postane vas zvesti prijatelj pri večerji:

· Vino je posebej zanimivo iz več razlogov. Gre za priljubljeno in pomembno pijačo, ki spremlja in bogati številne evropske in mediteranske kuhinje, od preprostih tradicionalnih do najbolj prefinjenih in izdelanih.
· K rdečemu mesu se običajno postrežejo močnejša težja rdeča vina in starana vina pa tudi težja bela vina polnega okusa.
· K lažji hrani, kot je meso in ribe, se postrežejo vina nežnejših tonov, kot so belo, rose ali lahka rdeča vina. Pri strežbi se vedno upoštevajo tudi omake in priloge, ki lahko bistveno spremenijo okus hrane. Tako h kislim omakam običajno servirajo vina z višjo vsebnostjo kislin.
· K predjedi ali aperitivu običajno danes postrežejo peneče vino.
· Peneča in sladka vina naj bi se postregla na temperaturi od 6° do 8°C, lahka bela vina na 10°C, lahka rdeča vina in vina rose na temperaturi 12°C, srednje težka in polna rdeča vina pa na temperaturi od 17° do 19°C.

Vir slike: ''T lab- laboratory of tourism potentials'', avtor slike: Teja W.

In čeprav smo majhna država, se na naših policah nahaja zelo pestra ponudba vin, in da ne boste kot jaz, stali pred to polico 15 minut in študirali, katero vino vzeti in zato kupiš 3 steklenice namesto samo ene. Zato sem vam naredila kratek povzetek razširjenih mednarodnih ter udomačenih in tradicionalnih sort vin in se lepo zahvaljujem spletni strani 'Vinska družba Slovenije', da bom od sedaj naprej kupila pravo steklenico vina ;).

· Beli pinot - je sorta, ki ponovno prihaja v ospredje, po navadi jo odlikuje polnost, s telesom skladna kislost in aroma, ki spominja na hruško. Tako jo pogosto najlažje spoznamo. V svetu ga poznamo pod imeni, kot so: 'Pinot blanc''Pinot bianco'ali 'Weissburgunderter ima eleganten in poln okus.

· Cabernet sauvignon - se največkrat pojavi v zvrsteh, ki so podobne bordojcem. V zadnjih letih vino odlikuje izrazitejša sortnost. Je temno rdeče barve z vijoličastimi odtenki ter aromo, ki spominja na črni ribez, tobak ter zelišča. Ima krepak, sladko taninast in dolg pookus.

· Chardonnay - najbolj razširjena bela sorta na svetu ne potrebuje predstavitve. Najdemo jo v vseh vinorodnih deželah Slovenije in je opravičena do velikega slovesa, saj lahko vinar iz nje pridobi skoraj vse- od penine do mirnega vina ali predikatnega vina. Po svetu ga prepoznamo tudi po imenu 'Marillon blanc', je izrazito rumene barve ter ima vonj marelice ter melone.

· Renski rizling - mednarodno znana sorta je na tretjem mestu po razprostranjenosti. Pravijo mu kralj med vini in vino za kralje. Kar le pove, da gre za izjemno sorto, ki po nekaj letnem staranju spremeni senzorični profil, v prid zaznav po petroleju in kerozinu, kar je tudi dominantna aroma, po kateri ga zlahka prepoznamo. V zadnjih letih je sorta v mednarodnem vzponu. Poznamo ga tudi pod preprostim sinonimom 'Riesling', ki je zelenkasto do slamnato rumene barve, ima okus breskve in zrele marelice, pri nas so opazni tudi cvetlični vonji.

· Merlot - pomembna sorta za vse znane zvrsti, saj po kakovosti običajno preseže cabernet sauvignon. Rubin češnja je barva tega uglajenega vina ter ima vonj po češnji, slivovi marmeladi ter dimu. Okus je rahlo taninast, poln in harmoničen.

· Sivi pinot - v zadnjih letih zelo popularna in modna sorta na mednarodnem trgu. Ob sadnih zaznavah se rada pojavi nežna animalična zaznava, po oranžnem odtenku pa jo prepoznamo že na videz. Lahko je očarljivo letniško vino ali pa visoko predikatno vino. Sinonim za to sorto vina so 'pinot grigio', 'pinot gris' ali 'rulander'. Ima vonj ananasa, grenivke ter pridih cimeta, okus je alkoholno bogat, zrel in kompleksen.

