MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Maja Bertole Jeras

objavljeno: 21. mar. 2017, 00:11 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 23. mar. 2017, 00:31 ]
http://bertolemaja.wixsite.com/jellyfishuniverse


Kdo ali kaj (si ...)? 
Sem Maja Bertole Jeras iz Ljubljane, sem ilustrator, čisti fanatik na znanstveno fantastiko in filme nasploh, pasji sprehajalec, mama, neverjetni ljubitelj azijske hrane ter peke slastnih pit in predvsem ljubitelj vseh zvrsti umetnosti.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se nasmeha svoje hčere, veselim se njenega navdušenja in domišljije, časa, ko je možno vse. Daje mi sposobnost, da grem čez svoje meje in vidim onkraj.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Čudim se vsem ljudem, ki še niso izgubili upanja, vsem, ki so sposobni vztrajati pri tem, kar so in zagovarjajo to, kar počnejo. Čudim se vsem, ki so dovolj pogumni povedati, kar mislijo in stati za tem in čudim se jim, kako si ostanejo lahko hkrati zvesti, ter tako biti istočasno zvesti tudi drugim. Smejim se temu, ker jih vidim, kako kljubujejo svetu in ljudem, ki jim govorijo "ne moreš tega, ne moreš onega, ni mogoče ..." in kako jim pokažejo nasprotno.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim vse druge umetnike, kako se trudijo, vidim jih, kako ustvarjajo in to mi daje nove moči, da se sama še toliko bolj potrudim. Dajejo mi inspiracijo predvsem pa polnijo svet z domišljijo in lepoto, ki je na trenutke tako zelo pomembna in potrebna. Želim si in upam, da se dovolj izkažem, da bom del tega, da zapustim tudi jaz nekaj lepote za sabo, da bo mogoče navdihnila še koga za mano in ta nekoga za sabo in da se ta nit nikoli ne konča.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Če sem iskrena bo najbrž 90 % moje razmišljarije o ilustriranju ... in filmih. Diham, razmišljam, sanjam podobe, ki bi jih lahko prenesla na papir in kako bi bile lahko še boljše. In če nečesa, kar sem si zamislila, ne ustvarim, me muči tudi po cele tedne, dokler zadeve ne "spucam" na papir. Dostikrat gre to z roko v roki s filmi, ki jih gledam, ker so tudi vir mojega navdiha. So hkrati odlično sredstvo sproščanja in vir idej.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Vedno z dobro voljo in ščepcem norosti.http://bertolemaja.wixsite.com/jellyfishuniverse


Spletna stran: Jellyfish Universe

Kontakt: (mobi) 041 486 055 Maja Bertole Jeras, Ljubljana

(naročila & info na el. naslov) bertole.maja@gmail.comFotografiji (obe je ilustrirala in oblikovala Maja Bertole Jeras)
- zgoraj: Avtorska profilna ilustracija, Ljubljana, 9. januar 2017
- spodaj: Ilustracija iz zbirke Baby Dolls
Preberite še: