Danes bo moj, napisala: Zarja Trkman, avgust 2020

objavljeno: 14. avg. 2020, 01:38 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 14. avg. 2020, 01:39 ]
Danes bo MOJ. Mauro, srečna sem. 

Moj boš in z mano ti bo lepo, kot bo lepo meni. Uživala bova vsak dan in vsako noč. Vedno skupaj, v dobrem in slabem. Ma ne, ne, poroke ne bo, le tiha globoka zveza. Brez besed, jaz v tebi, ti ob meni, povsod okrog mene, dragi Mauro. 

Razkrijem SKRIVNOST-nega Maurota? 

Mauro je moje novo stanovanje v Gorici, v Italiji. Mauro je ta skrivnostni ljubimec, ki buri mojo domišljijo. Stanovanje, atrijsko stanovanje v Gorici, v prekrasnem okolišu, med trtami in travniki, slivami in češnjami. Pod gozdom, pod Kalvarijo, malo pred Lučnikom, a še v mestu Gorizia. 

Si presenečen-a, začuden-a? silno sem se zabavala, ko sem pisala o njem, o mojem »ljubimcu«. Zagonetno, igrivo, neopredeljivo je bilo moje pisanje. Zdaj pa, ko vem, da bo danes tudi uradno moj tale Mauro, zdaj je skrivnostni ljubimec razkrit. 

Mauro je prekrasen apartma. Atrijsko stanovanje, z dvema atrijema, na JV strani malo večji atrij, na SZ manjši, zelo intimen, obdan z zelenjem, s češnjo nad glavami mojih intimnih gostov. Tale ne bo za vsakega, ker prideš vanj preko spalnice. V mojo spalnico pa nima vstopa vsakdo, hehehe. Le izbranci. Morda pa boš med njimi, kdo bi vedel. 

Stanovanje meri 57 kvadratov, ima tudi klet 8 metrov ter skupni prostor. Atrija merita skupaj kar 75 metrov. Prav zaradi tega, kupujem to stanovanje, ki je bilo zgrajeno leta 2010. Zrihtano v nulo, z ograjenim lepim parkiriščem na daljinsko odpiranje, z možnostjo nadstrešnice za avto. 

Ti rečem, ni da ni. Lastnika pa tako prijazna, da je kaj. Nisem še imela opravka s tako fejst mladim parom, s 4-letno hčerkico. Kot da se poznamo od nekdaj. On s Sardinije, ona Napolitanka. On policaj, ona gospodinja. Ja, lahko si privoščijo, da je mamica doma z otrokom. On zasluži dovolj. Oba s prefinjenim okusom za lepo. Stanovanje z najboljšimi materiali, z energetsko oceno B, z nizkimi stroški.

Zadetek v polno. Sprememba življenjskega sloga, med novimi ljudmi, med Italijani, v drugi državi, v mestu z IDENTITETO. To sem rabila. Veliko spremembo, nov izziv. Bom zmogla, ne skrbi!

Srečna in HVALEŽNA za to DANOST, za OBILJE, za leto 2020, za leto krize, ki pa je zame nadvse USPEŠNO.

NAJ BO TAKO do konca leta!

Zarja Trkman