MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Maša Gala, 19.11.2014

objavljeno: 19. nov. 2014 02:56 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 11. feb. 2016 14:53 ]
fotografija: Matteo Candusso, samostojna razstava v Amsterdamu, Galerija Arps&Co, 2014 

Kdo ali kaj (si...)? 
Sem Maša Gala, vizualna umetnica. Ves svoj čas že leta posvečam umetnosti, ustvarjanju v svojem ateljeju, sodelovanju pri projektih, ki povezujejo umetnost z drugimi področji: arhitekturo, znanostjo, glasbo itd., druženju s kolegi umetniki, obiskovanju razstav doma in v tujini, poleg umetnosti, ki je moja strast pa tudi športu - karateju.

Koga ali česa (se veselim, ...)?  
​Veselim se novih projektov in razstav, ki jih načrtujem že za leto 2015. V spomladanskem času (marec, april) imam 3 samostojne razstave v Ljubljani, Mariboru in Novi gorici. Nove priložnosti za razstavljanje so odlična motivacija za delo in razvijanje novih idej. Predvsem pa se veselim sodelovanja z galerijami v tujini, ki se mi obetajo od razstave v Amsterdamu septembra 2014.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)? 
Že dalj časa se čudim neurejenosti razmer na umetnostnem trgu v širši regiji, zaradi česar trpimo marsikateri ustvarjalci na področju vizualnih umetnosti. Pravila prodaje umetniških del in postavljanje cen so popolnoma netransparentna in tako galerije, kolegi kot kupci, se jih le malokdaj držijo. Mislim, da je to šele osnova za možnost preživetja dobrih umetnikov od svojega dela.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)? 
V mojem ateljeju v Tobačni tovarni se ves čas kaj dogaja! Sveže pred tiskom in uokvirjanjem so nove grafike za znamko MASA GALA visual artist - serija osebnih in poslovnih daril, ki bodo na voljo na moji spletni strani in v nekaterih galerijah po Ljubljani. Trenutno delam novo serijo slik in steklenih objektov za razstave v 2015, kjer sodelujem s podjetjem Oculus pri povezovanju umetnosti in znanosti. Raziskujemo pogled gledalca in analiziramo oglede mojih del z Eyetracking očali, kar je zelo zanimivo! V polnem teku pa so tudi priprave fotografskega projekta za razstavo v Mariboru, ta fotografski del mojega ustvarjanja poteka tudi izven studia in ob nenavadnih urah :)

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)? 
Sanjam o meglenih dnevih z odlično in skrivnostno difuzno svetlobo, ko več dni nimam nobenega opravka, sestanka ali dodatne distrakcije in lahko neprekinjeno delam v ateljeju. Taka obdobja so redka, vendar rada razmišljam o njih pred in po tem ko se zgodijo.

S kom ali s čim (s/z...)? 
Te dni se veliko srečujem s prijatelji in znanci na Mesecu oblikovanja v stari tiskarni Mladinske knjige, kjer sodelujem pri projektu Muze. Razstavljam sliko DreamMACHINE in svetlobno instalacijo iz steklenih prizm MotherBOARD, ki so del prostora/sobe Včeraj in jutri (v sodelovanju z RIBA Arhitekti). Družimo se tudi v Cankarjevem domu, kjer ravno podiramo mojo razstavo Izbor meseca - Likovni kritiki izbirajo in pregledujemo filme za ogled LIFFE festivala, ki ga obiskujem vsako leto. Filmi so poleg vizualne umetnosti moja strast!

Kontakt: 

art@masagala.eu