MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎

Objave-Portret umetnika

Krkuča Kunekšon

objavljeno: 11. sep. 2017 00:06 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 11. sep. 2017 00:10 ]

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010885535126&fref=ts
Fotografija: Jernej Lisjak 
Kdo ali kaj (si ...)? 
Mi smo Krkuča Kunekšon, rap trio treh, siz Krkuč, kur je vre u samen imene grupe.

Koga ali česa (se veselim ...)?
Ustvarjanja nuveh kumadu, spuznavanja nuveh lidi, bet u dobre družbe skratka usa kar ja pozitivno :)

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Sa čudmo, da sa lude na zavedajo trenutna situacija u svete, čudan sa nan zdi folk ki žive vać u širnen splete kur u realnen svete, čudno sa nan zdi da ni vać putreba pu človeškeh odnoseh, tašneh z oči u oči.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Kar nismo trezne vidmo marsikaj :-D šalo na stran, vidmo puno stvari, ki jih ja treba farmat (stavet) na mesto.
Doste našeh besedil diškore (guvuri) prau u ten.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Sanjamo u ten, da sa an dan usi lude zavedajo situacija u katere smo ta mument, ki samo taku bo lahko kaj gambjalo; da bejo usi na ten svete lahko žiule u mere, ljubezne eno da na be manjkalo nijenme neč (anka ku be treba kepet kašno škatlo španjuletu manj) :)

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Z useme, ki smo saj eno šparamo, da sa nan jih pu pote pridruže ša vać.

Povezave:

Ambrož kreacije

objavljeno: 26. jun. 2017 01:21 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 7. sep. 2017 10:00 ]

https://www.facebook.com/Ambroz.kreacije/?fref=ts
Fotografija: Katarina Ambrož 
Kdo ali kaj (si ...)? 
Sem Jože Ambrož, iz okolice Šmartnega pri Litiji. Odkar pomnim, sem ljubitelj umetnosti. Ko sem bil še otrok, sem občudoval slike, ki so jih naslikali drugi in si zaželel, da bi se tudi jaz lahko izražal s slikarstvom. Ob podpori učitelja likovne vzgoje, odličnega mentorja, kiparja Zlata Rudolfa, sem se začel preizkušati v slikarstvu, kar je postalo moje največje veselje. Ob slikanju sem namreč čutil neko notranjo izpolnitev, ki je drugje nisem našel. 

Žal me je, življenjska pot, nato vodila daleč od slikarstva, zaradi česar sem, globoko v sebi, vedno čutil neko grenkobo, Sem se pa zdaj, po velikih življenjskih ovinkih, spet vrnil k umetnosti. Zdi se mi, kot da bi se, v duhovnem smislu, vrnil domov.

Preko poklica mizarja, za katerega sem se izobrazil po neuspelem poskusu na oblikovni šoli, sem vstopil v čudoviti svet lesa in zdaj izdelujem lesene kreacije, ki me prav tako, kot nekoč likovna umetnost, izpolnjujejo in dajejo mojemu življenju nek poseben žar. 

Včasih pa še vedno primem za čopič in, tako imenovane LESENE POKRAJINE, upodobim tudi na platno.

Sem torej Jože Ambrož, ki hrepeni po umetnosti.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se narave, predvsem se veselim lesa. Veselim se odkrivanja vedno novih in novih, neverjetnih oblik, vzorcev, struktur, barv …, ki jih najdem pri obdelavi lesa. In seveda, veselim se končnega izdelka, ki mu, med procesom oblikovanja, dobesedno podarim svoje srce.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Čudim se naravi sami. Ne le drevesom, pač pa vsemu Stvarstvu in njegovemu Kreatorju. Pa tudi umetnosti in velikim talentom, ki se kažejo v umetniških delih.

Žal se moram, nemalo kdaj, čuditi tudi ne tako prijetnim stvarem, ki mi velikokrat prekrižajo pot in me ranijo, a jih, spet s pomočjo mojega dela, premagujem. Umetnost je namreč, za tistega, ki mu je to dano, neke vrste tolažba, opora, izpolnitev … morda celo terapija.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Lahko bi rekel, da vidim svet v njegovi notranjosti. Bolje rečeno, zelo intenzivno ga zaznavam in čutim. To so občutja, ki se jih ne da opisati z besedami, zato, ta notranji svet, izražam skozi umetnost. Imam srečo, da ustvarjam z lesom, ki je, vsaj zame, nekaj najlepšega. 