· Traminec - poznamo dve različici, zato ločimo traminec in dišeči traminec. Kot pove ime, gre za aromatično sorto, ki ima v Sloveniji odličen sloves. Lahko je povsem suho vino ali pa visok predikat. Barva je rumena z zlatimi odtenki in ima vonj po lipovem cvetju in vrtnicah. Je sladko ter manj kislo vino.

· Rumeni muškat - je aromatična sorta, ki je razširjena v vseh vinorodnih deželah in prav povsod izkaže posebne vonjalne značilnosti. V Podravju bo aroma bolj cvetna in fina, v Posavju elegantna in polnejša in v Primorski deželi sestavljena in izrazita. Drugod po svetu ga boste prepoznali po imenih, kot so: 'Gelber muskateller' in 'Muscat a petits grains'. Je zlato rumene barve in ima vonj muškata, limone in vanilje ter je po okusu srednje poln, pogosto sladkast ter zelo obstojen.

· Modra frankinja - po navadi srednje polno vino, ki ga odlikuje prijeten rastlinski značaj, in rahla pikantnost. Lahko je razmeroma preprosto in pitno vino, lahko pa je tudi resna rdečina. Odločitev je v rokah vinogradnika in vinarja. Je živahno rdeče barve in ima vonj po robidah, murvi in čokoladi. Vino ima kisel, srednje poln in dokaj harmoničen okus.

· Modri pinot - skoraj ni resnega penečega vina, ki poleg chardonneya ne bi vključili tudi modri pinot in skorajda ne more biti moderne vinorodne dežele, ki se ne bi poskusila s pridelavo sorte, ki ji vinarji pripisujejo zahtevnost, in razvajenost. Sinonim za to elegantno vino je 'Pinot noir', ima značilno opečnato rdečo barvo ter vonj po jagodah, češnjah, kavi in usnju. Je nežno kiselkastega okusa.

· Laški rizling - je udomačena sorta v Podravju, Posavju in v Vipavski dolini na Primorskem. Gre za najbolj razširjeno sorto v Sloveniji, ki ji po dolgih letih ugled ponovno raste. Je sorta, ki lahko obilno rodi, a tedaj je vino lahno in pitno. Aromatske značilnosti so prej nevtralne, kot izrazite. Še najbolj do izraza pride mineralnost vina. Predvsem pa ne smemo pozabiti, da sorta lahko ponudi tudi izjemna predikatna vina. Tako se izkaže, da ne smemo verjeti stereotipu, da so določene sorte boljše od drugih. Skoraj vse je odvisno od vinogradnika in vinarja. Je zelenkasto rumene barve in ima vonj po limoni, zgodnjih jabolkah ter mil vonj po cvetlicah. Okus je lahkoten in svež.

· Malvazija - vedno bolj pomembna sorta za celotno Primorsko deželo. Možna raznovrstna uporaba, vključno s peninami, barikiranimi vini in predikati. Barva je slamnato rumena z zelenimi odtenki ter ima vonj po eksotičnem sadju in akaciji. Okus je temperamenten, svež in okusi se blaga grenčica.

· Refošk - najbolj razširjena sorta v Slovenski Istri. Je zelo posebna, saj daje rdeče vino s poudarjeno kislostjo, kar ni usklajeno z mednarodnim okusom. Je izrazito umeščena v lokalno okolje. Sinonim za refošk je 'Refosco d' Istra' in je intezivno rdeče barve z vijoličastim odtenkom. Ima vonj po višnji ter malini, okus pa je kiselkast, malo trpek in dokaj harmoničen.

· Šipon - po razprostranjenosti druga sorta v Podravju. Sodi med avtohtone in tradicionalne sorte. Legenda pravi, da je ime nastalo iz francoskega 'Si-bon', kar pomeni tako dobro, kar naj bi bili vzkliki križarjev, ki so na poti do Jeruzalema prešli naše kraje. Sorta nima mednarodne veljave, pa vendar ima vino identiteto, ki jo izkaže skozi mineralnost. Podobno kot pri laškem rizlingu lahko tudi šipon ponudi dnevno spremljavo ali visok predikat. Sinonim za to vino je 'Furmint', je zelenkasto rumene barve in ima vonj po limeti in včasih tudi po ananasu. Okus pa je mineralen in zanimiv :).


