Samske ženske v 30ih, napisala: Adrijana Mijatovič

objavljeno: 29. apr. 2017, 01:09 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 29. apr. 2017, 01:10 ]


Spicy Señorita presenta: 

'' Samske ženske v 30ih

'' Ko sem bila stara 27 let in so me že vsi hecali da počasi vstopam v trideseta, sem se prestrašila. ''Oooo s#*!, staram se!'' mi je rojilo po glavi. Vedno sem se počutila mlajšo, kot sem imela let in nikoli se nisem znala obnašati letom primerno. In zakaj sem se ustrašila 'tridesetke'? Ko praznuješ 25-i rojstni dan in ugotoviš, da moraš začeti kupovati 2 zavitka svečk za na torto, ti na zabavi vsi veselo čestitajo ''četrt stoletja'' in ti v ''šali'' govorijo: ''Zdaj se boš pa počasi mogla že malo zresniti!'' … piše se leto 2017, čez dva meseca bom 33 in še vedno poslušam tisti stavek ☺. Da, enkrat, ko si star 25, ti 30ka prileti kot šus in v vseh ženskih revijah ter psiholoških knjigah ter v glavah naših mamic je zasidrano prepričanje, da ko na torti vpihneš vseh 30 je****h svečk, da vstopiš v svet, kjer:
  1. Moraš imeti resno službo, ki jo boš opravljala do upokojitve. 
  2. Moraš imeti resnega fanta, ki ga boš ljubila celo življenje. 
  3. Roditi mu moraš vsaj dva otroka. 
  4. Nore in divje zabave zamenjano otroške rojstnodnevne zabave ter vikend paket pri tašči. 
  5. Moraš biti dobra gospodinja, ki zna kuhati, pospravljati, prati moževe spodnje gate ter skrbeti za otroke in zlato ribico! 
In če o tem ne razmišljaš oziroma tega nimaš je s teboj nekaj ''narobe'', si čudna! No, jaz se s tem ne strinjam ☺. 


S prijateljico sva ne dolgo nazaj zapravili celo uro na telefonu, kjer sva se pritoževali, kako so moški neresni … ker midve jih imava že čez 30, ker midve rabiva prave moške in ne moškega, ki se obnaša kot otrok! Spraševali sva se v kateri votlini, v katerem gozdu se skrivajo! Rešili in našli nisva nič, sedaj po enemu mesecu od tega pogovora se še vedno sprašujeva isto!
Imam najboljšo prijateljico, ki ima družino, ki me podpira pri vseh mojih neumnostih, čeprav se obe zavedava, da je na vidiku katastrofa. Bestička, ki me zna umiriti in pokazati, da je tudi družinsko življenje lahko lepo in zabavno. A vsi ne moremo imeti vsega oziroma za vsakega pride pravi čas in oseba … baje! 


In naj vam predstavim 3 vrste samskih žensk v 30ih, s katerimi se soočam v svojem življenju:

1. Samsko dekle, ki pihne zadnjo svečko na torti in si močno zaželi, da bi v njeno življenje vstopil moški, ki si bo tako kot ona želel družinsko življenje. Ki bo med vikendom doma, z njo hodil po nakupih, jo peljal na izlet ter na tortico, kjer bo ona naredila 25 selfijev in to njemu ne bo šlo na živce in da bosta sama hodila na romantične dopuste. Da se bo zjutraj zbudil pred njo, skuhal kavo in pripravil zajtrk, medtem ko bo ona zrihtala otroke in da bo imela taščo, ki ji bo kot druga mama, da bo dobra žena in mati! 

Samska dekleta ki si to želijo z vsem srcem, velikokrat izvajajo obsesijo o družini ter o ''popolnem'' življenju, ki so si ga ustvarile na podlagi romantičnih filmov ter so obtičale v času naših staršev. Vse lepo in prav, če to dobiš, a ne moreš riti z glavo skozi zid. Ker nismo roboti, da bi vsi živeli enako ter imeli v sebi program, ki bi nas vodil skozi življenje, pridemo do zafrustriranih žensk, ki so zelo nesrečne, ker so v 30ih še vedno same. Zanje je to nenormalni pojav, zanje je to skoraj že sramotno ter jim kvari samopodobo. In zato v svoje življenje spustijo prvega moškega, ki pokaže resno zanimanje zanjo. Ne ve o njem skoraj nič, a ona si že predstavlja skupno življenje z njim, ker si to goreče želi! Zato je pripravljena sprejeti kateregakoli moškega, tudi če ni pravi za njo. Bolje to kot nič, pravi! In zato je toliko ljudi nesrečnih … zato je toliko ločitev. Ker ljudje hitijo, ker ženskam tiktaka biološka ura in ker moški ne znajo biti sami!