Ko pogledam v njegovo notranjost, se mi nemalo kdaj zazdi, da v njem vidim svojo notranjost. Les namreč kaže življenje drevesa, vsa leta njegove rasti, vse njegove boje, bolezni, stiske, pomanjkanja … in obilja. In z lahkoto se poistovetim z njim. Taki trenutki so zame nekaj skrivnostnega in vznemirljivega Svetega!

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Moje delo je take vrste, da o njem razmišljam ves čas, saj vsi izdelki najprej nastanejo v mojem srcu, nato pa vključim še razum in načrtujem, kako bi izdelek, ki "čaka v srcu", spravil v realnost. To je proces, ki se nikoli ne konča. Zato se, v mojem govorjenju, razmišljanju… in končno, tudi v mojih sanjah, nenehno pojavljajo stvari, ki jih še želim ustvariti.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Z lepim kosom lesa – kamorkoli ... do končne kreacije!

https://www.facebook.com/Ambroz.kreacije/?fref=ts
Fotografija: Katarina Ambrož, Jožetov portretJože ustvarja pod imenom: AMBROŽ KREACIJE
e-naslov: ljubim.les@gmail.com
telefon 040 694 709
FB: https://www.facebook.com/Ambroz.kreacije/?fref=tshttps://www.facebook.com/Ambroz.kreacije/?fref=ts
Slike: Jože Ambrož, Lesena pokrajina - olje na platnu
Fotografija: Katarina Ambrož
Denis Polanc

objavljeno: 17. maj 2017 05:16 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 17. maj 2017 05:19 ]

https://www.facebook.com/denis.p.art.slo/?fref=tsKdo ali kaj (si ...)? 
Ime mi je Denis Polanc. Rojen sem 1980-tega leta. V likovnem smislu sem predvsem ilustrator. Rišem in slikam že, odkar pomnim. Veliko hodim po naravi. Z različno telovadbo, jogo in z raziskovanjem osnovnih / temeljnih stvari razvijam svoje psiho-fizične lastnosti. Trudim se živeti na vrhuncu svojih naravnih sposobnosti. 

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se življenja nasploh in vseh prihajajočih projektov (pa čeprav na začetku vsakega projekta čutim pritisk). Veselim se učenja in svojega lastnega napredovanja. 

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Smejim se živalim in človeku … Čudim se elementom (ognju, vodi, zemlji, zraku) in neskončnim možnostim, ki jih ponuja življenje!

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Ko slikam, sem vedno v podobnem stanju. Najprej nemiren in nestrpen, potem pa se začne moje navdušenje stopnjevati. Ko je slika končana, se počutim, kot da sem nagrajen. Če gre kaj narobe, je moje razočaranje zelo veliko (kar se na srečo dogaja vse bolj poredko). Sam proces ustvarjanja je zame zelo velika stvar in me prevzame 100 % v celoti. Postopek risanja in slikanja je zame raziskovanje in hkrati učenje. Šele v zadnjem letu sem ugotovil, da sem se učiti šele začel. Tudi ko ne ustvarjam, sem z mislimi velikokrat pri linijah in barvah. Moj namen je ustvariti čim bolj uravnoteženo linijsko in barvno kompozicijo. Rišem / Slikam različne motive (figure, karikature, ilustracije, krajine ...). V prihodnosti imam namen izdelati strip / ilustrirano knjigo, za katerega se že pripravljam. Rad imam umetnost vseh obdobij, najraje pa imam moderno umetnost. Nekateri moji vzorniki so: ... Francois Boucher, Fragonard, Frank Frazetta, JB Monge, Uderzo, Disney, Miki Muster ...

