MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

David Wratny, 29. 2. 2016

objavljeno: 29. feb. 2016, 04:31 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 7. apr. 2016, 01:56 ]
Kdo ali kaj (si ...)? 
Moje ime je David Wratny in sem pred kratkim postal magister slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Področje mojega izražanja ne zajema samo slikarstva, temveč tudi grafiko, tako klasično kot digitalno, video in novo medijske objekte. Sem fant, ki vidi kozarec vedno zvrhano poln in se mu zdi, da je dan brez smeha zavržen. 

Koga ali česa (se veselim, ...)?  
Veselje iščem v majhnih stvareh, v detajlih in pozornostih. V nasmehih ljudi in pogovorih z njimi. V njih (tako nasmehih kot pogovorih) iščem navdih in vsakdanji zagon, ki sta me pripeljala do sem. 
Posebno pozornost usmerjam v prihajajočo prvo samostojno razstavo, ki me hkrati navdaja z veseljem, strahom in motivacijo za prihodnost.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Andrej Šifrer v svoji pesmi prepeva: »Kdaj si zadnjič kakšno stvar naredil prvič?« Pogosto ljudje označujejo ta »nekaj narediti prvič« kot predpostavko (za) čudenja, in nato veselja in/ali žalosti. Sam se v to kategorijo nerad uvrščam, saj so mi pogosto iste stvari vedno znova smešne in ravno tako se vsakič znova čudim stvarem, ki sem se jim že čudil. Pogosto gresta ti dve stvari z roko v roki.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?
Trenutno sem zaključil cikel del na papirju, ki jih bom kasneje prenesel na platno, v katerih se posvečam kavi in njenemu pitju. Na splošno pa je primarno območje mojega zanimanja in ustvarjanja človeško telo v korelaciji s prostorom in oblikami, ki ga lahko obdajajo. Včasih pišem poezijo, ki jo nato skušam preobleči v izredno kratke videe.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Prepogosto o neumnostih, ki jih nato (večkrat in pogosto neuspešno) prenesem na papir, ne glede na izrazno sredstvo. 

S kom ali s čim (s/z ...)?
Samo z ljudmi, ki mi znajo pričarati nasmeh na obraz. Kontakt:

david.wratny@gmail.com
+386 31 381 797
Ciklus Poletna risba, ki ga je ilustriral David Wratny, si lahko ogledate s klikom na fotografijo spodaj:

http://virtualnagalerija.inovelmedia.si/arhiva/razstave/davidwratnyilustracijepoletnarisbamarec2016
Avtor: David Wratny