In ko sedaj vemo, katero vino izbrati, bomo prešli na najbolj pomemben del članka: ''Pozitivni učinki zmernega pitja vina!''

· Vino v zmernih količinah (do 2 kozarca na dan), po nekaterih raziskavah preprečuje proces arterioskleroze in nastajanje krvnih strdkov, ki mašijo srčne žile ter povzroča zvišanje količine HDL holesterola v krvi. Ta t. i. dobri holesterol v nasprotju s slabim LDL holesterolom, ki povzroča obloge na stenah žil, žile čisti. Paul Ridker iz Univerze na Harvardu je v svoji raziskavi ugotovil, da alkohol spodbuja celice na stenah srčnih arterij k izdelavi snovi s sposobnostjo raztapljanja krvnih strdkov. Večje količine zaužitega vina pa so zdravju škodljive in povečujejo verjetnost bolezni srca in jeter, lahko pa privedejo tudi do možganskih krvavitev in povečujejo verjetnost nesreč, samomora, zastrupitve in alkoholizma.

· Pomaga pri hujšanju!! Drage moje dame, od sedaj naprej naj vas ne skrbi, kaj boste pile, ko boste na dieti, saj se v vinu nahaja antioksidant resveratrol. Resveratrol dobro deluje proti nalaganju odvečne telesne maščobe, saj vsebuje naravno spojino, ki lahko napade maščobne celice in jih razbije. V eni od raziskav so podgane uživale kalorično zelo bogato hrano, ki je vsebovala ogromno nasičenih maščob, a se zahvaljujoč uživanju resveratrola niso zredile – ravno nasprotno pa je bilo s podganami v kontrolni skupini, ki resveratrola niso prejemale. Resveratrol poleg v rdečem vinu najdemo tudi v rdečem grozdju, borovnicah in oreščkih.

· Ta čudežni antioksidant se je kot učinkovit izkazal tudi pri obrambi pred različnimi rakavimi obolenji. Pri tem velja opozoriti, da so bile v raziskavah, v katerih so se ukvarjali s tovrstnimi učinki resveratrola, uporabljene precej velike količine tega antioksidanta. Sicer pa resveratrol povezujejo predvsem z zmanjšanjem tveganja za razvoj raka na debelem črevesu in danki, ki je danes eno najpogostejših rakavih obolenj pri nas.

· V azijski medicini so resveratrol uporabljali za zdravljenje povišanega krvnega tlaka.

· Resveratrol na naše celice deluje neposredno, saj povečuje aktivacijo proteina SIRT1, s tem pa močno prispeva k boljši regeneraciji celic in zmanjša njihovo odmiranje.

· Ta snov pa vas bo branila tudi pred prehladom, saj je kar nekaj dokazov da redno uživanje vina (v zmernih količinah!) poveča odpornost imunskega sistema.

· Znanstveniki so v raziskavi, ki so jo naredili leta 2014, ugotovili, da se je vino izkazalo kot za zelo dobro ustno vodico, saj je zobe zelo dobro ščitilo pred zobno gnilobo ter kariesom. Aktivna sestavina, ki jo najdemo v grozdju, ima antimikrobne učinke na bakterije v ustih ter da ne omenjamo dejstva, da ima veliko bolj prijeten okus kot večina ustnih vodic :).

· Ste se vprašali kdaj, zakaj ženske, ki živijo ob Mediteranu, tako dobro izgledajo? Zato ker redno spijejo kozarček vina ob kosilu ali večerji in ker so raziskovalci z oddelka za biokemijo na hongkonški medicinski univerzi Li Ka Shing, ki so preučevali procese prezgodnjega staranja ugotovili, da resveratrol zaradi antioksidativnega delovanja močno podaljša življenjsko dobo celic in tako upočasnjuje staranje.

Sedaj pa se pogovorimo še o tej 'zmerni količini', ki je tako zdrava. Da ne boste pretiravali, vam bom povedala točno, koliko lahko največ spijete (ter tudi, da se zavarujem pred morebitno tožbo, da sem vas navajala na alkohol :) ). Dame lahko največ na dan spijete 175 ml vina, medtem ko moški si ga lahko privoščite malo več, in sicer imate 250 ml čisto dovolj.