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Govorim to, kar razmišljam. To pomeni o likovnosti, o sebi, o drugih, o naravi, o svetu, o napredovanju, o širjenju moje panoge, o poslu, o osnovah življenja. Sanjam o neznanem … hehehe.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Z vsemi in z vsem svojim bitjem.

https://www.facebook.com/denis.p.art.slo/?fref=ts
Ilustraciji (zgoraj in spodaj): Denis Polanc


Maja Marčič

objavljeno: 24. apr. 2017 23:40 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 24. apr. 2017 23:43 ]

http://mimaja.nl/
Fotografija: Nika Korsič

http://mimaja.nl/


Kdo ali kaj (si ...)? 
Tukaj bi uporabila praktične besede, ki bodo ali pa ne bodo podale zgovorne slike o moji samopodobi. Sem trmast ustvarjalen praktik, ki je postal biolog in ilustrator. Razvila sem mišičje genetsko podarjenih rok nadpovprečnih dimenzij in izurila sokolje oko, in zdi se, da je to bila prava stvar za nadaljevanje harmonije okoli sebe. Vizualno ustvarjanje je način, da lahko obstajam v dužbi, do katere se ne čutim neodgovorno. Je moj prispevek in izjemno se trudim okoli tega, kaj je tema in namen mojemu vizualnemu ustvarjanju.

Do zdaj se skladno izide, nataknem si lahko še nazive, kot so biolog in študent znanstvene ilustracije na Univerzi v Maastrichtu na Nizozemskem, ornitolog, poznavalec rastlin, pa amaterska šivilja in notranja oblikovalka; slednje predstavlja mojo družinsko dediščino in opravljam predvsem za vzdrževanje osebnega stila.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se generalnih stvari kot sonce, morje, cvetje, zelenje, življenje, dovršeni ljudje, intrigirajoči kontakti ter specifičnih stvari, kot so šivanje ali presenetljivo gradnja ribnikov …

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Smejim se, ko se čutim svobodno. Dam veliko na krepčanje občutkov, humor, in ga z drugimi izpopolnjujemo z velikim vložkom. Ljubim kompleksen humor in svoje prijatelje, ki ga razumejo.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim naravo. Vidim misli, vidim druge in vidim svoj individuum. Vidim harmonično pot in skupno korist in tudi nasprotje tega. Kot vsi, vidim upanje. Presenetljivo, vidim vse nas povezane. Vidim praktično duševne harmonične užitke.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Razmišljam o naravi. Vedno.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Z naravo. Beseda ni dovolj.


http://mimaja.nl/


Kontakt: Facebook - Maja Marčič
Spletna stran: http://mimaja.nl/


http://mimaja.nl/


Maja Bertole Jeras

objavljeno: 21. mar. 2017 00:11 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 23. mar. 2017 00:31 ]

http://bertolemaja.wixsite.com/jellyfishuniverse


Kdo ali kaj (si ...)? 
Sem Maja Bertole Jeras iz Ljubljane, sem ilustrator, čisti fanatik na znanstveno fantastiko in filme nasploh, pasji sprehajalec, mama, neverjetni ljubitelj azijske hrane ter peke slastnih pit in predvsem ljubitelj vseh zvrsti umetnosti.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se nasmeha svoje hčere, veselim se njenega navdušenja in domišljije, časa, ko je možno vse. Daje mi sposobnost, da grem čez svoje meje in vidim onkraj.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Čudim se vsem ljudem, ki še niso izgubili upanja, vsem, ki so sposobni vztrajati pri tem, kar so in zagovarjajo to, kar počnejo. Čudim se vsem, ki so dovolj pogumni povedati, kar mislijo in stati za tem in čudim se jim, kako si ostanejo lahko hkrati zvesti, ter tako biti istočasno zvesti tudi drugim. Smejim se temu, ker jih vidim, kako kljubujejo svetu in ljudem, ki jim govorijo "ne moreš tega, ne moreš onega, ni mogoče ..." in kako jim pokažejo nasprotno.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim vse druge umetnike, kako se trudijo, vidim jih, kako ustvarjajo in to mi daje nove moči, da se sama še toliko bolj potrudim. Dajejo mi inspiracijo predvsem pa polnijo svet z domišljijo in lepoto, ki je na trenutke tako zelo pomembna in potrebna. Želim si in upam, da se dovolj izkažem, da bom del tega, da zapustim tudi jaz nekaj lepote za sabo, da bo mogoče navdihnila še koga za mano in ta nekoga za sabo in da se ta nit nikoli ne konča.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Če sem iskrena bo najbrž 90 % moje razmišljarije o ilustriranju ... in filmih. Diham, razmišljam, sanjam podobe, ki bi jih lahko prenesla na papir in kako bi bile lahko še boljše. In če nečesa, kar sem si zamislila, ne ustvarim, me muči tudi po cele tedne, dokler zadeve ne "spucam" na papir. Dostikrat gre to z roko v roki s filmi, ki jih gledam, ker so tudi vir mojega navdiha. So hkrati odlično sredstvo sproščanja in vir idej.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Vedno z dobro voljo in ščepcem norosti.http://bertolemaja.wixsite.com/jellyfishuniverse


