MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Pšenica Kovačič

objavljeno: 12. sep. 2019, 02:18 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 12. sep. 2019, 03:10 ]
Fotografija: Matic Lipar 

Kdo ali kaj (si ...)? 


Ime mi je Pšenica, kličejo me Pšena, a se mi zdi, da sem vzdevek že prerasla. Po izobrazbi sem slikarka in oblikovalka. Ustvarjam in plačujem objave svojih del za reference za status samostojne kulturne delavke. Žal je takšna realnost umetnikov pri nas. Denar služim z oblikovanjem in aerobiko, vedno več pa tudi z mačjim svetovanjem. Zapravljam pa ga predvsem za izobraževanja, risarsko-slikarske pripomočke in moje živali.


Koga ali česa (se veselim, ...)?


Veselim se svojih šestih mačk in treh psov, še raje jih imam po jutranji kavi. Veselim se projektov za dobrobit in kakovost življenja živali ter ljudi, najbolj pa futurizma – zdi se mi, da sem se rodila prekmalu.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim...)?


Na splošno me najbolj fascinirata narava in vesolje. Vedno bolj me pa zanima nevroznanost, zato se tudi izobražujem na mačjem psihobiološkem področju in ga apliciram na druga živa bitja.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam...)?


Trenutno sem v fazi morbid art in moja najboljša odločitev za več boljšega risanja je, da ne sprejemam naročil, torej ne rišem po pričakovanjih in željah drugih, ampak zaradi sebe. Povsod drugje se prilagajaš in vdajaš, tu pa se pač ne želim. Vsak potrebuje družbeno sprejemljiv ventil za svoje psihoze.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam...)? 

Sanjam o zadnji postaji za odvečne mačke MiNami, za tiste stare, bolne, invalidne, ki so se jih lastniki naveličali ali jim niso več zanimive in so jih zato odvrgli. Sanjarim še o galeriji MiNami Art z mačjimi izdelki, ki bi prispevali k razumevanju in sobivanju z mačkami ter ostalo floro in favno. Razmišljam tudi o veganstvu na splošno … Čas za to je namreč pravi.

S kom ali s čim (s/z...)?


Sem samo od svojih trenutnih in pokojnih, bodočih ter nemojih živali; gozdna vila, ki pride na sestanke in v službo z blatnimi supergami, z dlačicami po oblačilih in listki v laseh.
Ilustracija: Pšenica Kovačič, DECAY 4.3Kontaktni podatki:

Pšenica Kovačič, dipl. slik., uni. dipl. oblik.

Samozaposlena v kulturi: avtorica stripov, ilustratorka, slikarka in oblikovalka vidnih sporočil

Lipahova ulica 11
1111 Ljubljana Vič
Slovenija
0038640 577 172

www.psenica.si

info@psenica.si

www.facebook.com/Psh172ArtVeč ilustracij Pšenice Kovačič si boste lahko kmalu ogledali še v Virtualni galeriji.