MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Maja Marčič

objavljeno: 24. apr. 2017, 23:40 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 24. apr. 2017, 23:43 ]
http://mimaja.nl/
Fotografija: Nika Korsič

http://mimaja.nl/


Kdo ali kaj (si ...)? 
Tukaj bi uporabila praktične besede, ki bodo ali pa ne bodo podale zgovorne slike o moji samopodobi. Sem trmast ustvarjalen praktik, ki je postal biolog in ilustrator. Razvila sem mišičje genetsko podarjenih rok nadpovprečnih dimenzij in izurila sokolje oko, in zdi se, da je to bila prava stvar za nadaljevanje harmonije okoli sebe. Vizualno ustvarjanje je način, da lahko obstajam v dužbi, do katere se ne čutim neodgovorno. Je moj prispevek in izjemno se trudim okoli tega, kaj je tema in namen mojemu vizualnemu ustvarjanju.

Do zdaj se skladno izide, nataknem si lahko še nazive, kot so biolog in študent znanstvene ilustracije na Univerzi v Maastrichtu na Nizozemskem, ornitolog, poznavalec rastlin, pa amaterska šivilja in notranja oblikovalka; slednje predstavlja mojo družinsko dediščino in opravljam predvsem za vzdrževanje osebnega stila.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se generalnih stvari kot sonce, morje, cvetje, zelenje, življenje, dovršeni ljudje, intrigirajoči kontakti ter specifičnih stvari, kot so šivanje ali presenetljivo gradnja ribnikov …

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Smejim se, ko se čutim svobodno. Dam veliko na krepčanje občutkov, humor, in ga z drugimi izpopolnjujemo z velikim vložkom. Ljubim kompleksen humor in svoje prijatelje, ki ga razumejo.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim naravo. Vidim misli, vidim druge in vidim svoj individuum. Vidim harmonično pot in skupno korist in tudi nasprotje tega. Kot vsi, vidim upanje. Presenetljivo, vidim vse nas povezane. Vidim praktično duševne harmonične užitke.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Razmišljam o naravi. Vedno.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Z naravo. Beseda ni dovolj.


http://mimaja.nl/


Kontakt: Facebook - Maja Marčič
Spletna stran: http://mimaja.nl/


http://mimaja.nl/