Doživeta, knjigi ob bok, avtorica: Zarja Trkman

objavljeno: 28. apr. 2019, 22:59 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 29. apr. 2019, 06:58 ]
28.4.2019 

Zarja Trkman se počuti hvaležno z osebo Ashraf Kochi in 5 drugimi osebami v kraju Nova Gorica. 

10 h ·  

prihod domov ... fotoreportaža ... hvala, moja draga prijatelja ... rada vaju imam 

in zdaj odklop od FB-uka, dragi FBF ... thank's for support ... 

GRATEFUL ... 

*

Jeeeeeeee, pa sem doma — v/na Nova Gorica. 


yessssssssssssss

Cruise around the world.

No comments.

"Zlati" album, hvala, prijateljica ... solze so kar tekle od prijetnega presenečenja.

DOBRODOŠLICA.

DOBRODOŠLA na Grčni.

*

29.4.2019

Zarja Trkman se počuti pozitivno z osebo Ashraf Kochi in 7 drugimi osebami v kraju Nova Gorica.

59 minut ·

*

HVALEŽNA SPREMEMBA

In sem doma. Dobrodošla doma. Velik napis na oknu dnevne sobe. Prijateljičino darilo, prekrasen album poln mojih fotk s popotovanja. Jočem od sreče, da se je tako zelo potrudila. Zlat album s slikami, ki ga bo z zlato kaligrafsko pisavo dopolnila prijateljičina hči.
Jočem od sreče, jočem, ker imam tak krog prijateljev, na katere se lahko zanesem, ki mi pomagajo, ko mi je najhuje.

Mimogrede, prijateljica me je kliknila danes ponoči, ob pol dveh. Po KATARZI 2. Kako sem je bila vesela. Začutila je mojo stisko. Pogovorili sva se o vsem, kar se je ponoči dogajalo. Breme je bilo potem dvakrat manjše. Sledilo je olajšanje in odprto pismo vodstvu bolnice v Šempetru. Nastalo je po odmiku, po koraku nazaj, po katarzi.

Trezno, premišljeno pisanje, brez obsojanja in etiketiranja. Kulturno, s spoštljivimi besedami. S trezno, izpraznjeno glavo. Z iskrenim in odprtim srcem.

Sprožilo je CUNAMI. Moje poslanstvo, je rekla Alenka, je s tem opravljeno. Premaknila sem spremembe na boljše. V bolnišnici. V eni uri se je svet tako rekoč obrnil, zasukal za 180 stopinj. Bili so prijazni z mano, celo arogantni Dolenc je postal mehkejši. Komunikacija je stekla. Direktor je zadevo premaknil, več kot očitno.

Moja naloga je končana. Zdaj so na vrsti oni. Da val, cunami val, premaknejo, ga še dvignejo ali pa ga zajezijo. To je zdaj njihov problem. Sama sem svojega rešila kar se da najboljše.
Srečna sem, ker zdaj vem, kaj je prineslo moje trpljenje v Muscatu v Omanu. Ni bilo zaman. Povzročilo je val sprememb v bolnišnici. Bravo!

Ko prideš do končne postaje se potovanje lahko zaključi. Ali pa nadaljuje s spremembo poti. In moje se nadaljuje. Naloga je opravljena. Smisel bolečin in trpljenja je sprememba. In edino sprememba je večna.

Živela SPREMEMBA!

Konec DOŽIVETE. Epilog, popravki, spremna beseda: knjigi ob bok in lahko gre v tisk.

Jupijaja …