Spletna stran: Jellyfish Universe

Kontakt: (mobi) 041 486 055 Maja Bertole Jeras, Ljubljana

(naročila & info na el. naslov) bertole.maja@gmail.comFotografiji (obe je ilustrirala in oblikovala Maja Bertole Jeras)
- zgoraj: Avtorska profilna ilustracija, Ljubljana, 9. januar 2017
- spodaj: Ilustracija iz zbirke Baby Dolls
Preberite še:
Bojan Novak

objavljeno: 6. feb. 2017 23:43 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 6. feb. 2017 23:51 ]

Fotografija: arhiv avtorja 

Kdo ali kaj (si ...)? 
Sem moderni homo sapiens, ki si okolje okoli sebe predstavlja kot prostor, v katerem je vse mogoče, predvsem v domišljijskem svetu, s katerim si preko lastne domišljije sam ustvarjam svojo realnost. Profesionalno se posvečam elektronski glasbi, njeni produkciji in njenemu javnemu predvajanju, kot DJ v dejanskem pomenu besede disc jokey. Fotografija je preko starega očeta prisotna že od mladih nog, zato je ne želim uvrščati med profesionalno, ker vsak profesionalizem odvzame hobiju nekaj duše in ljubiteljskega čara. Preko fotografije in glasbe pa sem spoznal video produkcijo in 3D animacijo, kar pa je nekakšno logično razvijanje digitalnega umetnika, preko medijev, s katerimi smo prezasedeni v trenutnem obdobju. Ti pa nam v današnjem času omogočajo absoluten dostop do modernega ustvarjanja in izražanja glasbene in video umetnosti, o kakršni smo pred približno desetletjem lahko le sanjali. 

Koga ali česa (se veselim ...)?  
Veselim se dneva, ko bo človeštvo spoznalo, da smo od rojstva preko vzorcev staršev, šole, medijev itd. zavedeni v življenje, ki si ga sami sploh ne bi želeli. Veselim se tudi vseh novih spoznanj, ki jih doživljam skozi življenje, veselim se sonca, novih ljudi in nasmejanih ter srečnih obrazov. 

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)?  
Smejim se vsak dan, ko je to le mogoče, saj se tako lahko zavem, da je trenutno življenje v tej dimenziji šola in dar iz katere moram odnesti čim več pozitivnega. Čudim pa se, česa vse smo ljudje sposobni, v pozitivnem kakor tudi v negativnem smislu.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim naravo, kako nas kliče, da se vrnemo k njenemu bistvu in smislu človeštva. Delam na svoji duhovni rasti in osveščanju ljudi okoli sebe, če se le da samo z dejanji, kajti najboljši učitelji učijo brez besed. Večinoma ustvarjam stvari, ki se jih ne da dotakniti, zato se kdaj lotim tudi česa bolj uporabnega. Za to najraje uporabljam les.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Govorim absolutno preveč :) in velikokrat sanjam lucidno. Razmišljam o globini, ki jo ima vsak od nas, a smo zaradi zunanjih dejavnikov preveč zaposleni s stvarmi, ki so tako zelo nepomembne, a zaradi njih pozabljamo, kdo sploh smo in kaj si resnično želimo.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
... bi zaključil? Če mi vzamejo elektriko si rečem, zajebi mesto, zajebi cesto, raje v gozdu poiščem si nevesto :) by Ali En
Povezave:Vasko Vidmar

objavljeno: 11. jan. 2017 03:47 avtor: Spletni čas - Inovelmedia

Fotografija: Vasko pa črv, arhiv avtorja, 16. november 2015 
Vasko Vidmar: Tepih na dopustu Kdo ali kaj (si ...)? 
Vasko sem Vidmar sem vsestranski likovni inženir sem iz malega mestnega jedrca naše (o) bale - Pirana. Sem ljubitelj umetnosti, sem pa sodijo predvsem ljubi prijatelji, ki ustvarjajo okoli mene in jaz okoli njiih. Sem.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se vsakič znova, ko zarišem svežo potezo na prazno podlago, saj vem, da s tem začnem potovanje brez konca v znano-nepoznano. Škoda je le, da se ob tem tudi čas ne ustavi.

