Madame, signora, avtorica: Zarja Trkman

objavljeno: 31. jan. 2019, 23:16 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 31. jan. 2019, 23:24 ]

Zarja Trkman is eating kosilo in Atlantic Ocean. 

23.1.2019 

Menda je šele danes 19. dan na mojem življenjskem popotovanju. 

Zakaj življenjskem? 

Ker prvič potujem okoli sveta. Razbremenjena vseh obveznosti, rutine vsakdana v Sloveniji, ker bom prvič tako dolgo (beri: skoraj 4 mesece) daleč od doma, proč od vsega, sama s sabo. 

Buongirno, javlja se kapitan Sebastiano Chrisam, kot vsak dan, točno opoldne. Temperatura med 27 in 29 stopinj danes, morje ima 27 stopinj.  720 milj smo daleč od Recife-ja. V vseh jezikih bo, zdaj se je javljala Jess, moja londonska hči … 

Naj nadaljujem: sama sem, lahko se posvečam le sebi. Nobenemu drugemu in nobenemu vsakdanjemu opravilo. Vse opravijo drugi. Tisto vsakdanje: pospravljanje, kuhanje, čiščenje, pranje, trgovina … deležna sem pravega razvajanja.
Danes sva se tipkali z mojo tehnično urednico, ki mi je na koncu rekla: »Prestiža se zlahka navadiš.«

Ja, prav ima. Sem gospa, v pravem pomenu besede. Madame, signora …tako me naslavljajo tu zaposleni. Gostje pa se name največkrat obrnejo v francoskem jeziku. Morda sem videti Francozinja, kdo bi vedel.

Kar paše mi ta vloga gospe »kraljice« … hehehe. Uživala bom v njej, dokler mi bo namenjeno, ko pa se mi bo zahotelo drugače, bo pač drugače.

Za zdaj je tako. In je super. Odlična postrežba pri zajtrku, kosilu in večerji. 8 hodov imam na razpolago. Hrana je vrhunska, moja vege pa sploh. Okusi še bolj, Made, moj natakar ustrežljiv, simpatičen, odprt …zaupal mi je veliko skrivnost, ki ga je težila. Pomagala sem mu s svojo energijo, s svojo »močjo« zdravljenja, zahvaljujoč Infinity Alighnment. Menda je zdaj boljše, tako: fifty fifty, je rekel Made. Indonezijec je, z Balija.

Najboljši natakar, sicer so vsi dobri, a on je najboljši zame, pa tudi za Haidi in Artura. Smo le trije pri mizi za osem ljudi. V Riu naj bi se nam pridružili Brazilci. Bomo videli, če bo tako. Tudi pri sosednji mizi za osem ljudi so le trije: Korejec in ameriški par.

Naj bo za zdaj dovolj, čaka me kosilo, potem pa … ne vem še, morda delavnica, morda kakšen free tečaj … morda … bog ve kaj.

Aja, danes smo pisali test pri Portugalščini, itak, da sem špricala, raje kot bi plonkala, kot so počeli drugi. Odpravila sem se na predavanje o Argentini, zadnjič sem bila na predavanju o Braziliji. Ne rabim interneta, ne rabim vodiča, Lonely Planeta … vse kar potrebujem, mi je ponujeno na Luminosi. Ma ni da ni, dragi moji.

Beijinhos, poljub …


Fotografija: Jonabel Adan, 2019


*

23. januar ob 21:12


... moj "apartma"na Luminosi ... kakšnih 35 kvadratov meri ...


  
  

*

Zarja Trkman se počuti sita v kraju Atlantic Ocean.

23. januar ob 21:51


oj izbor danes za večerjo: 

Antipasto: Raw vegetables with dip on the side
Primo piato: Fresh potato gnocchi sorrentina style tomato and mozarrela cheese
Secondo Piato: Rustic tart
Insalata: Garden fresh romaine lettuce, carrot and tomato ... with dressinng; Thousand Islands
Selezione di formaggi: Cheeeses: Toma, Sweet Provalone, Masdaam served with Walnut and raising bread, raisins and assorted fruits mustard jam
Dolci: French chocolate mousse


njami, pijem pa mlačno vodo, čeprav bi lahko pila rdeče ali belo vino, pivo, sokove ... all inclusive

dober tek iz restavracije Taurus, only for Diamond Perla ... hahaha ... in jaz sem tudi med njimi (imam menda srečo)

*

23. januar ob 23:35 

sporočilo iz nebes,
večerna žareča Zarja
... hvaležna zanj

haiku Aurora, 23.1.2019Zapisala: Zarja Trkman
Fotografije: osebni arhiv avtorice