Samo kdor se spusti ..., avtorica: Zarja Trkman, avgust 2016

objavljeno: 4. avg. 2016 15:45 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. avg. 2016 16:03 ]

Samo kdor se spusti v spodnji svet najde mir 
Ja res je. Govorim iz lastnih izkušenj. Šele ko si na dnu, se lahko odrineš, dobiš zalet, da zopet priplavaš na površje. 

Tam spodaj sem našla svoj mir. Nisem dovolila, da ta moj mir, tišino, kdorkoli prekinja in moti. Ko sem bila sama s svojo veliko bolečino, mi je bilo najlažje. Ja zveni paradoksalno, a tako je to bilo pri meni. Skrajno zanimivo, pa vendarle. 

Ko si na tleh in ko si sam, nate le misli nekdo, ki v tvoji se srajci prebudi … poje pesem in ja, nekdo je mislil name, prav gotovo. Pustil me je v samoti, tišini in miru ter mi dal priložnost, da sama, prav sama izplavam iz gnojnice, v katero sem se prostovoljno potopila. Da mi bo potem lažje plavati med vsemi čermi, potem ko sem uspešno premagovala ves gnoj, ves drek, ki se je toliko časa nabiral v meni. 

Ko mi je uspelo izplavati, po res dolgih letih mučenja, trpljenja, samoizpraševanja in raziskovanja, sem zadihala s polnimi pljuči, v nov dan, poln svežine in skrajne lepote. Šele tedaj sem uspela ugledati življenje v vsej svoji veličini, lepo do onemoglosti. Skratka, zdaj živim, polno živim, uživam v preprostosti, enostavnosti, ki jo svet, narava ponuja. Pijem lepote, ki jih vidim, poslušam milo glasbo vetriča, šelestenje listov, žuborenje potočka …UŽIVAM z odprtimi očmi ušesi, nosnicami, blazinicami prstov … GLEDAM in VIDIM, POSLUŠAM in SLIŠIM, POTIPAM in OBČUTIM, POVONJAM in ZAČUTIM … odprto srce me usmerja, mi daje priložnost za krasna srečanja z ljudmi, ki sedaj vstopajo v moj prostor, me spremljajo na moji poti, se prepletajo z mano in predvsem RADOSTIJO. Ja, radostijo v vsej ponižnosti in hvaležnosti, da so. Enostavno SO. 

Hvala vsem, ki me VIDITE. 

Zapisala: Zarja Trkman 


Pripis uredništva: Zarja Trkman je že nekaj časa naša sodelavka in pripravlja članke v rubriki Vse-eno, kjer piše o zanimivih dogodkih v Novi Gorici. Pošilja nam tudi druga besedila in eno izmed, nas je spodbudilo, da smo odprli novo rubriko: Pismo samemu sebi. Tudi zgornje besedilo smo uvrstili sem. Veseli smo tudi, ker je Zarja uporabila eno izmed tem, ki jo ponuja 365 tem za kreativno pisanje. Pravi, da občasno odpre 365 tem in piše ter pri tem zelo uživa. Tokrat je zgornje besedilo napisala v 10 minutah. Dobro, kajne?

http://365tem.blogspot.si/