Mnogo pa me veselijo tudi likovne delavnice, ki jih opravljam enkrat tedensko z osnovnošolci. Dojemam jih kot mentorje za navdih v iskanju neobremenjenosti.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Pa vsemu se smejim. Priznam pa, da ne vem, ali mi je vse slišano in videno zares smešno. Ne glede na vse pa je smeh pol zdravja in se, če ne za drugo že samo zaradi tega splača.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim trenutke, ki jih posledično ustvarjam. To so vsakodnevni trenutki, ki mi ostanejo v spominu in mi pustijo močan pečat tistega dne. Ob tem jih skušam upodobiti na pristen način z dodatkom pravega naslova. Rad ustvarjam iz odpadnega materiala, saj dopušča veliko prostora za interpretacijo nepričakovane ideje.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
O dobrih stvareh, dobrih ljudeh in jedeh.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
S skicirko, svinčnikom in Đottotovimi flomastri. Kamorkoli.


Kontakt: vaskojecar@gmail.com


Vasko Vidmar: Modre in rumene misliVasko Vidmar razstavlja v naši Virtualni galeriji. Oglejte si razstavo! (KLIK!)


Katja Škorjanc

objavljeno: 16. dec. 2016 02:20 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 10. jan. 2017 03:44 ]

Fotografija: Katja Škorjanc, avtoportret Ilustracija: Katja Škorjanc, Noah 


Kdo ali kaj (si ...)? 
Sem Katja Škorjanc, slikarka/grafična oblikovalka/ilustratoka/portretistka/glasbenica, ki še išče svojo pravo pot v neskončnem labirintu umetnosti. Rojena sem v Celju, to leto (2016/17) pa je moje zaključno dodiplomsko študijsko leto na pedagoški fakulteti v Mariboru v smeri likovne pedagogike. Že kot otrok sem nenehno slikala in risala – včasih kar več dni skupaj. Tudi stene otroške sobe, ki sem si jo v otroštvu delila s starejšim bratom in sestro so bile temu primerno umetniško 'izpopolnjene' z barvicami, voščenkami, temperami in drugimi materiali, ki so mi bili takrat na dosegu roke. Kadar se nisem likovno izražala, sem igrala enega od svojih instrumentov, pa naj je bila to moja violina, očetova kitara ali klavir. Trenutno se, kot sem omenila, še iščem. Navdušuje me ilustratorsko delo, tudi delo grafičnega oblikovalca (CGI) in konec koncev tudi tattoo artista, za kar se še usposabljam. Veselim se vsakega novega umetniškega projekta, ki se ponudi, pa čeprav včasih s strahom pred neznanim. Verjamem, da moraš slediti svoji strasti, saj te ta navadno pripelje do tvojega namena v življenju.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se dni, ko bom imela samozadosten občutek, da sem v življenju opravila/storila vse, kar sem danim položajem lahko. Veselim se občutka (seveda upam, da se nekdaj uresniči), ko bom vstopila v svoj atelje/delavnico/studio z novim naročilom v mislih in radostjo, da imam srečo opravljati svoj najljubši umetniški poklic. Konec koncev pa sem vesela tudi vsega, kar imam zdaj in vsega, kar sem dosegla do te točke v svojem življenju.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Življenju. Njemu še najbolj. Nekaj tako enkratnega, pa vendar si ga ljudje vedno bolj in bolj nemogoče zapletamo.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Kot sem omenila, so moji likovni nameni usmerjeni na več strani, a se med njimi še vedno lahko najde zlata nit fantazijske inspiracije. Večino mojih del sestavlja domišljijski ali pa vsaj nadrealistični svet, blizu pa mi je tudi apokaliptična tematika. Všeč mi je estetska vrednost umetnosti – kar botruje dejstvu, da nisem ravno navdušenec nad moderno konceptualno umetnostjo, čeprav ima po mojem mnenju velikokrat presenetljivo dobro ideologijo. V mojem umetniškem opusu prevladujejo človeške ali živalske figure (tudi pokrajine mi niso tuje). Samo sebe rada primerjam z umetnico iz stare šole, ki poskuša svoja dela (za zdaj še amatersko) pretvoriti v moderne medije.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
O vsem. Neverjetno rada debatiram (seveda o stvareh, na katere se spoznam) in poslušam (o stvareh, na katere se ne spoznam) z ljudmi podobne stroke. Včasih me svoje lastno filozofiranje privede do faze, kjer sploh ne vem več, kako delujem. In potem kar neham delovati. Nato pa od nekod prileti oseba, ki me prilepi nazaj na stvarna tla. Da, včasih sem lahko nemogoče zmedena oseba. Potem pa pridejo trenutki, ko s svojimi dosežki presenečam še samo sebe. Moje življenje je (in verjetno tudi bo) spleteno iz neverjetnih intervalov čudovitih pa potem tudi malo manj dobrih in produktivnih dni. Ampak brez drugega ne cenimo prvega.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
S trudom. Stori vse, kar je v tvoji moči, ostalo pa prepusti usodi. Poleg tega si si izbral popolnoma takšno življenje, ki si ga zmožen živeti zato, ker ga hočeš. In bodi srečen. Z vsakim dnem bolj!Ilustracija: Katja Škorjanc, Aviator


