MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Kristjan Hacin, 23. marec 2016

objavljeno: 23. mar. 2016 04:30 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 7. apr. 2016 01:55 ]
fotografija: Tim Vitez, Ljubljana, 2016 Kdo ali kaj (si...)? 
Sem glasbenik, umetnik, vizionar, kitarist violinist in plesalec. Dali so mi ime Kristjan, očetov priimek je Hacin. Nekateri me označujejo kot »bluzerja«, ker menim da beseda nima slabega prizvoka se z njimi strinjam. 


Koga ali česa (se veselim, ...)?  
Veselim se novih izzivov, projektov in nastopov. Veselim se okusnega kosila ter prijetnega druženja s prijatelji. Najbolj pa se veselim znanja in izkušenj, ki jih vsakodnevno pridobivam v življenju.


Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)? 
Čudim se svojemu narodu. Živimo v eni izmed najlepših držav na svetu (potrjujem iz lastnih izkušenj), obnašamo se pa, eden do drugega, huje, kot če bi živeli v Dantejevem peklu. 


Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)?
Delam v Centru Aktivnosti Fužine, tam poučujem kitaro, violino ter afro - kubanske plese, kot so salsa, bachata in cha –cha. 
Ustvarjam glasbo, v večini za svojo glasbeno skupino Pyroxene. Ustvarjati glasbo je eden težjih, občasno frustriranih procesov, saj stremim k temu, da bi se glasba, ki jo naredim slišala zares kvalitetno in originalno, kar je dandanes večji zalogaj kot bi si lahko zamislil. Po drugi strani mi pa ustvarjanje glasbe prinaša ogromno zadovoljstva in notranjega miru. V glasbo prenašam svoje izkušnje, čustva in razmišljanja. 


O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)? 
Najbolj kratkoročne sanje, ki jih imam sedaj so, da končam študij predšolske vzgoje otrok, naredim sprejemni izpit za Konservatorij za jazz kitaro in končam študij. Moje največje sanje so, da se z glasbeno skupino Pyroxene uveljavimo.
Razmišljam, da bi po dokončanem študiju odprl svojo glasbeno šolo, zato se tudi izobražujem o predšolski vzgoji otrok. 
Govorim pa največkrat o sanjah, idejah in razmišljanjih. 


S kom ali s čim (s/z...)?
Sodelujem pri mnogih projektih:
Prvi in seveda najbolj dolgotrajen je glasbena skupina Pyroxene, s katero smo pred kratkim izdali naš prvi videospot Helium - 3 (https://www.youtube.com/watch?v=YAgMwIc19ys). 
Kot basist sodelujem v irsko – country zasedbi Red Cliff Band. 
Pred 2. leti sem začel sodelovati s Hišo otrok in umetnosti, natančneje, z gledališko skupino Artizani kot goslač, največkrat pri projektu Prešernova pot. 
V zadnjem letu sem začel še igrati, po lokalih v Sloveniji, sam ali s pevko Majo Škufca. 
Septembra leta 2015 so me povabili, da bi sodeloval pri kickstarter projektu Fret Friend, kot strokovni sodelavec. Fret friend je inovativen pripomoček pri igranju kitare in učenju lestvic na vratu kitare.
Sodelujem pa tudi s DJ-jema Wu Kong ter Rakaani, kot session kitarist in violinist v njunem projektu Brothers of light.