Čin čin vam želi,

Adrijana!Viri: ''wikipedia'', ''Vinska družba Slovenije'', ''Harvard School of Public Health''
Vir slike: ''T lab- laboratory of tourism potentials'', avtor slike: Teja W.Adrijano Mijatovič lahko spremljate na fb , tudi na njenem blogu Kdo je Lola James.Preberite še: 

Spicy Señorita presenta: ''Zakaj v zimskem letnem času postanem GRINČ!?'', napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 17. jan. 2017 23:53 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 18. jan. 2017 01:56 ]

Spicy Señorita presenta: 

''Zakaj v zimskem letnem času postanem GRINČ!?'' 


Vsi poznamo Grinča … zlovoljno in kosmato bitje, ki je ukradlo Božič. In prav to bitje je postalo ikona zimskih praznikov ter poimenovanje oseb, ki v mrzlih mesecih postanemo zoprnija ter verniki v vseh obstoječih religijah tega sveta in molimo za sonce ter toplejši letni čas! 

In ko se večina ljudi veseli zimskih radosti ter na socialnih omrežjih objavljajo slikice iz smučanja, sankanja ter kepanja, obstajamo še mi … GRINČI!
Božič smo pustili pri miru, praznikov se veselimo zaradi hrane in pijače, AMPAK … zunaj je mraz … zunaj je poledica … in zunaj je sneg!

Kot otrok sem uživala v snegu. S prijatelji smo delali snežake ter gradili snežne gradove in tunele. Preživeli skoraj celi dan na mrazu, a bilo nam je vseeno …, ker smo se zabavali, ker smo znali uživati … 3 leta nazaj sem s prijateljicami pred blokom naredila ogromen snežen penis (da, prav ste prebrali, penis!) in to je bila moja edina zimska radost …, ker sem zdaj prestara za tako veselje … in postala sem GRINČ!
Kot otrok nisem imela nobenih skrbi v 'zimskih razmerah'. Toplo me je vedno oblekla mami, drajsanje po riti na ledu je bilo za otroka nekaj povsem normalnega, kidanje snega ni bilo zapisano med mojimi obveznostmi in po ledenih ter zasneženih cestah so me prevažali … drugi!
Kot otrok sem imela rada zimo … nobenih skrbi, nobene nejevolje in nobenega pizduliranja!

A zdaj … GRINČ se v meni naseli takoj po noč čarovnic. Lahko bi rekli: ''Konec enega zloveščega bitja in začetek drugega!''
Deževne dni spremlja mraz in seveda 'problemi' s katerimi se soočam …

- ''Zakaj imam dva dežnika, ki sta OBA v avtu, avto parkiran 150 metrov stran od bloka, zunaj 'lije na polno!' ''

- ''Oh s@#$!&, puščajo mi čevlji in OMG mokri štumfi!!!!!!!!!!''

- ''Kje so vse moje spodnje majice in zakaj vsako leto nekje izgubim vsaj dva puloverja … nimam nobenih zimskih 'cot', moram v shopping …, zakaj sem brez denarja in zakaj so dežniki še vedno v avtu???''

- ''Zakaj moja Fiesta vedno rabi veliko časa, da se ogreje … v prevelikem hoodiju in pretesni jakni sem v avtu kot Michellin!''

- ''Nikoli, ampak res nikoli ne znam regulirati prave hitrosti brisalcev na avtu!!!!'' #annoyed

- ''Oh s@#$!&, ali imam zimsko vodo v avtu za pranje 'šajb' in o s@#$!&, kje je 'špohtl za drgnjenje ledu na šajbi'????''

- ''Kajenje zunaj na mrazu v meni prebudi sovražnico cigaret in … dobrodošel bronhitis!''

… in tako pride ''ta prava'' zima … !!Še vedno ne vem, kako se drži lopata, s katero kidaš sneg in sem sovražno nastrojena proti ženskam, ki se na Facebook-u hvalijo, kako so skidale celo dvorišče! In tako se v pravih zimskih razmerah pričnejo moje 'dramce' …

