Zarja Adrianu, avtorica: Zarja Trkman, november 2019

objavljeno: 19. nov. 2019, 01:09 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 19. nov. 2019, 01:14 ]


Zarja Adrianu 
Ura je pol šestih, zbudila sem se ob treh in prva misel je bila NLF branje. Kako sem ga doživljala na DEBOX Karmički perilici v Ljubljani? Grandiozno. 

Z NLF čitanjem, kot ti temu rečeš, sem se prvič srečala januarja ali februarja lanskega leta v Mariboru na Večeru z Adrianom, ki ga vsako leto organizira Večer, časopisna hiša. Že takrat sem zaslutila nekaj »revolucionarnega«, a nisem vedela (le kako naj bi), kam bo to peljalo. NLF čitanje. Nato sem se z njim srečala lani marca na Aktivaciji na Rogli (haha, si pozabil kaj?, Damjan je mojo trditev potrdil, hihi). Takrat stvar še ni bila dodelana do te mere, kot je sedaj. Potem v oktobru na PREBOJ nisem šla, na Roglo, morda tudi zato, ker sem imela druge načrte (potovanje okoli sveta), morda zato, ker se mi preprosto ni dalo ukvarjati z lumni, ki so bili tedaj plačilno sredstvo za Preboj na Rogli. NE PRENESEM POGOJEVANJA! 

Kakorkoli, v oktobru sem bila na večeru v Kushi, kjer je voditeljica lepo predstavila tebe in tvojo Vrnitev boginje ter Staro Evropo. Pa tudi Sadashivi tantro in Kažipot 2020. Ne vem, kaj je vzrok temu, da sem začutila boginjo v tebi. Postal si mehkejši, dostopnejši, kar za prejšnjega Adriana ne bi mogla trditi. Celo pristopil si k meni, izmenjala sva nekaj besed.

Morda je tudi tisti večer v Kushi, ko je bila voditeljica kar drzna, predrzna z vprašanji tebi, ki si se sicer včasih z odgovorom skušal izmakniti, a ti ni dovolila. Bil si na trenutke celo v zadregi (tako sem te začutila), a si tudi na pobudo iz publike vendarle odgovoril. Spoznala sem NOVEGA ADRIANA. Ne vem, pa tudi važno ni, kaj je vzrok temu. Najverjetneje vrnitev boginje. Boginje v tebi. Ker jo imaš, kot imam jaz Boga v sebi.

Delavnica ta vikend mi je prinesla popoln užitek. Uživala sem v branju, v uvodnih besedah k vsaki osvobajajoči izkušnji, v decentralizaciji vsega … skratka na kratko: vrhunsko. Če izvzamem svojo borbo s kašljem v zadnji petih petljah, zankah rečemo Slovenci. In kako mi je uspelo? Dihanje na minimum, ker me prav dihanje draži, da kašljam. Bilo je kar težko, priznam, a sem uspela. Požela sem celo zahvalo od Marije, ki me je izzvala, da sem povzdignila glas, kar ni v moji navadi. Popizdim le tedaj, ko nisem slišana, ko nisem razumljena. In tokrat je bilo tako. Po kratkem pogovoru s tabo mi je odleglo, še nekaj ljudi je pristopilo k meni, mi reklo naj se ne sekiram, da je Marija pač taka, da se je že marsikdo zakačil z njo. Nekateri so me potrepljali po ramenu. In kot nalašč si ti govoril o empatiji, tudi o duhovni. Vse lepo in prav, Marija se mi je zahvalila, da je zadnja čitanja doživljala kot najlepša. Ok, prav je tako. Preden sem odšla se mi je zahvalila z besedami: »Hvala Zarja za vse, tudi za tvoj izviren humor.«

Naj z nekaj besedami opišem, kako sama doživljam in kaj doživljam ob NLF čitanju. Tvoje besede si sproti prevajam v slovenščino. Da ostanem budna. In ja, uživam, v vsaki besedi, uživam v tekstu, ki prekinja tok »misli« v vsaki karmični petlji. Ne trudim se zapomniti si vsega, čeprav imam občutek, da si bom, da bom lahko na kratko ponovila tvoje čitanje. Ni šans. Sprašujem se, koliko je tu, v tekstu, ki prekine razmišljanje o karmični petlji, koliko je simbolike v njem. Vidim jo, v teh prizorih iz narave, iz živalskega in rastlinskega sveta, iz vse-mir-ja, uni-verzum (ena pesem)-a.

IN POTEM SE ZGODI, BREZČASJE IN BREZPROSTORJE. Wau, kako je lepo. In potem zlatorumeno oko, Sonce, sončev mrk, barve, od zlatorumene do bledorumene, oranžne, rdeče, vijolične … in žarki, ki izvirajo iz svetle točke in se širijo na obod kroga … zvezdice, mozaiki, nevronske mreže … ma ni da ni. Fantastično je, kar ostala bi tam, v tem svetu čudes. In potem tvoj glas, naj odpremo oči. Še nekaj časa ostanem v tem filingu, potem pa se pripravim na naslednje čitanje. SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRR!!

Ura je šest. Zvoni na Kapeli. Končujem ta zapis, nadaljujem, ne vem kdaj. Naj bo tako: v toku, zaupanju v življenje, spontanosti, sinhroničnosti, modrosti nedoločenega, duhovni empatiji, brezčasju, skrivnostnosti in zaigranosti (v smislu igre, otroške igre bi lahko rekla)!

HVALEŽNA sem za NLF čitanje, hvaležna za tebe, ki si vstopil v moje življenje v najtežjem trenutku v, ob izgubi moža. HVALA!