MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Jurij Hudolin, 23.9.2014;

objavljeno: 8. sep. 2014, 09:17 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 1. jul. 2018, 00:13 ]
fotografija: Tihomir Pinter, Ljubljana, 2013

  

Kdo ali kaj (si...)? 
Ime mi je Jurij, pišem pa se Hudolin. Niti na eno niti na drugo nisem mogel vplivati in že zgodaj v življenju sem se naučil, da si ne razbijam glave zaradi stvari na katere ne morem vplivati. Po poklicu sem pisatelj in pesnik in še več drugih nazivov bi lahko naštel, vsi pa so povezani z besedo, z jezikom / jeziki.

Koga ali česa (se veselim, ...)?  
Načeloma sem optimističen tip človeka in imam življenje rad. Najbolj se veselim ustvarjanja in kolikor to komu zveni egoistično ali samoljubno, mi ustvarjanje največ pomeni v življenju. Vem kaj in kdo sem, zgodaj sem spoznal, da me izpolni lahko le umetniško ustvarjanje, pisanje.


Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)? 
Čudim se človeški neumnosti, črednemu nagonu, ki ji sledi ter naivnosti, da se večina ljudi pusti zlahka nategniti peščici. Smejim se temu ravno ne, zato pa se večkrat krohotam svojemu duhovitemu sinu.


Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)? 
Vidim svet okrog sebe kolikor ga le lahko z najbolj odprtimi očmi. Pišem knjige ali pa krajše tekste in pesmi, to je moje delo. Sem strasten ustvarjalec na neskončnem polju besed.


O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)? 
Govorim o sebi in o ljudeh okrog sebe. Moje govorjenje, sanjarije in razmišljanja so subjektivna, vendar večinoma samozavestna, čeprav je permanentno vse skupaj popoprano s kancem dvoma. Kontempliram veliko, to me vedno pripelje nekam v nov svet.


S kom ali s čim (s/z...)? 

S seboj in s tistimi, ki jih imam rad. Včasih pa moram tudi s takimi, ki jih imam malo manj. Takšno je pač življenje. Opoteče kolo sreče.

Pripis uredništva:

Preberite si odlomke iz romanov

Trst via Ljubljana Iin II.