KONTAKT:
Katja Škorjanc

GSM:
031 353 434

GMAIL:
katart@katieshock.com

FB STRAN:
Katie Shock Art (https://www.facebook.com/katieshockart/)

SPLETNA STRAN:
http://www.katieshock.com


Fotografija: Katja Škorjanc, arhiv avtoricePreberite še:

Darja Štefančič

objavljeno: 30. okt. 2016 00:22 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 30. okt. 2016 00:24 ]

Fotografija: Valter Leban, v ozadju slika Darje Štefančič, Daljnje drevo 


Kdo ali kaj (si...)? 
Popotnica skozi življenje sem, ki je nepredvidljivo in polno presenečenj. Pravzaprav živim dve življenji, eno v materialnem svetu, uslužbenka, vrtnarka, strastna bralka, po malem zeliščarica, ljubiteljica narave, hipersenzitivna, mešanica treh od štirih temperamentov, komunikativna ali zaprta – kot me usmerjajo okoliščine in izkušnje.
Drug življenjski prostor je svet duše, sanj, podzavesti. V njem sem prav vse, kar koli si želim biti, slikarka, alkimistka, iskalka, samotarka, sanjavka ...
Oba svetova povezuje hrepenenje po lepoti ter odklanjanje nasilja in zla v odkritih in prikritih oblikah.


Koga ali česa (se veselim, ...)? 
Kot vsako živo bitje se veselim življenja v čisto primarnem pomenu besede, zato tudi spoštujem življenje in svobodo vsakega sočloveka in kolikor je le moč, vsakega živega bitja v naravi sploh.
Veselim se ljudi, ki dajejo prednost miru pred nasiljem, spoštovanju in sožitju, tistih z nizko stopnjo zavisti in stremuštva, vseh tistih, ki nas delajo boljše s svojim zgledom.
V veliko veselje mi je tudi, če se ljudi dotaknejo moje slike, ko dobim občutek, da prebirajo moje sporočilo, in da moje delo ni zaman.


Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)? 
Smejim, pravzaprav smehljam se marsičemu: igrivosti, dovtipnosti, odmerjeni satiri. Velikokrat se smejim tudi sama sebi.
Rada imam iskrive misli Oscarja Wildea, Umberta Eca, Marka Twaina, uživam recimo ob vsakodnevni karikaturi Marka Hočevarja v Delu, odbija pa me napadalni, opolzki, ali žaljivi ''humor'' ki hrani in spodbuja nizkotne vzgibe.
Čudenja je z vsakim dnevom zrelenja manj. To je ne nazadnje tudi logično, predvsem pa prikladno, saj človek lahko tako ''odčudi'' veliko slabega in tembolj intenzivno uživa v dobrih stvareh.


Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)? 
Dobro zaznavam stvarni svet, rada gledam in uživam v malih in velikih čudežih, s katerimi nas venomer preseneča narava, lepe in veličastne stvari, ki jih je ustvaril človek skozi zgodovino in v sodobnem času. Po drugi strani pa vizualiziram in preletavam notranje svetove, enako prostrane, pisane in zagonetne. Mislim, da sem postala slikarka tudi zaradi tega.


O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)? 
O človeku, njegovi svobodi in nesvobodi, o lepoti in njeni neskončni raznolikosti vzporedno o smislu bivanja, o absurdu trpljenja, o radosti prostosti in miselnih potovanj, o tem, da se v mislih lahko zatečem v gostoljubne vrtove umika, če želim, in da sem hvaležna, ker mi je to dano.
Sanjarim o možnosti napredka sveta tudi po duhovni, ne le po tehnološki plati, o ravnotežju, ki bi se vzpostavilo med obema, o čudovitih zdravilnih učinkih, ki bi jih to imelo za svet. Pa o preprostih rečeh sanjarim – o tem, da živim v mali kamniti hiši s pomarančevcem na vrtu, v kakšnem samotnem kotičku Mediterana.


S kom ali s čim (s/z...)? 
... se družim, potujem
... s čopičem, barvami, terpentinom ... Slikam, beležim pokrajine duše, zapisujem jih, sledim nekakšnemu nevidnemu svetlobnemu traku, povezavi med časi ...
Menim, čeprav je takšno mišljenje trenutno precej iz mode, da je umetnost nujna protiutež pretiranemu racionalizmu. Da nam odpira poti v območja intuitivnega in prvinskega, kjer lahko zalebdimo nad robovi svoje duševne pokrajine, se okopljemo v skrivnostnih kopelih in se potem vračamo osveženi in dojemljivejši.Kontakt:
Elektronska pošta: darja.stefancic@gmail.com
FB: klik


https://www.facebook.com/darja.stefancic?fref=ts
Slika: Darja Štefančič, Perzijski vrt, olje na platnu


Oglejte si še razstavo Darje Štefančič, Jase prividov. KLIK!


Tine Dekorti

objavljeno: 4. okt. 2016 12:52 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 4. okt. 2016 23:13 ]

Fotografija: arhiv avtorja https://www.facebook.com/tinedekortiart/?fref=ts
Ilustracija: Tine Dekorti Kdo ali kaj (si ...)? 
Tine Dekorti, rojen leta 1988. Prej kot umetnik, obrtnik. Odvisnik od glasbe, sladkarij, detajlov. Bobnar in tetovator. Na splošno pa normalen zemljan.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se končnega izdelka. Glede na to, da se v mojih risbah izgubljam v mikro detajlih, dostikrat ne uživam v svojem ustvarjanju. Me pa končni izdelek toliko navduši, da se splača potrpeti dolgotrajnega procesa nastajanja risbe.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Smejim se angleškemu humorju, smejim se, ko kdo pade po stopnicah, smejim se, ko kdo pade s kolesom, smejim se Daniju (kdor ga pozna ve, da je smešen), smejim se tudi sistemu v katerem živimo.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim, kar vidijo vsi. Nebo, morje, cesto, travo, drevesa … in še marsikaj drugega. Najrajši ustvarjam slike s svinčnikom s turobnimi in mračnimi motivi, kar pa ne pomeni, da sem tak po naravi, daleč od tega. Navdušujejo me lobanje, krste in pokopališča. Smrt me privlači, ker tako še bolj cenim svoj obstoj in obstoj ljudi, ki jih imam rad. 

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Kaj govorim, je odvisno od dneva. V ponedeljek govorim: komaj čakam na vikend, v nedeljo govorim: škoda, da ni petek … Sanjam more in nesmisle. Razmišljam o risbah, ki so trenutno v delu, o njihovem nadaljnjem poteku. Razmišljam tudi o uspehu.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Odvisno od dneva.
Kontakt:
- dekortiart@gmail.com
www.facebook.com/tinedekortiart/?fref=tshttps://www.facebook.com/tinedekortiart/?fref=ts
Ilustracija: Tine DekortiFotografija: Tine Dekorti, arhiv avtorja
1-10 of 29