MENU‎ > ‎Portret‎ > ‎Objave-Portret umetnika‎ > ‎

Vasko Vidmar

objavljeno: 11. jan. 2017, 03:47 avtor: Spletni čas
Fotografija: Vasko pa črv, arhiv avtorja, 16. november 2015 
Vasko Vidmar: Tepih na dopustu Kdo ali kaj (si ...)? 
Vasko sem Vidmar sem vsestranski likovni inženir sem iz malega mestnega jedrca naše (o) bale - Pirana. Sem ljubitelj umetnosti, sem pa sodijo predvsem ljubi prijatelji, ki ustvarjajo okoli mene in jaz okoli njiih. Sem.

Koga ali česa (se veselim ...)? 
Veselim se vsakič znova, ko zarišem svežo potezo na prazno podlago, saj vem, da s tem začnem potovanje brez konca v znano-nepoznano. Škoda je le, da se ob tem tudi čas ne ustavi.

Mnogo pa me veselijo tudi likovne delavnice, ki jih opravljam enkrat tedensko z osnovnošolci. Dojemam jih kot mentorje za navdih v iskanju neobremenjenosti.

Komu ali čemu (se smejim, se čudim ...)? 
Pa vsemu se smejim. Priznam pa, da ne vem, ali mi je vse slišano in videno zares smešno. Ne glede na vse pa je smeh pol zdravja in se, če ne za drugo že samo zaradi tega splača.

Koga ali kaj (vidim, delam, ustvarjam ...)?  
Vidim trenutke, ki jih posledično ustvarjam. To so vsakodnevni trenutki, ki mi ostanejo v spominu in mi pustijo močan pečat tistega dne. Ob tem jih skušam upodobiti na pristen način z dodatkom pravega naslova. Rad ustvarjam iz odpadnega materiala, saj dopušča veliko prostora za interpretacijo nepričakovane ideje.

O kom ali o čem (govorim, sanjam, razmišljam ...)? 
O dobrih stvareh, dobrih ljudeh in jedeh.

S kom ali s čim (s/z ...)? 
S skicirko, svinčnikom in Đottotovimi flomastri. Kamorkoli.


Kontakt: vaskojecar@gmail.com


Vasko Vidmar: Modre in rumene misliVasko Vidmar razstavlja v naši Virtualni galeriji. Oglejte si razstavo! (KLIK!)