Tu je 100 sonc, avtorica: Zarja Trkman

objavljeno: 16. jan. 2019, 22:08 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 16. jan. 2019, 23:12 ]

11. januar ob 09:44 

ole Barcelona. .. hasta la vista ... tu je 100 sonc ... carpe diem FBF 


11. januar ob 11:06  

haha, nismo pristali v portu, kjer smo se mudili z Melody pred leti ... mora-m na shutle bus do centra Barcelone ... ma, grem, ker mi je mesto zelo všeč, še zlasti glavna ulica Rambla ... potem najverjetneje vožnja po mestu z razglednim avtobusom, da malo obudim spomine na naše družinsko križarjenje po Sredozemlju leta 2001, do Sagrade familije ... kopala se ne bom, Pika se je, ko smo bili tu ... ona se itak povsod kopa, tudi sredi zime ... hehehe ... carpe diem, kjerkoli pač si, dragi FBF ... 

Oleeeeeeeeeeeeeeee, hasta la vista, corason ... pojma nimam, kaj sem napisala ... se mi zdi: vidimo se, srce ... ole 


*

11. januar ob 17:25

8.1.2019
Popoldne mi je uspelo zaspati in sem se zbudila ob petih, ob četrt čez pet pa je bil na programu voden ogled po wellness centru. Že na uvodni predstavitvi je Jessica predstavila vodjo SPA z besedami, da je to najlepši SPA na svetu. O.k., sem si mislila, najverjetneje pretiravata obe. Sicer nisem še videla nobenega wellnessa, razen en del v NOVI, hotel SPA v Novem Vinodolskem, ki velja za najlepšega v Evropi.
Pa da vidim-o, grem tja, povem, zakaj sem prišla. Dodelijo mi Luano, terapevtko, ki mi bo vse pokazala in razložila. Govori angleško z italijanskim naglasom. Popelje me v savno, mračilo se je že, ura je bila pol šestih. Stena v steklu je ponujala prekrasno kuliso, ki se vsak trenutek spreminja, saj je ladja v gibanju. Wau, si mislim, morda pa je prav zato ta welness center najlepši. Savna je ogromna, v njej je temperatura čez 50 stopinj Celzija, če se prav spomnim. Druga je manj vroča, s čudovitimi ležalniki iz bambusa, zopet s panoramskim steklom, kot vsi naslednji prostori: soba dobrega počutja s posteljami v prav eksotičnem stilu, z milo glasbo, še ena wet savna, ki bi najverjetneje bila primerna zame, za moj kašelj, aroma soba s kar nekaj v stilu prejšnjih, posteljami, pravzaprav ležalniki. Skratka res prekrasen center dobrega počutja. Z Juano se preseliva v njeno sobo z masažno mizo. Ona namreč opravlja lifting obraza, masaže vratu … da bi zakupila paket, primeren zame. Malo ji povem o svoji »bolezni«, o kašlju, ki traja že skorajda tri tedne, o napovedanem obisku pri ladijskem zdravniku, na kratko spregovorim o svojem življenjskem stilu in svoji filozofiji življenja. Presenečena je nad mojim poznavanjem čaker in avre, katero sem pred kratkim slikala pri Ivanu.
Spoznam, da sem prišla v roke Luani, ki živi zgolj v tem materialnem svetu in pojma nima o vseh paralelnih svetovih. Utihnem. Luana mi reče, da imajo terapevta, ki bolje pozna energetske poti, čakre … prosim tudi za osebnega trenerja, katerega gre Luana iskati, a je trenutno zaseden. Bo prišel čez petnajst minut, mi reče, medtem bova naredili paket, ki naj bi ga zakupila.
Ojla, si mislim, kje pa je rečeno, da bom zakupila katerikoli paket. O.k., naj mi pove, kaj ponuja. Res pa je, da sem na začetku rekla, da bi rada poskusila vse, kar ponujajo, po nasvetu zdravnika na ladji. Sicer nimam večjih zdravstvenih težav, če izvzamem svoje degenerativno nevrološko obolenje in trenutno tega zoprnega kašlja.
Luana mi predlaga masažo z vročimi kamni. Ponuja mi poseben popust. Ena masaža, ki traja 50 minut stane sicer 159 evrov, ona pa mi ponudi 10 masaž po 135 evrov, kar znese 1350 evrov. Zgolj en paket.
Halo, si mislim, na glas pa rečem: »Nisem bogata, težko sem si privoščila križarjenje okoli sveta.« Ne povem ji, zakaj sem si ga lahko privoščila. Rečem le: »Rada bi v miru premislila,za kaj naj se odločim, obiskala bi zdravnika, da mi priporoči primerne terapije zame, za moje težave.«
Luana je presenečena nad mojo reakcijo. Vidno. Sicer je še vedno prijazna, a malo odmaknjena. Spoznam, da ji je le do tega, da čim več zasluži, da je v meni začutila priložnost, da veliko dobi tudi wellness sam. Zmotila se je, ni me pogruntala kljub temu, da sem ji dala vedeti, da je še kaj drugega, kot le materialni svet. Tudi prav. Napisala mi je cene za vse storitve, povedala mi je, da bi paket 10-tih obiskov osebnega trenerja in fitnesa stal minimalno 700 evrov.
Ni mi ponudila demo masaže, ki je bila obljubljena, ni šla po osebnega trenerja. Skratka poslovili sva se z besedami, da je tu, če bom karkoli potrebovala, sama pa sem rekla, da bi najprej poskusila nekaj ponudb in se šele potem odločila za morebitni paket. Ne pa zdaj in tukaj, ker nisem neskončno bogata.
Nedvomno bom šla, recimo v savno, tako ali drugačno, v sobo za razvajanje, do osebnega trenerja, da vidim, kaj mi bo on ponudil. Ne mislim pa zapraviti nekaj tisoč evrov za neke njihove pakete. F.O., take pakete lahko dobim za pol cene, masaže, tudi zelo kvalitetne za 35 evrov pri nas. Tja do 50 evrov en tretma.
Torej nič … bom razmislila, šla do ladijskega zdravnika, se z njim posvetovala … in se na podlagi vsega odločila. Vsekakor se bom malo razvajala, a ne za neskončno veliko denarja … in pika!
Sledila je večerja. Dodelili so mi drugo mizo. Irene je bila presenečena, ko je ugotovila, da ne bova skupaj. Dobila sem tudi povabilo na zajtrk od enega natakarja, češ da je tu zaradi mene, da me bo on stregel, naj bom njegova gostja. Morda bom šla enkrat poskusit, kako je videti zajtrk v restavraciji Taurus, ki je 'otmena', razkošna, kjer te strežejo od spredaj in zadaj, … zakaj pa ne, naj bo tako, kot mi pripada, razkošno in ustrežljivo, a zopet ne pretirano razkošno. Ker nisem neskončno BOG-ata!
Sledila je ljubezenska zgodba v teatru, pravem teatru, v dveh nadstropij.
O zgodbi pa malo kasneje, zdaj grem ven, da pojem zajtrk, da morda prisostvujem prihodu v Civitavecchio, da vidim sončni zahod.
Da uživam v vsem, kar sem zakupila, predvsem pa v vsem, kar se mi ponuja kar samo.