MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Frenk Tominec, 1.2.2016

objavljeno: 1. feb. 2016 03:13 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 1. feb. 2016 03:21 ]
fotografija: arhiv avtorja, ob zaprtju prostorv društva Svilena pot, Izola, 2015 

Kdo ali kaj (si...)? 
Hm … sem sin, oče, dedek, partner in predvsem človek z veliko interesnimi dejavnostmi, kot so: fotografiranje, slikanje v tehniki olje na platno, poet ali prevodnik nerimane poezije, inovator, duhovni popotnik, antropolog in še marsikaj. V vsem tem pa sem zgolj amater, ki ljubi življenje. 

Večino svojega življenja sem preživel v mestu Postojna, čeprav sem se rodil v Ljubljani zaradi tveganega poroda. Zadnjih nekaj let pa s partnerko Jadranko živiva v vasici Strmca, obdani s polji in gozdovi nekaj kilometrov iz Postojne proti Ljubljani. Šele tu na vasi se moja procentnost približa stotki v vseh zgoraj omenjenih samopogledih.


Koga ali česa (se veselim, ...)?  
Veselim se prav vsega kar ne stagnira, pa četudi je v startu to nekaj neprijetnega. Veselim se vsakega dne sproti. Zelo me osrečuje dejstvo, da mi inspiracije za karkoli nikoli ne zmanjka, da skorajda ne poznam besede dolgčas, da sem relativno zdrav in dobro ohranjen 47 letnik, da sem srečal ljubezen svojega življenja, da sem izdal že nekaj knjig, narisal nekaj slik, postal očka in dedek … pod tem vprašanjem bi lahko ostal kar nekaj dni :)

Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)? 
Na kratko … smejim se vsemu, kar me zabava in hkrati ne škodi drugemu živemu bitju ali okolju. Neprenehoma pa se čudim človeški omejenosti in hkrati tako veliki težnji po nadvladi.


Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)?
Ustvarjam prav vse, kar v danem trenutku zmorem s tistim, kar imam takrat pri roki. Že nekaj let ustvarjam nerimano poezijo, ki je za zdaj za javnost na treh knjižnih zbirkah in letos baje prihaja četrta :). Česar nisem sposoben zapisati, narišem na platnu, ali poiščem motiv v fotografiji. Poleg vsega tega kot trenutno nezaposlen državljan pridno skrbim za gospodinjstvo (kuhanje, pranje in pospravljanje), vrtnarim, kosim travo, pripravljam drva in sem ob enem še vzdrževalec zahtevne domačije iz leta 1899.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)? 
Posledično izgovarjam na glas vse, o čemer sanjam ali razmišljam. Večinoma so moje dnevne misli in sanje usmerjene k notranji harmoniji in harmoniji navzven proti vsem stikom, ki jih imam z živimi bitji.

Moje sanje oz. vizija je dejansko sprotna in je ne usmerjam kam daleč v prihodnost, saj se zavedam, da vse v življenju poteka korak za korakom.


S kom ali s čim (s/z...)?
Če je le mogoče z vsemi podobno mislečimi v višje dobro. Z vsem kar je pozitivno in naravnano k širšemu blagoru. Z vsemi sredstvi, ki so mi pri roki ali glavi ali jeziku :) 

Več o avtorju: KLIK!