- ''Zjutraj zvoni budilka za v službo … prvi dremež, drugi dremež … odpreš oči, počasi zlezeš iz tople postelje, greš do kopalnice, lulaš … odpraviš se v kuhinjo, pristaviš kavico, pogledaš skozi okno in … ooooo s@#$!& ... skoraj 50 cm snega! In tukaj se začne jutranja drama (eeee, čisto prav mi je, ker ne gledam poročil, ampak pišem neumnosti na viber chat-u!). Najprej v kopalnici med pranjem las pizduliram, zakaj nimam fanta, da bi mi v tem trenutku skidal parking in očistil avto … nato se med šminkanjem smilim sama sebi, kje jaz živim in zakaj mi je to treba ter zakaj nisem v srednji šoli, da bi lahko ''špricala''… med oblačenjem se le sprijaznim s tem, da bojo moje roke vzele lopato … LOPATO!!!!! In tako vsa lepa in zrihtana z lopato v roki stojim kot največja neumnost sveta in buljim v svojo zasneženo Fiesto. Prižgem si cigareto, naslonim lopato na svoje rame ter študiram, kako se tega lotiti …kje začeti … in nato jutranji 'humor' soseda: ''Kaj je Adrijanca, a ni atija doma, da bi ti spucal avto … ha ha ha!'' Zruši se mi celi svet, OMG, cel blok ve, da se razvajena atijeva princeska, ki ne ve kaj početi z lopato! ''Ma k @#$!& vas gleda'' si mislim in se odločim, da mi bo uspelo!
… sedim v službi, pijem kavo ter na OBEH rokah gledam 'radnički' žulj! Jezna sem na cel svet, vzamem telefon ter napišem atiju sms: ''Kako si lahko v takih vremenskih razmerah šu k mami, mene pa pustu samo??! Dons sem mogla kidat ... KIDAT!!! Pa še žulj se mi je naredu!'' Njegov odgovor: ''Tamala, fanta si najdi!'' me ni prav nič potolažil …

- ''Plundra, žlundra ali karkoli se to že imenuje … o s@#$!& spet mi puščajo čevlji … moker štumf!!!!!!''

-''MINUS STOPINJ CELZIJA! Ko navlečeš nase vse spodnje 'gate' in 'štumfe', spodnje majice in puloverje, se kot eskim odpraviš ven … vsedeš se v avto kjer stara kripa od dizla ne vžge … ker jo zebe! Ok, razumljivo … po sramotnem 5 minutnem 'verglanju' Fiesta končno vžge, zadimiš skoraj polovico parkinga , gretje na max … se pripelješ do točke B, kjer pizduliraš, da nisi pingvin, da bi živel v takem mrazu, ter kot ihtavi otrok zahtevaš pomlad!''


- ''Led! Edino mesto, kjer je led dobrodošel, je v viskiju in limonadi … videti sem kot s Pipsom pošprican mrčes, ko hodim po parkirišču, otroci se mi smejijo, babice sočustvujejo … vožnja z avtom je kot Gardaland, vzamem telefon in pokličem atija: 
''Atiiiii, a so moje gume kul?''
''Tamala, si še na cesti al si v kakšnem jarku?''
''Na cesti, ati, na cesti!''
''Pol so še dobrel!''

… in potem pride vožnja po snegu … !!

- ''O s@#$!& kje je črta … KJE je cesta???!!
Zakaj mi je to treba?? Zdaj je tega dost, kupila si bom Monster Truck … nič ne vidim, spet ne znam instalirati pravo hitrost brisalcev …, zakaj se mi rosijo šipe … rabim cigaret ... atiiiiiii!!!!
… in končno se pripelješ domov in 'sorprajz, sorprajz', NIKJER prostega parkinga! Uštuliš ga direkt pred blok na prepovedani coni, češ, jaz sem bad ass, jaz tukaj živim že celo življenje, jaz sem kraljica Partizanske ceste … vse dokler ti na prosti dan hišnik pozvoni na domofon (a vi sploh veste, kako to tuli??) ob 7ih zjutraj: ''A lahko prosim umakneš avto, buldožer čisti parkirišče in samo še tvoj avto je tukaj!''

- … da o vinjeti ne govorim, da o tem, kje imam zimsko opremo in zakaj se jo uporablja, sta mi večni uganki …!
Da … v zimskem času postanem GRINČ! A tudi on se je s časoma omehčal ter našel pozitivo … no pa dajmo … Adry, ti to zmoreš, saj si najbolj pozitivno dekle v Sloveniji …

… aaaammmm … kuhano vino in medica … to je to … in lahko noč ;)! 
Adrijana Mijatovič

Fotografija: internetAdrijano Mijatovič lahko spremljate na fb , tudi na njenem blogu Kdo je Lola James.Preberite še:

Virtualna galerija, Denis Polanc

Januarske prilike in neprilike
1-10 of 17