MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Tine Dekorti

objavljeno: 4. okt. 2016 12:52 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. okt. 2016 23:13 ]
Fotografija: arhiv avtorja https://www.facebook.com/tinedekortiart/?fref=ts
Ilustracija: Tine Dekorti Kdo ali kaj (si ...)? 
Tine Dekorti, rojen leta 1988. Prej kot umetnik, obrtnik. Odvisnik od glasbe, sladkarij, detajlov. Bobnar in tetovator. Na splošno pa normalen zemljan.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se končnega izdelka. Glede na to, da se v mojih risbah izgubljam v mikro detajlih, dostikrat ne uživam v svojem ustvarjanju. Me pa končni izdelek toliko navduši, da se splača potrpeti dolgotrajnega procesa nastajanja risbe.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Smejim se angleškemu humorju, smejim se, ko kdo pade po stopnicah, smejim se, ko kdo pade s kolesom, smejim se Daniju (kdor ga pozna ve, da je smešen), smejim se tudi sistemu v katerem živimo.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim, kar vidijo vsi. Nebo, morje, cesto, travo, drevesa … in še marsikaj drugega. Najrajši ustvarjam slike s svinčnikom s turobnimi in mračnimi motivi, kar pa ne pomeni, da sem tak po naravi, daleč od tega. Navdušujejo me lobanje, krste in pokopališča. Smrt me privlači, ker tako še bolj cenim svoj obstoj in obstoj ljudi, ki jih imam rad. 

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
Kaj govorim, je odvisno od dneva. V ponedeljek govorim: komaj čakam na vikend, v nedeljo govorim: škoda, da ni petek … Sanjam more in nesmisle. Razmišljam o risbah, ki so trenutno v delu, o njihovem nadaljnjem poteku. Razmišljam tudi o uspehu.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
Odvisno od dneva.
Kontakt:
- dekortiart@gmail.com
www.facebook.com/tinedekortiart/?fref=tshttps://www.facebook.com/tinedekortiart/?fref=ts
Ilustracija: Tine DekortiFotografija: Tine Dekorti, arhiv avtorja