MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Denis Polanc

objavljeno: 17. maj 2017 05:16 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 17. maj 2017 05:19 ]
https://www.facebook.com/denis.p.art.slo/?fref=tsKdo ali kaj (si ...)? 
Ime mi je Denis Polanc. Rojen sem 1980-tega leta. V likovnem smislu sem predvsem ilustrator. Rišem in slikam že, odkar pomnim. Veliko hodim po naravi. Z različno telovadbo, jogo in z raziskovanjem osnovnih / temeljnih stvari razvijam svoje psiho-fizične lastnosti. Trudim se živeti na vrhuncu svojih naravnih sposobnosti. 

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se življenja nasploh in vseh prihajajočih projektov (pa čeprav na začetku vsakega projekta čutim pritisk). Veselim se učenja in svojega lastnega napredovanja. 

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Smejim se živalim in človeku … Čudim se elementom (ognju, vodi, zemlji, zraku) in neskončnim možnostim, ki jih ponuja življenje!

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Ko slikam, sem vedno v podobnem stanju. Najprej nemiren in nestrpen, potem pa se začne moje navdušenje stopnjevati. Ko je slika končana, se počutim, kot da sem nagrajen. Če gre kaj narobe, je moje razočaranje zelo veliko (kar se na srečo dogaja vse bolj poredko). Sam proces ustvarjanja je zame zelo velika stvar in me prevzame 100 % v celoti. Postopek risanja in slikanja je zame raziskovanje in hkrati učenje. Šele v zadnjem letu sem ugotovil, da sem se učiti šele začel. Tudi ko ne ustvarjam, sem z mislimi velikokrat pri linijah in barvah. Moj namen je ustvariti čim bolj uravnoteženo linijsko in barvno kompozicijo. Rišem / Slikam različne motive (figure, karikature, ilustracije, krajine ...). V prihodnosti imam namen izdelati strip / ilustrirano knjigo, za katerega se že pripravljam. Rad imam umetnost vseh obdobij, najraje pa imam moderno umetnost. Nekateri moji vzorniki so: ... Francois Boucher, Fragonard, Frank Frazetta, JB Monge, Uderzo, Disney, Miki Muster ...

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Govorim to, kar razmišljam. To pomeni o likovnosti, o sebi, o drugih, o naravi, o svetu, o napredovanju, o širjenju moje panoge, o poslu, o osnovah življenja. Sanjam o neznanem … hehehe.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Z vsemi in z vsem svojim bitjem.

https://www.facebook.com/denis.p.art.slo/?fref=ts
Ilustraciji (zgoraj in spodaj): Denis Polanc