MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Evin Hadžialjevič

objavljeno: 5. avg. 2016 03:42 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 8. avg. 2016 01:16 ]
https://www.facebook.com/evincka?fref=ts
Fotografija: Mirta Zajc, Kamniška Bistrica, 2016 


Kdo ali kaj (si...)? 

Sem sanjač, ki v svoje sanje verjame, sem večni romantik, sem otrok. Sem marsikdo in marsikaj, vse in hkrati nič.

Bolj konkretno pa se, kot diplomirana plesalka (šola Laban v Londonu) in samozaposlena v kulturi, ukvarjam s sodobnim plesom – ga plešem, ustvarjam, poučujem in vedno znova odkrivam.

Prav tako sem zaključila Pedagoško-andragoško izobraževanje na PeF Koper in trenutno poučujem sodobni ples za otroke v Plesnem Epicentru Ljubljana. V šolskem letu 2016/2017 pa se ponovno vračam v akademske vode, tokrat se vpisujem na magisterij Umetnost giba na Akademiji za gledališče, režijo, film in televizijo.


Koga ali česa (se veselim, ...)?

Veselim se trenutkov, ko imam občutek, da je vse možno. Veselim se presenečenj. Veselim se ljubezni. Veselim se dogodivščin, ki me čakajo.

Uživam v (dnevnem) sanjarjenju, meditaciji ob prijetni glasbi in glasnem petju med vožnjo avta. Zelo veliko časa rada preživim sama, občasno v spremljavi kakšne knjige, glasbe, ali mojega psa.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)?

Odkrivam duhovnost in na ta način ponovno spoznavam povezavo med človekom in naravo. Čudim se dejstvu, da obstajamo. Obenem si pa mislim, Zakaj pa ne? Čutim hvaležnost. Smejim se.  


Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)?

Vidim ogromen prostor, morda zapuščeno stavbo, ki ima veliko medsebojno povezanih prostorov. Vidim ljudi, ki vstopajo v labirint, ki jih vodi iz enega sveta v drugi svet, prehod med svetovi pa je možen le v primeru, da uspešno rešijo 'uganko', ki jih čaka v vsakem novem svetu. Vidim sodelovanje vseh umetniških smeri. To želim v prihodnosti tudi ustvariti – igralnico za vse generacije.


O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)?

Razmišljam o neskončni lepoti, ki jo ponuja narava, življenje, obstoj. O barvah, oblikah in kozmičnih kačah. Razmišljam ... predvsem pa čutim.

S kom ali s čim (s/z...)?

S knjigo. S knjigo lahko preživim neskončnost. Knjigo, ki omogoča prehod v druge realnosti, ki spodbuja domišljijo in kjer je notranji otrok končno svoboden.

Fantazija. Resnica. In še. In še. In še. Viva!