2. In sedaj pridemo do žensk, ki so v ''zakompliciranem razmerju''. Drage moje, če je zakomplicirano, ni razmerje! Ko sta dva človeka skupaj, vesta, zakaj hočeta skozi to življenjsko pot prehoditi z roko v roki, sta zmožna reševati težave … a obstajajo ženske, ki obtičijo v razmerju z moškimi, ki jim je življenje uganka oziroma se zaljubijo v moškega, ki jih ne ljubi in ne spoštuje dovolj, da bi si z njo ustvaril skupno življenje. Ne tolažite se ter ne iščite izgovorov zakaj ne hodita po poti, ki vodi v skupno življenje, v večnost … mu pač ni toliko do tebe, je najbolj iskren nasvet, ki sem ga nekoč prebrala v knjigi o ljubezenskih razmerjih. Če te ima moški resnično rad, bo naredil vse da te bo imel samo zase in te ne bo skrival pred drugimi, ker moški svojega plena ne deli in pika!

3. In kakšna je tretja vrsta žensk? V tej skupini se najdem jaz. In kako bi se opisala, kako bi se opredelila?
Dobra dekleta s slabimi izkušnjami, ki vedno izberemo tisto, kar nam bo zopet strlo srce … živimo po načelu: ''Lepa dekleta ljubijo barabe!'' In tukaj drage moje, je šele zakomplicirano ☺. Sem simpatična katastrofa na dveh nogah, samooklicana kraljica ignorja, ženska pametnega uma, a neumnega srca. V to skupino spadamo ženske, s katerimi ni prav nič narobe. Imamo redno zaposlitev, svoj avto in stanovanje, veliko prijateljev, hodimo na zabave, smo zelo družabne ter nas osvajajo vsepovsod, kjer se pojavimo ☺. Ampak … slabe izkušnje so nam odprle oči ter pokazale, da življenje nikakor ne more biti pravljica. S strtim srcem in izgubljenim zaupanjem v nasprotni spol, trdno stojimo na svojih nogah ter ne verjamemo v srečne konce. Ljubezen nam je sekundarnega pomena, kljub temu, da lahko moškemu ponudimo vse kar si želi. In prav v take ženske se družba najrajši ''vtakne''. Ljudem, ki živijo po načelih vaših babic in mater, ne razumejo, kako lahko živimo in preživimo same po lastni izbiri! Ko se v življenju naučiš biti samostojna, znaš poskrbeti za svoje potrebe ter probleme rešuješ sama, ne iščeš ter ne potrebuješ partnerja, ki bo skrbel zate, ampak iščeš osebo, ki te bo podpirala, te razumela, ne iščeš moškega, ki ti bo naredil otroka in ''dal'' družino, iščeš partnerja, ki te bo dopolnjeval ter bil močan tam, kjer si ti šibka! 
 

Težko je biti pameten o razmerjih, o tem kdo je pravi zate, kako je prav živeti. A če sem se kaj naučila v življenju, je to, da nikogar ne moreš prisiliti, da te ima rad. Ni ljubezen zakomplicirana, zakomplicirani so ljudje in življenja ne moreš načrtovati, moški so kot otroci, ženske preveč razmišljamo kar povzroča slabo voljo in probleme ter … življenje je lahko lepo, če se odločiš, da ga boš tako živel. Problemi in težave so del vsakdanjika, a to ne pomeni, da ne moremo biti srečni. Ni pomembno, ali ste poročeni, ločeni, samski ali v vezi, življenje držite v svojih rokah in zato, če ste nesrečni, spremenite to, kar počnete in kar vas onesrečuje. In tisti, ki ste srečni, bodite hvaležni, saj je sreča danes redek pojav!


Adrijana

Vir slik:

http://fitbitchybecky.tumblr.com
http://bridalmusings.com/2012/10/playful-intimate-beach-bicycles-swings-engagement-shoot-the-red-balloon-photography/#_a5y_p=3628386
http://ethnobot.tumblr.com/post/2605836628/photography-by-sarah-maingot


Preberite še:


Maja Marčič

Dan za spremembe